Vaalikone uskonnonvapaudesta

Jyrki Härkönen kirjoitti:

Näin vaalikeväänä olisi hyvä kysyä, millaista uskontopolitiikkaa Suomen puolueissa halutaan? Onko uskonnonvapaudella ja maahanmuuttopolitiikalla yhteys? Voiko vapauden rajoittaminen markkinataloudessa olla hyvää demokratiaa?

Ainakin jotain kertoo uskonnonvapaus.fi-sivun vaalikone:

https://uskonnonvapaus.fi/vaalit/eduskunta2019/

Koneessa on tällä hetkellä 275 vastausta. Se riittää hahmottamaan suuntaviivoja puolueiden välille. Vastauksia kone kerää edelleen, ja sitä mukaa kokonaiskuvakin tarkentuu.

4 kommenttia

 • Harri Ahdesmäki sanoo:

  Kyllä Raamatunkin mukaan ihmisillä on täysi vapaus valita uskontonsa. Ei siihen voi ketään pakottaa. Jo Vanhassa testamentissa todetaan, että

  “Minä otan tänä päivänä taivaan ja maan todistajiksi teitä vastaan, että minä olen pannut sinun eteesi elämän ja kuoleman, siunauksen ja kirouksen. Niin valitse siis elämä, että sinä ja sinun jälkeläisesi eläisitte.” (5.Moos. 30)

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Jori Mäntysalo sanoo:

   Ei tämä vastaa kysymykseen esimerkiksi siitä, saako musliminainen pitää kaupan kassalla huivia, vai saako kauppias vaatia työntekijöiltä yhtenäistä pukeutumista.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Katja Sallinen sanoo:

  Saako kristitty kantaa uskontunnuksia? Saako muslimi käyttää huivia? Monesti sanotaan ettei saa tuoda uskoa esille, eritoteen kristityt. Mikä on yhteiskunnan viesti, jos se on toista suosiva? Tasavertaisuus, jos yksi saa, on toisenkin uskonnon saatava sitä huolimatta että joku inhoaa nähdä tunnuksia.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Sallinen: “Mikä on yhteiskunnan viesti, jos se on toista suosiva? ”

   Miksi pitäisi olla toista suosiva? Uskon tunnusten käytön voisi sekulaarissa nyky-yhteiskunnassa kieltää yksiselitteisesti kaikilta. Uskonto on täysin jokaisen ihmisen yksityisyyteen ja yksityiselämään kuuluva asia, joka ei kuulu muille.

   Ilmoita asiaton kommentti