Vietän pyhäinpäivää, en hellowaania

Ilmoitan - enkä nöyrimmästi, vaan reilusti ja avoimesti - että aion viettää pyhäinpäivää enkä mitään halloweenia. Hellowaan, sanon sille.

Minusta kuoleman ja kauhun populaari makaberisointi on yksinkertaisesti mautonta.

Sen sijaan tuntuu hyvältä muistaa vainajia. Muistan myös kristikunnan pyhiä, eläviä ja edesmenneitä. Lämmöllä kiitän esim. Martti Lutheria, joka otti ja rojautti pyhät maan päälle.

3 kommenttia

 • Seppo Heinola sanoo:

  ”Minusta kuoleman ja kauhun populaari makaberisointi on yksinkertaisesti mautonta.”

  No onko roomalaisen julman kidutus ja tappovälineen alastomine ruumiineen kultaaminen ja kaulalla kantaminen makaaberia?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Jusu Vihervaara sanoo:

   Ismo Leikolaa lainatakseni, jos Jeesus olisi kuollut sydän- ja verisuonitauteihin, kirkkojen kattoja koristaisi kalkkeutuneet verisuonet ja aatetta kutsuttaisiin ksepelvaltimouskoksi. Ja onhan se risti kaululla kätevämpi kuin vaikka sähkötuoli tai myrkkyruisku.

   Itse tunnustaudun Halloweenin faniksi. Mikä tahansa mukava yhdessäolo ystävien kesken on paikkansa ansainnut vaikka amerikkalaista tuontitavaraa onkin. Jäin miettimään, onko pyhäinpäivä tuontitavaraa Lähi-Idästä?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Jukka Raunu sanoo:

  Radiomainos muisti puhua pyhäinpäivästä, kun se mainosti Vuotalon 2 kauhuleffaa Still/Born ja Lifechanger, joiden pitäisi tuoda kauhua ja suolenpätkiä. Ensimmäinen leffa yhdistää ”kauhun ja pikkuvauvat”. Jotekin groteskia mässäillä näillä?http://www.vuotalo.fi/fi/tapahtumat/?el=45&st=2018-10-31&et=2019-07-31

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Marja-Sisko Aalto

  Pappi, rovasti, kirjailija, entinen kirkkoherra Imatralla ja sitten tuomiokapitulin notaari Kuopiossa, nyt eläkemuorina. Ihmisen ja uskon puolesta. Sattuneesta syystä sydämellä monet asiat, vaikkapa eri tavoin siipeensä saaneet ihmiset. Vapauteen Kristus vapautti meidät!

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit