Vaalikone uskonnonvapaudesta

Jyrki Härkönen kirjoitti:

Näin vaalikeväänä olisi hyvä kysyä, millaista uskontopolitiikkaa Suomen puolueissa halutaan? Onko uskonnonvapaudella ja maahanmuuttopolitiikalla yhteys? Voiko vapauden rajoittaminen markkinataloudessa olla hyvää demokratiaa?

Ainakin jotain kertoo uskonnonvapaus.fi-sivun vaalikone:

https://uskonnonvapaus.fi/vaalit/eduskunta2019/

Koneessa on tällä hetkellä 275 vastausta. Se riittää hahmottamaan suuntaviivoja puolueiden välille. Vastauksia kone kerää edelleen, ja sitä mukaa kokonaiskuvakin tarkentuu.

  1. Kyllä Raamatunkin mukaan ihmisillä on täysi vapaus valita uskontonsa. Ei siihen voi ketään pakottaa. Jo Vanhassa testamentissa todetaan, että

    ”Minä otan tänä päivänä taivaan ja maan todistajiksi teitä vastaan, että minä olen pannut sinun eteesi elämän ja kuoleman, siunauksen ja kirouksen. Niin valitse siis elämä, että sinä ja sinun jälkeläisesi eläisitte.” (5.Moos. 30)

    • Ei tämä vastaa kysymykseen esimerkiksi siitä, saako musliminainen pitää kaupan kassalla huivia, vai saako kauppias vaatia työntekijöiltä yhtenäistä pukeutumista.

    • Sallinen: ”Mikä on yhteiskunnan viesti, jos se on toista suosiva? ”

      Miksi pitäisi olla toista suosiva? Uskon tunnusten käytön voisi sekulaarissa nyky-yhteiskunnassa kieltää yksiselitteisesti kaikilta. Uskonto on täysin jokaisen ihmisen yksityisyyteen ja yksityiselämään kuuluva asia, joka ei kuulu muille.