Emeritapiispa Tuulikki Koivunen Bylund hälytettiin pätkäpapiksi seurakuntaan Ruotsissa

Ruotsia vaivaa niin paha pappispula, että eläkkeellä olevat piispatkin on kutsuttava hätiin. Härnösandin emeritapiispa, suomalaistaustainen Tuulikki Koivunen Bylund, riensi apuun entiseen hiippakuntaansa Härjedalenin alueelle. Asiasta kertoo Kyrkans Tidning.

Kirkkoherra Kjell Thuvall soitti Koivunen Bylundille ja pyysi tätä hoitamaan kappalaisen sijaisuutta kahdeksi kuukaudeksi. Kyrkans Tidningin mukaan Härjedalenin kahdeksasta papinvirasta vain kolme oli täytetty. Eläkkeellä oleva piispa aloitti työnsä tämän viikon alussa.

– Kun pappistilanne on niin paha, että kyse on täydestä katastrofista, ei voi kieltäytyä, Koivunen Bylund sanoo Kyrkans Tidningissä ja lisää, että kyse on kutsumuksesta.

– Kastan, hautaan ja vihin ihmisiä. Vedän myös rippikoulua. Sitä en ole tehnyt vuoden 1993 jälkeen.

Vajaat kaksi vuotta sitten eläkkeelle jäänyt Tuulikki Koivunen Bylund korostaa yleisesti ottaen viihtyvänsä nykyisessä elämäntilanteessaan. Hän on palannut asumaan Uppsalaan, missä hän toimi tuomiorovastina ennen kuin hänet valittiin piispaksi Härnösandiin.

Koivunen Bylund kertoo Kyrkans Tidningissä, että hänen eläkepäivänsä täyttyvät lastenlasten tapaamisesta, muistelmien kirjoittamisesta, lukemisesta ja elokuvissa käymisestä.

Viime sunnuntaina emeritapiispa muutti Uppsalasta Vemdaleniin pieneen asuntoon, joka sijaitsee taajaman ainoan elokuvateatterin yläpuolella. Koivunen Bylund kertoo olevansa elokuvien ystävä, joten sijainti voisi olla hänen unelmansa.

– Mutta ikävä kyllä elokuvia esitetään vain kerran viikossa.

Korjattu 13.1. klo 17.00. Emerituspiispa on muutettu muotoon emeritapiispa otsikossa ja jutussa.

Kuva: Jani Laukkanen

Lue myös:

Emerituspiispa puolustaa kuolinapua Dagens Nyheterissä

Lohjalla pohditaan seksuaalivähemmistöjen vihkimistä

Piispa Bylund: On seksuaalista väkivaltaa pakottaa synnyttämään

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPääkirjoitus: Presidentti ja laupias samarialainen
Seuraava artikkeliRaportti: Kristittyjen vaino lisääntynyt Intiassa – ”Muutos on ollut dramaattinen ja suuri”

Ei näytettäviä viestejä