Enon seurakunnan kirkkoherraksi valittu Kati Nissi tahtoo seurakunnan välittävän toivon sanomaa

Enon seurakunnan seurakuntaneuvosto valitsi tiistaina 20.12.2022 Enon uudeksi kirkkoherraksi Kati Nissin kolmen hakijan joukosta. Ehdokkaina olivat myös Markku Koistinen Enon seurakunnasta ja Jukka Raunu Leppävaaran seurakunnasta. Seurakuntaneuvoston päätös oli yksimielinen. Nissi kertoo olevansa kiitollinen saamastaan luottamuksesta.

– Olen iloinen ja vähän hämmentynytkin. Nyt on aika lähteä yhdessä kehittämään seurakuntaa eteenpäin!

Enon seurakunta on Nissille jo entuudestaan tuttu.

– Olen kotoisin Savon puolelta Joroisista, mutta ensimmäisen papinpaikkani sain aikanaan Enosta. Ehdin olla pappina Enossa viisi vuotta, ennen kuin siirryin naapuriseurakuntaan Kontiolahdelle.

Kontiolahdella Nissi toimi viimeiseksi ensimmäisenä kappalaisena ja teki säännöllisesti myös kirkkoherran sijaisuuksia.

– Vuoden verran ehdin olla myös virkavapaalla, minä aikana toimin Joensuun Herättäjäjuhlien pääsihteerinä.

”Enosta löytyy paljon hyvää yhteisöllisyyttä”

Nissi kertoo, että vaikka Eno onkin väkimäärältään pieni seurakunta, on seurakunta merkittävä paikallinen toimija.

– Sitä toivon sen olevan jatkossakin. Seurakunnan tulee tehdä eri tahojen kanssa yhteistyötä alueen parhaaksi. Meidän tehtävämme on valaa toivoa asukkaisiin ja levittää ilosanomaa ihmisten arkeen!

Nissi korostaa, että Enosta löytyy luonnostaan paljon hyvää yhteisöllisyyttä.

– Seurakunnan alueella on ollut aiemmin paljon eri herätysliikkeiden toimintaa. Täällä vaikuttaa vahva hengellinen pohjavire, joka näyttäytyy myös potentiaalina yhdessä tekemiselle. Vaikka ihmiset tulevat eri taustoista, he tekevät yhdessä työtä!

Pysähtymistä ja lepoa Nissi saa luonnosta.

– Luonnossa liikkuminen antaa minulle voimia, mitä myös kirkkoherran työssä tarvitaan. Ennen kaikkea toivon, että seurakunnan elämä olisi jakamista. Toivon, että voimme jakaa toistemme taakat ja ilot. Saamme yhdessä kysellä, mitä Jeesuksen seuraaminen yksilöinä ja yhteisönä merkitsee.

Niilo Rantala

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliAnna-Mari Kaskiselle jo toinen huomattava kunnianosoitus – vuoden 2022 Kirkon kulttuuripalkinto myönnettiin elämäntyöstä kirjailijana, runoilijana, sanoittajana ja käsikirjoittajana
Seuraava artikkeliAikataulu ei antanut odottaa – Mikkelin piispanvaalin maallikkovalitsijat valittiin väistyvien luottamushenkilöiden voimin

Ei näytettäviä viestejä