Vapun kunniaksi Niksi-Päikkäri

Tässä muutamia niksejä tehdä syntiasioita ilman että tekee syntiä (hih!).

Jos sinun on joskus tehnyt mielesi kovasti värjätä hiuksia, tee se vappuna vappuhiusvärein, koska sitä ei katsota vl-uskovaisten keskuudessa synniksi.

Hiukset voi värjätä vl-synnittömästi myös auringon paahteella, lisätehosteena voi käyttää sitruunaa. Jos haluaa laittaa hiuksiin vaaleita raitoja, niin se käy niin ikään kätevästi ja synnittömästi, kun letittää ensin hiukset, suihkuttaa sitten päälle runsaasti hiuslakkaa ja kärventää kuontaloa auringossa.

Sävyteshampoot eivät ole niin paha kuin kunnon värjäys.

Tee on mitä luonnollisin ja sopivin harmaan kuontalon värjäysaine.

Kulmakarvat saa muotoiltua näppärästi hammasharjaan suihkutetun hiuskiinteen avulla. Kulmakarvoja ja ripsiä voi tummentaa monilla erinäisillä rasvoilla, kuten esimerkiksi vaseliinilla tai sitten ihan ruskealla Carioca-tussilla.

Ripsien värjääminen ei ole niin epäilyttävää eikä pahaa kuin ripsivärin laittaminen putkilosta.

Luomet voi värjätä turvallisesti vaaleanvihreällä Vitalis-voiteella. Myös kostutettu sininen puuväri toimii hyvin luomivärinä eikä se ole meikkiä!

Huuliin on tarjolla paljonkin kaikenlaisia sopivia sävyvoitehia, jotka eivät ole synnillisiä huulipunia. Monista kaupoista löytyy punasävyisiä huulirasvoja, myös kimalteen kanssa, mutta jos sitä ei tunnu olevan tarpeeksi, sekaan voi laittaa askartelukimalletta. Tästä on ollut joillakin hyviä tuloksia havaittavissa.

Monet pienet tyttölapsoset haaveilevat usein korviksista, niin myös vl-liikkeen parissa kasvavat. Mutta kun korvikset ovat syntiä, niin hätä keinot keksii; hommaan käy ihan hyvin perinteiset pinnit, jotka tosin saattavat hieman nipistää, mutta mitäpä ei pikkutyttö kauneutensa takia kärsisi…? Pinnejä kivuttomampi vaihtoehto on ehdottomasti pienet tarrat tai paremman puutteessa maalarinteippipalaset; ne voi kätevästi leikata sopivanmallisiksi ja koristella.

Jossakin vaiheessa oli muotia laittaa silmälasinsankoihin roikkumaan niin kutsutut silmälasikorut. Nehän näyttivät äkikseltään ihan korvakoruilta ja näin kerrankin silmälaseista oli hyötyä korvakorusyntiä potevalle rillipäälle, kun sai ripustaa silmälaseihin söpöt pienet koruset roikkumaan. Tunne oli ihan huikea! Ja silmälasittomat tietty kateellisia, kunnes kekkasivat aurinkolaseihinsa laittaa samat hienosteluhepeneet heilumaan. Näin jokaiselle jotakin.

Kynsilakkaan käytettyjä niksejä ovat useilla vl-tyttösillä olleet punaiset tussit, askartelulakat ja onpa joku sormistaan näppärä väsännyt itselleen ”geelikynnet” Edam-juuston punaisesta vahakuoresta tai sinitarrasta. Hätä keinot keksii.

Myös kirkas kynsilakka, kun se on ”lääkärin määräys” lohkeileviin kynsiin käy, koska silloin se ei ole kynsien lakkausta, vaan sairauden hoitoa. Vähän tiukkapipoisemmat tyytyvät Kynneliin.

Onpa monet äidit olleet ihmeissään yli-innokkaista mansikanperkuuapulaisistaan, kun he ovat innoissaan tarjoutuneet urakkaan mukaan; mansikanliemi värjää aivan kuin itsestään kynnet mukavan värisiksi.

Meikkivoide ei ole uskovaisen naisen ihovoiden, sen asian ajaa ihan hyvin synnitön Clearasil-peitepuikko, joka on tarkoitettu alkujaan finnien peittoamiseksi. Tämä on myös sairaudenhoidoksi luokiteltava asia.

Solarium ennen auringonottoa estää auringossa kärventymiset ja ajaa meikkivoiteet mennen, tullen ja palatessa. Ja auringossahan on hyvä paahtaa itseään ilman että joutuisi vihollisen kauneudenhoitoverkkoihin kiinni. Näin, turvallisesti.

Ja aina kannattaa muistaa itse ruskettavat voiteet; niitä ei ole kukaan keksinyt kieltää.

Naamiaiset on ihan ykkösjuttuja meikkaamiskiellosta kärsiville neitokaisille! Saa ihan luvan kanssa vetää naamaan pakkelia(lasten kasvoväriä) niin paljon kuin ikinä haluaa. Ja kyllähän uskovainen haluaa.

Mahtavaa kun tuli kännykät synnillisine soittoäänineen myös vl-uskovaisiin koteihin! Ei kait siinä nyt kenelläkään ole sanomista, kun kännykkä soi, siihen on vastattava. Ja eihän niitä nyt ole paljoa valittavana sopivia soittoääniä; pitää tyytyä niihin mitä on saatavilla.

Marssimusiikit antavat helpotusta ja suorastaan ensiapua niille Ziionin asuvaisille, joilla rytmijalkaa pakottaa oikein tuskastuttavasti. Kyllä siinä 70-luvulla ainakin marssikasetteja soitatettiin niin autoissa kuin mökkireissuillakin oikein olan takaa.

Tanssiminen ei ole sallittua, mutta Aerobic sen sijaan on ja vaikka siellä pauhaa synnillinen tanssimusiikki taustalla, niin eihän sinne sitä mennä kuuntelemaan, vaan saattamaan kuntoa hyväksi. Zumba-ryhmä myös on ihan OK, koska eihän siinä puhuta tanssimisesta mitään. Äkkipoika luulee sitä ihan tavalliseksi voimisteluryhmäksi.

Kiroileminen on tosi paha ja vakava juttu, mutta jos sanoo ensimmäisen kirjaimen erikseen ja sitten vasta loppusanan ”s-tana”, sehän ei ole kiroilua eikä varsinkaan sana ”sentänä”. ”Raato, ryökäle, pastilli, vastus, hitsi, vitsi” ja mitä kaikkea se kekseliäs sadatteluun taipuvainen ihminen keksiikään paremman puutteessa…?

Telkkarisynti on helposti vältettävissä ylettömällä isänmaallisuusintoilulla, kun urheilukisat alkavat. Kyllä on ihan sopivaa seurata murtomaahiihtoa naapurissa tahi ABC-huoltoasemalla, kunhan et vain mene paikan päälle niitä seuraamaan. Myös tietokone ja kännykät ovat oivallinen synninkierto telkkariasiassa, puhumattakaan videotykistä.

Vaalivalvojaisia on suorastaan velvollisuus seurata telkkarista. Sen verran pitää pysyä ajan hermoilla.

Mitään ei ole, jos se on poissa silmistä; telkkari siis kaappiin piiloon.

Alkoholi on ehdoton paha muualla kuin ehtoollisviinissä, kotikaljassa ja simassa. Ja voi harmi jos joskus kävikin niin, että juomat sattuivat jäämään liian kauaksi aikaa lämpimään; siinä sitten ihmeteltiin, kun hartiat alkoivat tuntua kumman raskailta ja olo rennolta. Mutta minkä sille mahtoi, seuraavalla kerralla piti muistaa olla vaan tarkempi…jos sitä vain muisti ja ehti kaiken hulinan keskellä.

Kaljaa ei voi kitata ruskeasta kaupanpullosta, mutta kun sen kaataa sivuhuoneessa kannuun tahi laseihin ja sitä kautta kiduksiin, asia on ihan hyväksytyllä listalla.

Maailmanihmisten boolit juhlissa on suurta syntiä. Juhlistaaksesi lapsesi ylppäreitä tahi muita juhlia, voit tehdä omaa vl-uskovaisten boolia Sprite-limusta ja omenatuoremehusta.

Kaikenlaisia huolestuttavia uutisia sitä vl-uskovaiset isät kuulevatkaan; mukamasti pyöräily ja kännykkä housujentaskussa haittaavat miehen pirttiviljelyä. Ei varmaankaan pidä paikkaansa, vaikka pyöräilisi kesät talvet ja kännykät olisivat oikein molemmissa taskuissa; hyvänen aika kun oli työkännykkäkin olemassaan.

Uupuneet äidit täysimettämään lastaan mahdollisimman pitkään, jotta luonto estäisi uuden raskauden. Ja olihan yhdelle äidille lääkäri määrännyt suursiivoukset tärppipäivien kohdalle. Sekin sairaudenhoitoa, miten mukavaa.

Kaksimielisyysriippuvuutta potevalle sisarelle tai veljelle radio ”Knalli ja sateenvarjo” -huumoriohjelmansa kanssa suo mukavan jokaviikkoisen annoksen ja helpottaa tuskaista oloa. Mutta tietty huumorinhan takia sitä kuunnellaan eikä kaksimielisyyden. Minkä sitä epäuskoisille kuunnelmankirjoittajille mahtaa kun ne tunkevat ohjelmiinsa kaikenlaista saastaa…?

Kaksimieliset puheet ovat ehdottomasti syntiä, paitsi jos niitä puhutaan saunanlauteilla mies miehelle. Siellähän suu puhdistuu saunan kuumuudessa samalla kun kankkukin kärventyy ja jostain jää hampaankoloon, vaimolle voi illalla supajata korvaan ja upottaa armonmereen.

Ahneus ja pröystäily on muutoin pahasta, paitsi kun on kyseessä Mersu tai pähee moottoripyörä.

Synti haalenee ja jopa kokonaan häviää, kun sitä tekee joku vl-isokenkäinen. Mikäs sen mukavampi havainto seuroissa, kuin puhujan vaimon värjätty letti…???

Kaikista nokkelimmat niksiliisat ja –matit, ovat keksineet kaiken kattavan niksin; salaa syntien  tekemisen ja vaikenemisen. Siinäpä vasta niksien niksi, joka ansaitsisi Vuoden-Niksi-palkinnon!

 

 

9 kommenttia

 • Anne-Mari Hirvonen sanoo:

  Aika raskasta on elää syntilistojen kanssa tai yrittää muuttaa asioiden tekeminen sellaseksi ettei se oo “syntiä” vaan ihan luvallista. Siinä uskovien yhteydessä jossa itse tänä päivänä olen, ei tarvitse isommin tälläistä miettiä; korvakoruista, meikistä tai lakatuista kynsistä ei tehdä numeroa. Jokainen saa olla vapaasti oma itsensä ja kaunistaa itseään parhaaksi katsomallaan tavalla. Tosin Paavalin ohje on kyllä Sanassa; kauniisti ja siveästi. Itse käytän harvemmin korvakoruja enkä juurikaan meikkaa mutta se on ihan oma henkilökohtainen valintani. 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Vuokko Ilola sanoo:

  Tuo kokoamani niksilista perustuu ihan tosijuttuihin. Se olisi paljon pidempi vielä, jos olisin jaksanut kirjoittaa. Esimerkiksi miesten lisääntymiskykyä on jotkut yrittäneet hillitä tiukoilla housuilla ja istumalla kuumassa vedessä munasillaan. Sitten myös kaikenlaiset niksit tilanteisiin, kun ei halua mennä seuroihin tai muihin liikkeen tilaisuuksiin; mökille meno, kurssi tai koulutus, kipeä olo, matka ja lapsena liukenemiset naapureihin seura-ajan lähestyessä tai “unohtamiset” jnejne. Lista ON pitkä, mutta myös omalla tavallaan hauska.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • kimmo wallentin sanoo:

  Tulipa mieleeni noista poissaoloselityksistä yhden koulutoverini selitys koulusta myöhästymiselle. Opettajan asiaa tiedusteltua, luokkatoverini vastasi totisella naamalla: “Kuljin sumussa koulun ohi.” Ei pitänyt luokanvalvojankaan pokka, kun koko luokka räjähti nauramaan. Tämä on totta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Vuokko Ilola sanoo:

   Hauska 😀 Mun koulukaveri selitteli myöhästymisiään aina kans vaikka ja miten: “No kun meillä oli mummo kylässä ja saatoin häntä bussupysäkille ja…”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Rauli Toivonen sanoo:

  Syntilistasi oli asian vakavuudesta huolimatta ihan hauskaakin luettavaa. Kyllähän me ihmiset olemme aivan erinomaisia noissa kiellettyjen asioiden luetteloinneissa, kun sellaiseen toimeen ryhdymme.

  Minua kiinnostaa kuitenkin kuulla, mihin Ison Kirjan kohtiin noissa ehostukielloissa vedotaan. Keskustellessani vl-aktiivien kanssa en ole saanut täsmävastausta. Sinä tiedät varmaankin jotakin noista raamatullisista perusteluista, joten voisitko asiaa valaista?

  On muuten mielenkiintoista, että vanhurskas mies Job näyttää hiljaisesti hyväksyneen meikkauksen antamalla omalle tyttärelleen nimen Keren-Puk. Suomennettuna nimi on “silmämaalirasia”.(Job 42:14)

  Sinun niksilistaasi ei ilmeisesti aina ole siis uskonnollisissa piireissä tarvittu.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Vuokko Ilola sanoo:

   Korvakorukieltoa saattaa kuulla perusteltavan Vanhan Testamentin Jaakobin tarinan kohdalla, jossa epäjumalat ja korvakorut haudattiin puun alle. Jos tarinaa kuitenkin lukee, ei sen kokonaisuudesta voi mitenkään saada sellaista kuvaa, että koruista luovuttiin niiden synnillisyyden takia. Myös kultaiseen vasikkaan kerätyt korvikset on otettu perusteluksi kieltää korvikset. Sen tarinan opetus on suhteessa korviksiin jopa päinvastainen; ne olivat sitten vasta pahasta kun ne olivat kultaisessa vasikassa.

   Mutta useimpien selitysten “äitinä” on yhteinen ymmärrys tai yhteinen päätös. Kun Raamatussa on kehotettu erottautumaan maailmasta, niin veljet ovat sitten päättäneet, että naturel-linja ja korvakoruttomuus hiusten värjäämättömyyksineen ovat sitten niitä keinoja erottautua maailmasta.

   Muitakin selityksiä löytyy, niin kuin aina silloin kun jostakin asiasta halutaan pitää kiinni. Yksi on “uskovainen ei halua meikata”, “uskovainen ei halua korvakoruja”. Myös miesten mielipteillä yritetään estää lankeamasta vääränlaiseen kaunistautumiseen: “nainen on kauneimmillaan silloin kun hän on luonnollinen.” Selityksiä tosissaan riittää, tuossa aluksi.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Anne-Mari Hirvonen sanoo:

  Niin hauskahan tuo niksi luettelo oli ja vaatii tiettyä luovuuttakin. 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
 • May Roth-Edelmann sanoo:

  Mitä sääntöjä on miehille, luomakunnan kruunuille? Muinoin Ainakin esikoisilla solmio oli syntiä. Ei mikään muu. Telkkaria käytiin katsomassa uskottomien sukulaisten luona, etenkin kun oli jotkut kisat käynnissä. Ihanaa elämää listojen mukaan..

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Vuokko Ilola
  Vuokko Ilola

  Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen suvanteissa, pyörteissä, myrskynsilmissä ja sen opetuksen läpivärjäyksessä rapiat nelikymppiseksi kasvanut naisimmeinen.

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit