Diakonian virkaan vihkimisen kirjavat käytännöt syyniin

Kirkolliskokous käsitteli marraskuussa 2015 diakonivirkaa koskevien säännösten lisäämistä kirkkolakiin ja kirkkojärjestykseen ja päätti palauttaa asian kirkkohallitukseen uudelleen valmisteltavaksi. Kuitenkin kirkkokäsikirjan perusteella jo nyt toimitetaan diakonian virkaan vihkimisiä hiippakunnissa.

Hiippakunnissa on siksi ilmennyt tarvetta diakonian vihkimyskäytäntöjen kehittämiselle ja koordinoinnille, sillä käytännöissä on melko paljon vaihtelua hiippakuntien välillä. Kaikissa hiippakunnissa vihkimyksiä ei toimiteta tai ne eivät ole säännöllisiä. Vihkimyksiä ei toimiteta lainkaan Lapuan ja Mikkelin hiippakunnissa.

Eroja on myös vihkimysperusteissa, vihkimysten vuosittaisissa määrissä ja siinä, miten yhteys hiippakuntaan jatkuu vihkimyksen jälkeen.

Piispainkokous keskusteli asiasta 26.1. Asia lähetettiin jatkovalmisteluun, jotta kirjavat käytännöt saataisiin yhtenäistettyä.

Lue myös:

Espoolainen diakoni joutui hakemaan vihkimyksen Oulusta (Kotimaa Pro:ssa julkaistussa jutussa selvitetään yksityiskohtaisesti hiippakuntien erilaisia vihkimiskäytäntöjä.)

Mitä mieltä diakonivirasta? Työntekijäryhmät kommentoivat

Ei tullut diakonaattia – tuli diakonivirka

Edellinen artikkeliNuoret turvapaikanhakijat viihtyivät kauhan varressa
Seuraava artikkeliKirkon kulttuuripalkinto Jaakko Löytylle: Varjoista palkintojuhlaan

Ei näytettäviä viestejä