Voisiko joku katsoa yhteen seurakuntien asiasta rajoittaa osallistujia Herran Ehtoolliselle seurakunnassaan

Ehtoollinen voidaan hyvin viettää lyhennetyllä kaavalla kun tahtoa löytyy. Tässähän on opetuksen kautta mahdollisuus tunnustaminen ja rippi suorittaa kastemaljaan kumartamalla tai nyökkäämällä jolloin seurakuntalaiset voisivat tiettynä aikajanana käydä hakemassa Herran Ehtoollisen.

Onko näin asiassa ajatteleminen kielletty.

Laulaminen huomattiin virusta levittäväksi asiaksi mutta kun kanttori laulaa yksin tai toisen Ihmisen kanssa voivat seurakuntalaiset osallistua itsekseen laulun tekstiä lukemalla. Nyt ei leviä kuten sanotaan.

Onko näin nykyiset ohjeet kirkkohallituksen suosituksia, paikallisen asiaa katsovan omaisen suosituksia, vaikko STM.n suosituksia.

Kirkkotilat ovat useasti väljiä ja on haastetta huomata miten asia hiukka liioteltuna on erilainen kuin kaupassa käynti, tai käydä niinsanotusti säädellyssä baarissa.

Edellisiin kysyen toivoisin pätevämpää katsomista asiaan.

4 kommenttia

 • Pekka Väisänen sanoo:

  Edellleen katsoisin asiaa onko seurakuntien tavoin myös Tuomiokapitulit ja Kirkkohallitus siirtyneet etätöihin.

  Kapituleissa sihteerit varmasti työskentelevät kuten ennenkin ilman toisten vaivaavia pärskeitä, mutta olisi mukava tietää mitä kirkossamme tehdään vai tehdäänkö yhtään mitään.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Marko Sjöblom sanoo:

  Pekka, kyllä seurakunnan jäsenet ainakin meillä päin tavoittavat papin puhelimitse tai sähköpostilla. Ehtoollisen vietto järjestyy 1-3 päivässä koronatilanteesta huolimatta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Jeesuksen mukaan ehtoollista voi viettää kun vain kaksi tai kolme hänen nimessään kokoontuu ja hänen opetussanojaan muistavat. Muita ehtoja hän ei aseta.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Veli Pesonen sanoo:

  Striimatun jumalanpalveluksen jälkeen 8:n hengen ryhmissä on mahdollista täällä päästä ehtoolliselle. Aika on varattava etukäteen puhelimella virka-aikana. Näitä tapahtumia on järjestetty myös ilman jumalanpalvelusta. Osallistuin sellaiseen ja kyllä oli monella leveä hymy sen jälkeen. Paljon muitakin mahdollisuuksia olisi seurakuntien toiminnan jatkamiselle. Toimintaa voitaisiin järjestää muissakin, kuin seurakunnan tiloissa. Emmehän tiedä miten pitkään tämä tilanne jatkuu. Eikä seurakuntatoiminnan alasajo pitkällä tähtäimellä ole hyvä ajatus.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Pekka Väisänen

  Soossi ja joltisen pyöriät perunat. Olen nuoruudessa hiukan soittanut ja lukenut.