Vähän kokoomuksen politiikasta

Kokoomus haluaa leikata kaikkein pienituloisempien sosiaalietuuksia. Mitä rikkailta sitten leikataan? Kokoomushan vastustaa yli kaiken esim. rikkaiden verojen lisäämistä. Oikea kristitty ei voi olla tällainen mammonanpalvelija ja ahneuden edustaja. Vai voiko muka?

53 kommenttia

 • Mika Rantanen sanoo:

  Sinun väkesi elää siellä, hyvyydessäsi sinä huolehdit köyhistä, Jumala. Ps. 68:11

  Jumala huolehtii köyhistänsä. Jumalan lapset tulisi tunnistaa siitä, että he jakavat omastaan mielellään niille, joilla ei ole. He lainaavat odottamatta takaisinmaksua. He kulkevat toisenkin virstan, jakavat tarvittaessa vaatteensakin. Sillä minkä palkan he siitä ansaitsisivat, että he rakastavat niitä, jotka rakastavat heitä?

  Jospa kotikaupungeissamme aina lähetyskenttiä myöten meistäkin voitaisiin sanoa: ”Sinun väkesi asuu siellä, sillä siellä autetaan hädässä olevia ja köyhiä.” Silloin alkaisi myös kysely: kuka se Jeesus oikein onkaan, kun hän saa nimeään kantavat tekemään tällaista hyvää?

  Juha Vähäsarja, Joka päivä Jumalan kämmenellä, tämän päivän teksti, SLEY, 2005.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Jeesus rakastaa sinua.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Aarnio sanoo:

  Vallan mainiosti voidaan hyvätuloisia verottaa enemmän. He ovat mestareita näissä verojärjestelyissä, joka on fiinimpi nimi verokikkailulle. Eivätkä hyvätuloiset yksin veroja maksa. Naurettava väite, jonka täällä joku heitti. Kaikki palkansaajat maksavat veroja olipa palkka vaikka pienikin.

  Kaikenlaiset yritystuet olisi myös lopetettava. Jatkuvasti mainostetaan markkinatalouden ihanuutta. Ei todellisessa markkinataloudessa yrityksiä sen enempää kuin pankkejakaan tueta. Sehän ei kuitenkaan näytä toteutuvan, joten lopetetaan höpinä vapaasta markkinataloudesta. Korona-aikana yrityksille suorastaan lapioitiin tukia.

  Ja kyllä hyvätuloiset käyttävät ihan samaa infrastruktuuria kuin muutkin, ynnä koulutusta ja terveydenhoitoa. Jos varakas vaikka yksityisiä terveyspalveluja käyttäisikin niin kyllä sieltä vaikeissa tapauksessa julkiselle puolelle lähetetään.

  Tätä taustaa vasten on törkeätä lähteä leikkaamaan asumis- tai muista vähävaraisten tuista. Kadulleko täällä kokoomus kansalaiset haluaa? Jos sinne joudut, on turha yrittää mihinkään duunipaikkaan. Aivan älytön leikkauksen kohde.

  Porvarihallitukset eivät muuten osaa hallita kuin leikkaamalla heikoimmassa asemassa olevilta. Noilla eväillä voisin ryhtyä valtiovarainministeriksi vaikka heti. Ei paljoa taitoa vaadi. Lopetetaan julkinen terveydenhuolto, infra, koulutus jne ja johan on talous plussalla että kohisee.

  Toivon todella, että hyvinvointiyhteiskuntaa kannattavat ihmiset lähtevät äänestämään mitä tahansa puoluetta paitsi kokkareita, jotka eivät ole kortta ristiin pistäneet edes siihen, että saataisi veroparatiisien portit kiinni. Jos joku sitä yrittää niin raivoisasti pistävät kapuloita rattaisiin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Roos sanoo:

  Onko muuten ns. kannustinloukkuja vielä? Joka ikinen hallitus jo ties kuinka kauan on niiden olemassaolon tiedostanut, joten ihmettelen suuresti, ellei niitä ole vieläkään saatu pois. Turha niistä(kin) on aina vaalien edellä puhua, ellei niitä mikään hallitus saa purettua. Hallitukset eivät ilmeisesti sitten kykene siihen. Enkä tietenkään tarkoita tällä sitä, että tukia tarvitsevilta pitäisi leikata. Kyllä leikkaukset on tehtävä sieltä mistä on varaa leikata, tavalla tai toisella.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Joitakin vuosia sitten erään satakuntalaisen ison sahan rikas toimitusjohtaja sairastui syöpään. Hän pystyi ostamaan parhaat mahdolliset syöpälääkkeet. Mutta ne eivät häntä parantaneet, vaan hänen täytyi kuolla. Vähän ennen kuolemaansa hän totesi nyt ymmärtävänsä, ettei rahallakaan saa kaikkea.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Seurakunnalla on ehkä ollut onni saada uskollinen sielunpaimen. Yötä päivää hän ajattelee kuulijoidensa parasta. Hän rukoilee heidän puolestaan ja ahdistuu ajatellessaan heidän iankaikkista osaansa. Hän kehottaa ja varoittaa, houkuttelee ja kutsuu armohäihin. Hän lohduttaa ja vetoaa – mutta kaikkea sitä halveksitaan tai ainakin väheksytään. Mitä Herran on silloin tehtävä?

  Aivan oikein, ennen kuin he aavistavatkaan, hän ottaa heiltä sen ravinnon, jota he ovat hyljeksineet, ja siirtää heidän sielunhoitajansa toiseen paikkaan. Hänen sijaansa he saavat sellaisen, joka ei väsytä heitä tällä vanhalla julistuksella synnistä ja armosta. Hän saarnaa heidän ”korvasyyhyynsä”. Hän pystyy tuudittamaan nämä sielut lepoon, jossa herättävä ääni ei kuulu. Ja ne, jotka eivät suostu nukutettavaksi, vaan ehkä vasta nyt havaitsevat, mitä ovat menettäneet, eivät koskaan enää saa samanlaista tilaisuutta kuunnella terveellistä julistusta.

  C. O. Rosenius, Jumala on, s. 140-141, SLEY, 1976.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä. Matt. 5:14

  Lamput eivät puhu, mutta ne loistavat. Majakka ei soita rumpua eikä toitota torvea, mutta kaukana vesillä merten kulkijat näkevät sen ystävällisen valon. Anna tekojesi loistaa uskostasi. Kuvita elämäsi saarna kaikella toiminnallasi.

  Spurgeon, Hiljaisiin hetkiin, Päivä, 1996.

  Ilmoita asiaton kommentti