EK:n Hollmén: Arkipyhistä keskustellaan jatkossa työmarkkinakysymyksenä

Arkipyhäselvitystä tehnyttä työryhmää vetänyt EK:n johtava asiantuntija Jyrki Hollmén sanoo, että arkipyhistä keskusteleminen jatkuu työmarkkinajärjestöjen kesken.

Hollmén katsoo kirkon tuoneen maanantaisessa tiedotteessaan selvästi ilmi, että he eivät näe mitään muutoksia arkipyhiin tarpeelliseksi.

– Jos he eivät halua olla osa ratkaisua, sitten asiaa ruvetaan jatkamaan työmarkkinakysymyksenä. Katson, että meillä ei ole edellytyksiä jatkaa kirkon kanssa, koska he eivät ole ilmaisseet mitään valmiuksia keskustella kirkkolain muutoksesta.

Vetäytyikö kirkko? Näin esitti
Helsingin Sanomat
.

– Katson, että keskusteluissa ei ole heille roolia, koska heillä ei ollut valmiuksia keskustella kirkkolain muutoksesta.

Hollmén sanoo, että arkipyhien työmarkkinakohtelusta pystytään päättämään täysin ilman kirkon myötävaikutusta. Käytännössä kyse on siis siitä, ovatko helatorstai ja loppiainen työpäiviä ja millainen palkka niistä maksetaan.

Asioista päättämisen tiellä on kuitenkin kirkon ohella myös toinen iso kivi. Palkansaajajärjestöt ovat kirkon kanssa samoilla linjoilla eikä arkipyhien paikkaa haluta siirtää.

Arkipyhäneuvotteluista tiedottamisen aikataulu on herättänyt keskustelua. Hollmén seisoo yhä maanantaisen lausuntonsa takana eli arkipyhäraportti oli hyväksytty, kun kirkko tiedotti siitä.

– Minulla ei ole valtuuksia myöntää tai evätä lupaa kirkon tiedottamiseen. He ovat lähestyneet ja kysyneet minulta, voivatko he raportin antaa. Raportti on yksimielinen, kaikki työssä mukana olleet ovat sen hyväksyneet. Raportin julkaiseminen (maanantaina) on ollut kirkon oma valinta. Kirkko ei ole toiminut yhdessä sovittujen pelisääntöjen vastaisesti, siitä kukaan ei voi heitä syyttää. He ovat tehneet oman ratkaisunsa.

Kirkosta on katsottu, että se on hoitanut roolinsa arkipyhäasiassa roolinsa työmarkkinajärjestöjen työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaisesti.

Lue myös: Kirkko ei vetäytynyt arkipyhäneuvotteluista

EK ja työntekijäjärjestöt napit vastakkain arkipyhistä

Arkkipiispa: Arkipyhiin puuttumisella menetettäisiin enemmän kuin saavutettaisiin

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Minulla on skeptikon tragedia”
Seuraava artikkeliKirkkohallituksesta hämmästellään ulkopoliittisen johdon vaikenemista

Ei näytettäviä viestejä