Ylikulutuspäivästä järjellä

WWF lähtee täysin vääristä vertailukohdista ja vääristelee suomalaisten aiheuttamaa luonnon ylikulutusta. Suomen kansan kulutusvertailu muihin kansoihin nähden lasketaan oikein maamme väestön ja pinta-alan suhteessa eikä asukaskohtaisen kulutuksen mukaan.

Ympäristönsuojelun tärkein tekijä on väestön määrä ja asukastiheys. Se ei kuitenkaan ole jokin annettu taso vaan hankittu. Suomi on hoitanut leiviskänsä eli  vastuunsa kiitettävästi. Meillä ei ole mitään erityistä moitittavaa elintavoissamme verrattuna ylikansoitettuihin maihin.

Sellainen ajattelu, että ihmisillä ön kaikkialla vapaa oikeus lisääntyä ja samalla vaatia, että Maan luonnonvarat nähdään yhteisinä tasan jaettuina, on sairaan mielen tuotos. Jokaisella kansalla ja sen yksilöllä on velvollisuus asettaa kulutuksensa ja ympäristöhaittansa suhteeseen maansa resursseihin ja väestömäärään.

Mitä isompi väestö sen pienempi osuus on per nuppi ja päinvastoin.

Maan väestön nettolisäys on 80 miljoonaa vuodessa eli yhden Saksan kansan verran. Meillä ei Suomessa todellakaan ole moraalista velvollisuutta supistaa kulutustamme, jotta näillekin tulijoille saadaan sama siivu kaikesta.

Edelleen kasvavilla kansoilla on päinvastoin velvollisuus pysäyttää väestönkasvunsa ja monilla syytä pienentää väestöään. Se on oikeaa yhteisvastuuta maailmasta.  Maailma on liuta maita, joista se ja luonto  muodostuu eikä liuta ihmisiä.

    • Se on ihan sama mistä kulutettu tuote tai raaka-aine tulee. Oleellista on miten kansa on hoitanut väestönsä määrän ja rasittaa sillä omaa maataan sekä koko maailmaa.

      Et ole kenties perillä, että kehitysmaissa nykyään on ihmisillä kaikki roju mitä täälläkin autoista tietotekniikkaan.

    • Mitenköhän sinä ajattelisit tuon väestön määrän ”hoitamisen” käytännössä toteuttaa?

    • ”Kehitysmaissa nykyään on ihmisillä kaikki roju mitä täälläkin autoista tietotekniikkaan.” Ei ole suinkaan kaikilla ihmisillä. Autojen ikä ja kuntokin – kun sellainen on – on taatusti toinen kuin suomalaisella keskivertoautoilijalla. Muotivaatteetkin ovat usein länsimaalaisten käytettyinä hylkäämiä.

    • Joulusaaren asukasluku oli 2022 alussa 1.843 eli 13,7 päätä per km2. Tämä ei liity aiheeseen mitenkään, koska heillä ei ole liikaväestön aiheuttamaa ympäristöongelmaa. Heillä ei myöskään ole tunnettua halua saastuttaa merkittävästi nykyistä enemmän. He ovat hoitaneet vastuunsa hyvin. Kommenttisi on epärelevantti kuten kirjoitin.

    • 22:ssa Saharan eteläpuolisen Afrikan maassa eliajanodote on vain alle 60v. Näissä kehitysmaissa ei ole ylikulutusta. Joten jos pyrkisimme oikeasti yhtä hyvää tulokseen, niin meidän olisi kyettävä laskemaan omaa eliajanodotetta. Samalla ratkeaisi eläkerahojen riittäävyys tulevaisudessa, kun juuri kukaan ei eläkeikää saavuttaisi. Lapsikuolleisuus olisi myös huomattava. Joka viides lapsi kuolisi ennen viiden vuoden ikää.

Juuso Hämäläinen
Juuso Hämäläinen
Olen viisi vuotta työeläkkeellä ollut helsinkiläinen ja moninkertainen maahanmuuttaja. Olen palvellut useissa pienissä ja suurissa ict -alan yrityksissä, toiminut kymmenissä maissa sekä yrittäjänä.