Eero Junkkaala blogissaan: ”Uskon vakavasti ottavat kristityt, älkää lähtekö kirkosta”

Viidennen herätysliikkeen vaikuttaja, raamattuopettaja Eero Junkkaala kehottaa kirkkoon pettyneitä konservatiiveja laittamaan jäitä hattuun ensi vuoden maaliskuussa, jolloin avioliittolaki uudistuu. Tämän seurauksena useat papit ovat ilmoittaneet pyydettäessä vihkivänsä sateenkaaripareja.

Junkkaala kirjoittaa blogissaan, joka on julkaistu myös Seurakuntalainen.fi:ssä: ”Kuulen monien kristittyjen sanovan, että kun uusi laki tulee voimaan, erotaan kirkosta. Hetkinen. Eikö lain vastustajan pitäisi erota valtiosta eikä kirkosta? Eihän kirkko ole muuttamassa avioliittokäsitystään. Hyvä on, ymmärrän kyllä, että kirkosta eroamisuhka liittyy siihen, että monien mielestä kirkko ei ole antanut riittävän selvää ääntä ja että monet kirkon papit lipeävät virallisesta linjasta ja liputtavat uuden lain puolesta.”

Junkkaala arvioi, että kirkon kannalta pahin skenaario olisi sellainen, että siitä eroavat sekä ne, jotka pitävät piispojen ja kirkon kantaa liian vanhanaikaisena että ne, jotka pitävät kirkkoa liian liberaalina. Junkkaalan mielestä näin tulee jossain määrin käymäänkin.

”Mutta hei, uskon vakavasti ottavat kristityt: älkää lähtekö kirkosta minnekään. Kirkkohan olemme me. Antaa niiden lähteä, joille kirkon tärkeimmät arvot eivät ole ennenkään merkinneet mitään. Jäädään me pitämään kirkkoa pystyssä. Ei tämä mikään ihanteellinen laitos ole, mutta juuri tämän parempaan eivät uskovaiset ole ennenkään pystyneet”, Junkkaala kirjoittaa.

Kuva: Esko Jämsä

Edellinen artikkeliTurun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä
Seuraava artikkeliApulannan Toni Wirtanen kuuntelee keikkamatkoilla raamattuohjelmia radiosta – uutuuskirja kertoo

Ei näytettäviä viestejä