Englannin kirkko nimitti toisen mustan piispansa – edellinen vihittiin 20 vuotta sitten

Englannin kirkkoon on nimitetty musta piispa ensi kertaa kahteenkymmeneen vuoteen. Asiasta uutisoi muun muassa brittilehti The Guardian
.

Britannian hallitus ilmoitti, että Woyin Karowei Dorgu on Woolwichin uusi piispa ja hänet vihitään Southwarkin katedraalissa 17. maaliskuuta.

Dorgu on syntynyt ja kasvanut Nigeriassa ja saanut pappisvihkimyksensä Britanniassa. Woolwichissa Kaakkois-Lontoossa asuu huomattava määrä nigerialaisia, joista monet käyvät helluntailaiskirkoissa.

Dorgu sanoi tiedotustilaisuudessa Southwarkin katedraalissa, että hänen tavoitteenaan piispana on kunnioittaa ja vahvistaa etnistä monimuotoisuutta Woolwichin alueella. Hän sanoi pyrkivänsä ”rohkaisemaan mustien ja muiden vähemmistöjen kutsumusta ja osallisuutta pappeuteen”.

– Tulen tukemaan monimuotoisuutta etnisyydessä, kyvyissä, sukupuolissa, seksuaalisuudessa ja luokassa. Erilaisuuden kunnioittaminen on lahja, hän sanoi The Guardianille.

Englannin kirkon toinen musta piispa on John Sentamu, nykyinen Yorkin arkkipiispa. Hänet vihittiin Stepneyn piispaksi 20 vuotta sitten.

Ei-valkoisten edustus kirkon papistossa ja johtavissa viroissa on pitkään huolettanut Englannin kirkossa. Vähemmistöjen määrä pappien joukossa on vähentynyt ordinaatioon osallistuvien joukossa 4–5 prosentista 1,9 prosenttiin. Tiedot selviävät Englannin kirkon syyskuussa julkaisemasta selvityksestä. Englannissa etnisiä vähemmistöjä on noin 15 prosenttia väestöstä.

Englannin kirkossa ollaan huolestuneita myös siitä, että vähemmistöjä on koko väestössä kuitenkin 15 prosenttia eli he ovat huomattavan aliedustettuja kirkon uusien pappien joukossa.

Kuva: Olli Seppälä. Westminster Abbey Lontoossa.

Lue myös:

Englannin kirkko kutistuu, mutta valoakin on näkyvissä

Englantilaisista lapsista vain 11 prosenttia kastetaan Englannin kirkon jäseneksi

Englannin kirkko hakee etnisten vähemmistöjen edustajia papeikseen

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliJouluevankeliumi Stadin slangiksi – katso video
Seuraava artikkeliHelsingin hiippakunnan piispa Irja Askola jää eläkkeelle marraskuussa 2017

Ei näytettäviä viestejä