Vähän lääkkeiden käytöstä yleensä

Jumala ei varmasti ole kieltänyt yleensä lääkkeiden käyttöä. Esim. profeetta Jesaja laittoi viikunakakkua kuolemansairaan kuningas Hiskian paiseen päälle, ja kuningas parani. 2. Kun. 20:7 ja Jesaja 38:21. Niitäkin kristittyjä tai uskonnollisia ihmisiä on, jotka kieltävät.

  • Rantanen: ”Vielä esim. apostoli Paavali kehottaa Timoteusta käyttämään viiniä vatsan tähden ja usein uudistuvien vaivojen vuoksi. ”

   Alkoholi on hermomyrkkky. Jos se keksittäisiin nyt, sen käyttö kiellettäisiin saman tien, kuten myös tupakan.

   ”Alkoholin aiheuttamat kuolemat lisääntyivät vuonna 2018

   Verrattuna edellisvuoteen alkoholikuolleisuus kääntyi lievään kasvuun vuonna 2018. Vuonna 2018 alkoholiperäisiin tauteihin ja alkoholimyrkytykseen menehtyi 1 683 henkeä, joista miehiä oli 1 269 ja naisia 414. Lisäystä edellisvuoteen oli 125 henkeä. Suurin osa alkoholikuolemista aiheutuu alkoholin pitkäaikaiseen käyttöön liittyvistä sairauksista, kuten maksa- ja sydänsairauksista”. – Tilastokeskus

   Että semmoinen lääke. Ihmetellä täytyy, että Valamon luostarikin on katsonut asiakseen ottaa osansa myrkkymarkkinoista ja alkanut tislata viskiä.

  • Minulta jäi valitettavasti tuosta lainauksesta pois tärkeä sana VÄHÄN viiniä. Tiedän kyllä jonkin verran alkoholin haitoista ja huonoista vaikutuksista. En missään nimessä halua puolustaa ainakaan alkoholin liiallista käyttöä. Sanoohan Paavali myös: ”Älkää juopuko viinistä”. Ef. 5:18

  • Olipa sitten vähän tai paljon, alkoholi ei sovi terveydenhoidossa mihinkään muuhun kuin ulkoiseen käyttöön – ihon desinfiointiin.

  • Pekka: ”Millähän muutamat rokotuksia vastustaa?”

   Eihän teidän uskovaisten tarvitse rokotteita ottaa. Eikös Jumala hoida rakkaitten lapsostensa taudit ja tartunnat ilmankin ja sama koskee tietysti kaikkia lääkkeitä. Toista se on meidän pakana parkojen, kun moniin vaivoihin täytyy ottaa liuta eri sorttisia troppeja ja pillereitä. Onneksi eivät ole vaivat vielä päässeet pahemmin häiritsemään elämänmenoa. Pillleri päivässä pitää papan pystyssä.

 1. Rukous sairaan puolesta ei koskaan ole turha, mutta se ei tietenkään ole mikään vaihtoehto lääketieteelliselle hoidolle. Jos sairas paranee, se tapahtuu useimmiten lääketieteellisen hoidon vaikutuksesta. Joskus voi tapahtua ns. spontaani paraneminen. Eräs ystäväni oli saanut diagnoosin, jonka mukaan silmän näkökyvyn pelastaminen vaati leikkauksen. Leikkausvuoro tuli muutaman viikon kuluttua dignoosista. Odotusaikana ystäväni puolesta rukoiltiin ystäväpiirin rukouskokouksessa. Leikkauksen esivalmistelun yhteydessä havaittiin silmä täysin terveeksi, joten leikkausta ei tarvittu. Toisaalta on myös niin, että jos Jumalan sallima elinpäivien määrä on lopussa, kuolema tulee lääketieteellisestä hoidosta huolimatta. Aivan harhassa ovat semmoiset ”uskonsankarit”, jotka luopuvat lääketieellisestä hoidosta ”ihmeen” toivossa.

  • Kyllä minäkin tiedän, että Jumala voi parantaa rukouksen kautta. On omiakin kokemuksia elämässä siitäkin Jumalan avusta. Toisaalta eivät kaikki sairaat tosiaankaan parane kokonaan tässä elämässä. Nuo mainitsemani esimerkit edustavat eräällä tavalla sen ajan lääketiedettä tai voisiko sanoa kansanparantamista.

  • Rantanen: ”Kyllä minäkin tiedän, että Jumala voi parantaa rukouksen kautta.”

   Eikös se ekonomi Jalovaarakin taannoin parantanut suomalaisten evlut seurakuntien tukemissa rukoustilaisuuksissaan kaikki taudit, onnettomuustraumat ym. vaivat rukouksen voimalla, hääsipä vielä kaupan päälle demonitkin – pientä palkkiota vastaan tosin.

   Eihän tässä maassa enää terveysalan ammattilaisia tai kallita sairaaloita tarvittaisi jos ekonomi Jalovaaran rukousystävineen annettaisiin vieläkin hoitaa hommat. Koronakin olisi rouva Jalovaaralle ihan piece of cake.

  • Kimmo, taas tuntuu siltä, että sinä haluat täällä vain vinoilla tai voisi jopa sanoa kansanomaisesti vain vittuilla sekä provosoida. Turha siis jatkaa täällä keskustelua, jos se jatkuu tällä tasolla.

  • Oliko tuossa Pirkko Jalovaaraa koskevassa kommentissani jotain, mikä ei pitänyt paikkaansa? Monihan uskoi hänen kykyihinsä ja joutui pettymään pahan kerran.

   Mikä kommentissani oli vittuilua? Sarkastinen se toki oli, mutta ei sarkasmi ole vittuilua.

  • Kimmo Wallentin, Pirkko Jalovaara kyllä tietyllä tavalla edustaa sellaista hengellisyyttä, jota minäkään en kaikessa voi hyväksyä.

  • Mika, eiköhän voida sanoa ihan suoraan ja kaunistelematta, niin kuin asia on, että pelkkä huijari ekonomirouva Jalovaara oli ja fuulasi rukous- ja demonienkarkoitushommillaan surutta ja pelkästään oman etunsa maksimoidakseen herkkäuskoisia, toivottomassa tilanteessa olevia sairaita ihmisiä.

  • Kimmo, minä kyllä tiedän lähtökohdan sinun ajattelullesi. Se on tietysti se, ettei mitään ihmeitä koskaan voi tapahtua eikä ole koskaan tapahtunutkaan.

  • Ei Trumpkaan väittänyt, sen varmuudella tehoavan. Hän kai tarkoitti, että sitäkin vaihtoehtoa pitäisi jotenkin tutkia, vaikka hurjaltahan se kyllä kuulostaa.

  • Charlotta: ”Desinfiointiainetta (esim. kloritea) suoraan suoneen ? ”

   ”Ihmisaivoissa on 12 miljardia solua. Ja millainen työttömyys siellä usein vallitseekaan.”
   — Biologi Jean Rostand (1894 – 1977)

  • Valtioiden johtajat eivät yleensä taida sinusta edustaa sellaista poliittista ja yhteiskunnallista ideologiaa kuin sinä tai sinä haluaisit. Onko näin? Mutta en nyt ala politikoimaan täällä sen enempää.

Mika Rantanen
Mika Rantanen
Teologian maisteri, uimamaisteri ja koulutettu hieroja.