Voittamisesta kilpakentillä ja muutenkin elämässä

Jos et kestä tappioita sinä et voita. Lasse Viren

Mauno Saari, Juoksemisen salaisuudet, s. 215, Otava, 1979.

Tavallisessa elämässäkin tulee tappioita ja ”kaatumisia”, joista noustaan pystyyn. Lassekin kaatui olympialaisissa, mutta juoksi silti voittoon.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
  • Tarkoitin kyllä tässä yhteydessä tätä joka päiväistä maallista elämää. Kyllä sinä sen varsin hyvin ymmärsit.

  • ”Kuinka kauan muuten menee huippu-urheilijalla, kun hän käy maassa ja nousee ylös?”

   Riippuu tietysti hänen käyttämänsä avaruusaluksen nopeudesta.

  • Jos on jerkkua ja hyvät kimmovoimat niin kyllä se aika äkkiä tapahtuu.

   Ei siis ole kovin suuri tasoitus puolen tunnin juoksussa käydä kerran tartaanissa. Ehkä 5-10 sekunnin tasoitus.

  • Kimmolla on kimmovoimaa oman elämän ajan. Kimmo tulee toimeen omillaan. Harjoitus parantaa suoritusta?

 1. Rantanen/ ”Vai onko “kimmo wallentin” joku hiukan huonosti suomea osaava tekoäly!?”

  Kiva kommentti blogisti Rantanen. K. Wallentin ilmestyy näköjään heti paikalla, kun julkaiset blogin. Olen silloin tällöin seurannut tilannetta ”takavasemmalta”. Mika Rantanen ja hänen blogit ovat ikään kuin ”pistin kw:n lihassa” ? Lukihäiriö on myös ilmestynyt paikalle ehkä suuren innon vuoksi koska vanha väittelijä Rantanen on blogin julkaissut? Taivaallinen olisi ilman muuta ollut liikaa kw:lle?
  Blogisti Rantanen M. on ajan tasalla ja on pitänyt ns. pään kylmänä.

  Onko kw todellinen henkilö vai tekoäly? Omasta mielestäni ei ole tekoäly. Olen hänen kanssaan käynyt keskusteluja. Kw osaa suomen kieltä hyvin. Hän on korjannut minun kielioppivirheitä ja olen kw:a ohjeista kiittänyt. Aina on ilo ojentautua totuuden edessä. Hengelliset asiat ovat kw:lle huuhaata.

  • Paukkunen: ”Hän on korjannut minun kielioppivirheitä…”

   Suomen kielessä on semmoinen kummallisuus kuin possessiivisuffiksi, jota olisi suositeltavaa käyttää. Siis: ”Hän on korjannut minun kielioppivirheitäni.”

   Jos suomen kieltä halutaan käyttää oikein, on possessiivisuffiksin käyttö pakollista silloin kun substantiivin määritteenä on genetiivimuodossa oleva persoonapronomini, poikkeuksina ilmaisut, joissa monikon persoonapronominin genetiivi ilmaisee muuta kuin omistamista, esim. meidän kylällä, teidän äiti.

  • Paukkunen: “pistin kw:n lihassa”

   Pistin on vähän liikaa – piiki riittää. Mitä tuohon ”lukihäiriöön” tulee, niin meno täällä on yleensä ottaen niin taivaallista, että kyllä ”tavallinen” on helppo lukea nopeasti ja konteksti huomioon otettuna ”taivaalliseksi.” ”Sori siitä” sanoi eräskin poliitikko taannoin.

   Muuten Paukkuselta varsin ansiokkaita huomioita persoonastani.

 2. Platon puhuu kilpailusta ja Paavali Platonin innoittamana puhuu kilpailusta ja kehoittaa juoksemaan hyvän kilpailun, mutta kuten hänkin sanoo, vain yksi voi voittaa ja saa laakeriseppeleen.
  Kaikki muuthan häviävät, eikä heitä kukaan muista.

  Jos ei juokse, niin ei voi hävitä, eikä voittaakaan, ja kuten tiedämme kilpikonnat jotka hitaasti kulkevat, elävät pitenpään kuin muut lajit.

Mika Rantanen
Mika Rantanen
Teologian maisteri, uimamaisteri ja koulutettu hieroja.