Video: Missä kristittyjä vainotaan kaikkein eniten?

Yhteensä 245 miljoonaa kristittyä kärsii vakavasta vainosta. Luku on suurempi kuin koskaan aiemmin. Open Doors -järjestön julkaisema tämän vuoden World Watch List raportoi, että maailman väkirikkaimmat valtiot Kiina ja Intia rajoittavat yhä enemmän kristittyjen uskonnonvapautta.

World Watch List (WWL) seuraa kristittyjen uskonnonvapaustilannetta 150 maassa. Listaus perustuu laajoihin maaedustajien lausuntoihin sekä ulkopuolisten asiantuntijoiden selvityksiin. Vuoden 2019 World Watch List on koottu ajanjaksolta 1.11.2017–31.10.2018. Tutkimus osoittaa, että seuratuista 150 maasta 73:ssa kristityt kokivat äärimmäistä, erittäin vakavaa tai vakavaa vainoa. Vuosi sitten näitä maita oli 58.

Katso video, jossa kerrotaan TOP5 maiden tilanteesta.

Tutustu World Watch List 2019 -raporttiin

  1. ”Yhteensä 245 miljoonaa kristittyä kärsii vakavasta vainosta. Luku on suurempi kuin koskaan aiemmin. Open Doors -järjestön julkaisema tämän vuoden World Watch List raportoi, että maailman väkirikkaimmat valtiot Kiina ja Intia rajoittavat yhä enemmän kristittyjen uskonnonvapautta.

    Vainot ovat aina tuomittavia, myös muiden kuin pakanoiden toimeemnpanemat…Raamatusssa taidetaan mainita jotain kylvämisestä ja niittämisestä…. Mahtaako olla tiedossa millaisia ihmissmassoja kristilline kirkko yhdessa keisarienja kuninkaiden kanssa vainosi ja sai hengiltä 1500 vuoden ylivaltansa aikana?
    Mitkäs yhteiksunnalliset tahot muuten lopettivat länisimaissa nämä vainot, saivat aikaan kansalaisvapaudet ja mm uskonvapauden? Ja mitkä tahot näitä uudistuksia vastustivat?

Open Doors
Open Doorshttp://opendoors.fi
Open Doors on vuonna 1955 perustettu kansainvälinen avustusjärjestö, joka toimii vainottujen kristittyjen auttamiseksi yli 60 kohdemaassa. Open Doors Finland ry toimii osana maailmanlaajuista Open Doors –järjestöä. Toiminta Suomessa käynnistyi keväällä 2015. Tutustu historiaamme: http://opendoors.fi/historiaa