ELCA painiskelee pienentyvien tulojen kanssa

Yhdysvaltojen suurimman luterilaisen kirkon ELCA:n piispainkokous on pohtinut uusia keinoja saada jo vuosia vähentynyt kirkon keskusorganisaation taloudellinen kannatus nousuun.

Taustalla on ELCA:n jäsenmäärän jatkuva pienentyminen ja yhdysvaltalaisten muuttuneet rahan lahjoittamisen tavat. Kirkossa on nyt neljä miljoonaa jäsentä, mikä on yli miljoona vähemmän kuin sen muodostuessa kolmen eri luterilaisen kirkon yhdistymisessä vuonna 1988.

Vuonna 2013 saatiin kirkon yhteiseen kassaan kirkon 65 alueelliseen synodiin kuuluvista seurakunnista 48,8 miljoonaa dollaria. Tämä on yli miljoona dollaria vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Kaikki ELCA:n seurakunnat toimivat seurakuntalaisten vapaaehtoisesti lahjoittamien varojen avulla. Seurakunnat tukevat myös muita kirkon yhteisiä toimintamuotoja. Esimerkiksi maailman nälänhädän lievittämiseen tarkoitettu kirkon organisaatio keräsi viime vuonna 18,7 miljoonaa dollaria, malarian torjuntaan tarkoitetulle rahastolle lahjoitettiin 4,4 miljoonaa dollaria.

Helmikuun alussa laukaistiin liikkeelle kirkon uusi kirkonlaajuinen monivuotinen kampanja ”Always Being Made New: The Campaign for the ELCA ”. Sen pyrkimyksenä on kerätä 200 miljoonaa dollaria uusien seurakuntien perustamiseen, entisten uudistamiseen, virkaan vihittyjen ja maallikkojohtajien kouluttamiseen sekä kirkon eri työmuotojen kehittämiseen.

Uutinen aiheesta ELCA:n sivuilla englanniksi.

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliMetallimessussa historiallinen vihkimys
Seuraava artikkeliHuovinen kirjassaan: Helpompi samastua niihin jotka eivät tiedä kaikkea

Ei näytettäviä viestejä