Valakeus

Torellinen valakeus on Jeesus Kristus. Valakeuressa ei ole pimeyttä, vaikka se loistaisi pimeyressä.

Hänen paisteensa oli niinkuin valkeus, säteet kävivät hänen käsistänsä; siellä oli hänen väkevyytensä salattu. (Hab. 3:4 / Biblia)

Minkälainen on meidän oma valomme?

Minkälaista tietä me vaellamme?

Tunnistatko Hyvän Paimenen äänen?

Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu ja valkeus minun tielläni. (Ps. 119:105 / FB38); Mitenkä totinen valkeus vaikuttaa meissä? 

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

 

36 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Kiitos kaikille kommentoijille ja lukijoille. Jatkan vielä.

  ”Tunnistatko Hyvän Paimenen äänen?”

  Jeesuksen lampaat tunnistavat Hyvän Paimenen äänen lampaan korvilla. Vastaan kysymykseen: tunnistan.

  Jeesus sanoi: ”Minä olen se hyvä paimen. Hyvä paimen antaa henkensä lammasten edestä. Mutta palkkalainen, joka ei ole paimen ja jonka omia lampaat eivät ole, kun hän näkee suden tulevan, niin hän jättää lampaat ja pakenee; ja susi ryöstää ja hajottaa ne. Hän pakenee, sillä hän on palkattu eikä välitä lampaista. Minä olen se hyvä paimen, ja minä tunnen omani, ja minun omani tuntevat minut, niinkuin Isä tuntee minut ja minä tunnen Isän; ja minä annan henkeni lammasten edestä. Minulla on myös muita lampaita, jotka eivät ole tästä lammastarhasta; myös niitä tulee minun johdattaa, ja ne saavat kuulla minun ääneni, ja on oleva yksi lauma ja yksi paimen. Sentähden Isä minua rakastaa, koska minä annan henkeni, että minä sen jälleen ottaisin. Ei kukaan sitä minulta ota, vaan minä annan sen itsestäni. Minulla on valta antaa se, ja minulla on valta ottaa se jälleen; sen käskyn minä olen saanut Isältäni.” (Joh. 10: 11-18 / FB38)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  ”Jeesus sanoi: “Minä olen se hyvä paimen. Hyvä paimen antaa henkensä lammasten edestä. Mutta palkkalainen, joka ei ole paimen ja jonka omia lampaat eivät ole, kun hän näkee suden tulevan, niin hän jättää lampaat ja pakenee; ja susi ryöstää ja hajottaa ne. ”

  Eikö lampaat jää yksin ja heitteille, kun paimen antaa henkensä, eli pakenee pois.

  ”Sentähden Isä minua rakastaa, koska minä annan henkeni, että minä sen jälleen ottaisin. Ei kukaan sitä minulta ota, vaan minä annan sen itsestäni. Minulla on valta antaa se, ja minulla on valta ottaa se jälleen; sen käskyn minä olen saanut Isältäni.” (Joh. 10: 11-18 / FB38) ”

  Voimme siis peruuttaa opin Juudaksen kavalluksesta ja koko kansan vihaamisesta Kristuksen murhaajina ja perkeleen lapsina.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Tarja, kiitos kommentista ja hyvästä kysymyksestä.

   Ajattelen niin, että Jeesus teki maanpäällisen tehtävänsä täydellisesti ja antoi henkensä kaikkien ihmisten puolesta, jotta saisimme elää. Hän nousi kuolleista kolmantena päivänä ja on meidän kanssa joka päivä tämän maailman loppuun asti.

   Mitä Juudakseen tulee, niin kannattaa pysyä Jumalan sanassa. Kerran hänkin niinkuin mekin, on Viimeisellä tuomiolla. Me emme voi tuomita ketään, ei edes Juudasta.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit