Vainoaja

Joku viisas on sanonut seuraavasti: Ellet voi voittaa vihollisiasi, liity heihin! Hyvin varhain ihmiselle tuli halu hallita ja hallita toista. Jos se ei ollistu rauhanomaisesti, niin mukaan tulee usein väkivalta ja kun se kroonistuu niin se muuttuu vainoksi. Monissa maissa kristittyjä vainotaan hyvinkin verisesti ja brutaalisti. Vainoa on kyllä olemassa myös muista syistä Aina ei ole kyse kristillisyydestä. Joskus henkilökohtaisen vainon kohteeksi joutuu myös ex-aviopuoliso, joskus ihan satunnaisesti valikoitunut taho. Olemmeko kokeneet täällä länsimaisen suvaitsevuuden vyöhykkeellä vainoa vaikkapa uskomme tähden? Tilanne on monitulkintainen kuka, ketä, miten, milloin ja missä? Joskus käy niin, että vainoaja esiintyy vainottuna eli uhriutuu. Tuo sana uhriutua, on uusi ja ehkä käyttökelpoinen? Kun jotain tahoa kurkutetaan ja alkaa sitä valittaa, niin pilkataan uhriutumisesta.

Uskonvaino tähtää uskon leviämisen estämiseen ja päämäärä on saada koko kristinusko häviämään alueelta. Toteuteaanko tätä päämäärää pelkästään väkivallalla vai onko jotain muitakin aseita? On toki ja niiden aseiden teho perustuu siihen, että ne ovat ihmisen lihallisuudelle niin miellyttäviä. Toinen laita on ankara askeettisuus, joka vaatii itseltä paljon ja muilta vielä enemmän. Ihmisyyteen kuuluu se, että ilmaiseksi ei sovi ottaa mitään vastaan. Maailma on opettanut, että ilmaisista jutuista joutuu aina maksamaan jotain joskus hyvinkin raskaasti. Kaik on synt!

Toinen laita eli naamari vainoojalla on suvaitsevaisuus ja Jumalan ylettömän rakkauden korostaminen. Eikö olisi mukavaa uskoa niin, että armoa on niin paljon pankissa, ettet kerkiä sitä kaikkea käyttämään, vaikka kuinka yrittäisit! Tämä vainooja aloittaa Raamatun käsittelemisestä. Kun saadaan pienikin epäilys Raamaun totuudesta, niin loppu onkin legendaa. Meitä ohjelmoi oma lihamme, maailman trendit ja sielunvihollinen on siellä ohjaamossa ja valitsee jokaiselle sopivaa katsottavaa luettavaa ja kuunneltavaa. Eikö ole lihalle suloista kuunnella sellaista sanomaa, joka sammuttaa omantunnon muistutukset ilman ristinveren puhdistusta.
Eihän nyt rakastava Jumala voi olla niin tiukkana, koska Hän rakastaa.

Kuitenkin pitäisi aina muistaa se, että Hän antoi Poikansa kärsimykseen siksi, että meillä rauha olisi! Niin paljon Hän vihasi syntiä ja rakasti syntistä.

Kirjoittaja

Lahtinen Lauri
Lahtinen Laurihttps://laurileevi.wordpress.com/,%20Lauri%20Leevi%20Mikael%20Lahtinen%20youtube.com
Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, Kun corona esti kokoontumisen...Olen jatkanut torstai juttuja otsikolla. Torstaihartaus.