Earth Hour sammuttaa valot monista kirkoista juuri hiljaisen viikon alla

Kuva: Pixabay

Tulevana lauantaina vietetään jälleen maailmanlaajuinen Earth Hour -tunti. Monet seurakunnat eri puolilla Suomea osallistuvat WWF:n Earth Houriin erilaisilla tapahtumilla.

Puijon seurakunta Kuopiossa järjestää lauantai-iltana Earth Hour -messun Puijon kirkossa. Liturgina toimivan Jaro Julkusen mukaan messussa liitytään yhteiseen maailmanlaajuiseen rukoukseen luomakunnan puolesta.

Julkusen mielestä Earth Hourin ajoittuminen palmusunnuntain vastaiseen iltaan ennen hiljaista viikkoa on osuva.

– Se antaa viestin siitä, että seurataan sitä todellista valoa eikä mitään sähkövaloja.

Julkunen painottaa, että messun tarkoituksena ei ole osoitella muita. Ennemmin kysymys on kiitollisuudesta ja luomakunnan näkemisestä valtavana lahjana.

Earth Hour on WWF:n maailmanlaajuinen ympäristötapahtuma. Vuosittain järjestettävä Earth Hour tunnetaan erityisesti valojen sammuttamisesta. Perinteisesti Earth Hour on kannustanut ihmisiä ja yhteisöjä sammuttamaan valot tunnin ajaksi ja antamaan näin valomerkin ilmaston ja luonnon puolesta. Tänäkin vuonna valot sammuvat useista julkisista rakennuksista ja kirkoista eri puolilla Suomea.

WWF Suomen teettämän kyselytutkimuksen mukaan viime vuonna Earth Houriin osallistui eri tavoin noin 1,3 miljoonaa suomalaista.

Earth Hour seurakunnissa

Eri puolilla Suomea järjestetään ainakin tällaisia tapahtumia:

  • Hetki-konsertti Espoon tuomiokirkossa.
  • Valot sammuvat Turun tuomiokirkosta, Martinkirkosta ja Mikaelinkirkosta.
  • Valot sammuvat Heinolan hautausmaalla. Siunauskappelissa järjestetään Toivon tunti -hetki hiljentymiselle kynttilän valossa.
  • Heinolan seurakunta ja kaupunki järjestävät yleisöluennon teemalla Ilmastoahdistus, toivo ja elämän merkityksellisyys. Luennoitsijana Panu Pihkala.
  • Lopen kirkon ulkovalaistus sammutetaan.
  • Rovaniemen seurakunta sammuttaa valot Viirinkankaan IV-hautausmaalta.
  • Kynttiläillallinen Lappeenrannan kirkossa.
  • Hartaushetki luonnon puolesta Sievin kirkossa.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Edellinen artikkeliTeatteriarvio: Monologinäytelmä Tapio Rautavaarasta on erinomaista teatteria
Seuraava artikkeliTuhannen palan taidepalapelit ovat Annakaisa Rantalalle myös hengellinen harjoitus

Ei näytettäviä viestejä