Diakonia-ammattikorkean nuorille suunnattu Zekki-tukipalvelu voitti sosiaalialan Hyvä käytäntö -palkinnon

Diakonia-ammattikorkeakoulussa kehitetty nuorten digitaalinen Zekki-tukipalvelu on voittanut vuoden 2023 sosiaalialan Hyvä käytäntö -palkinnon.

Maksuton Zekki.fi-tukipalvelu kannustaa nuorta pohtimaan omaa hyvinvointiaan ja tulevaisuuttaan. Kymmeneen elämän osa-aluetta käsittelevään kysymykseen vastaamalla nuori saa kattavan kuvan omasta tilanteestaan ja siihen sopivia suositteluja tukipalveluihin tai lisätiedonlähteisiin.

Hyvä käytäntö -palkinnon palkintoraati perustelee valintaa sillä, että toimintamallia on kehitetty yhdessä nuorten kanssa. Se on noussut myös nopeasti nuorten suosioon, mikä kertoo mallin helppoudesta. Zekki on palkintoraadin mukaan hyvin sovellettavissa myös muihin käyttäjäryhmiin, jotka joutuvat seikkailemaan terveydenhuollon, sosiaalihuollon ja kolmannen sektorin välillä. Se toimii myös nuorten kanssa työskentelevien ammattilaisten työvälineenä sekä tuottaa ajantasaista tietoa muun muassa johtamiseen.

– Nuorten palveluita ei voi kehittää ilman nuorten tiivistä mukanaoloa. Miten me voisimme ilman nuorten näkemystä tietää, miten vaikka käyttäjän polku palvelussa tulee rakentaa tai miten palvelusta olisi hyvä kertoa nuorille, kommentoi Zekin projektipäällikkö Reija Paananen.

Hyvä käytäntö -palkinnon tavoitteena on levittää tietoa toimivista ja tuloksellisista sosiaalialan ammattikäytännöistä. Zekki valittiin neljän finalistin joukosta voittajaksi. Kilpailuun lähetettyjä ehdotuksia oli 27.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliUSKOT-foorumin puheenjohtaja Heikki Huttunen: ”Uskonnollisuus Suomessa vahvistuu maahanmuuttajien kautta”
Seuraava artikkeliKantelekulttuuri uusiksi – Musiikin maisteri Päivi ”Ida Elina” Kujanen valitsi epävarman kanteletaiteilijan uran, jolle sydän paloi

Ei näytettäviä viestejä