Britannian kirkkojen johtajat vetosivat ruokaturvan puolesta

Britanniassa kirkkojen johtajat ovat vedonneet päättäjiin maan ruokaturvan parantamiseksi. Tilastojen mukaan yli miljoona brittiä joutui viime vuoden aikana turvautumaan ruokapankkeihin, kertoo sanomalehti
Guardian
.

Pääministeri David Cameronille, liberaalidemokraattien puheenjohtajalle Nick Cleggille ja Labour-puolueen puheenjohtajalle Ed Milibandille osoitetun vetoomuksen on allekirjoittanut 45 anglikaanipiispaa ja 600 kirkkojen johtajaa. Vetoomuksessa vaaditaan päättäjiä puuttumaan huonontuneen ruokaturvan syihin kuten mataliin palkkoihin, kohonneeseen ruuan hintaan ja sosiaaliturvan riittämättömyyteen.

Britannian suurimman ruokapankin Trussell Trustin tilastojen mukaan ruoka-avun tarvitsijoiden määrä nousi viime vuonna 163 prosenttia edellisvuodesta.

Kyseessä on jo toinen kerta kahden kuukauden sisällä, kun kirkkojen johtajat vetoavat päättäjiin ruokaturvan vuoksi. Piispat vaativat pääministeri Cameronia puuttumaan nälkäongelmaan edellisen kerran helmikuun lopulla.

Trussell Trustin mukaan tilanteen nopean huononemisen taustalla on tukien riittämättömyyden ja matalien palkkojen ohella myös työvoimahallinnon rankaisutoimenpiteitä. Työnhakijan avustukset voidaan Britanniassa katkaista vähintään kuukauden ajaksi, jos työnhakija ei esimerkiksi pääse työhaastatteluun.

Myös juutalaiset uskonnolliset johtajat aikovat vedota torstaina omassa kirjeessään pääministeriin ruokaongelman ratkaisemiseksi.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Kasvava eriarvoisuus lisää diakoniatyön tarvetta”
Seuraava artikkeliLastenkirkossa pääsee pääsiäisvaellukselle

Ei näytettäviä viestejä