Uusin Raamatun käännöstyö Etelä-Suomen hiippakuntien käyttöön

Olen suunnittelemassa uutta raamatunkäännöstä, joka nykyistä paremmin mukautuisi Etelä-Suomen hiippakuntien käsitykseen Jumalan tahdosta. Raamattua on käännetty moneen kertaan ja viimeisin lienee ollut periaatteeltaan: ei sanatarkka, vaan tarkoituksen esille tuleminen. Nyt on tullut ajankohtaiseksi moderni monimuotoisen voimaannuttava ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa palvova käännös, jonka myös virassa olevat Etelä-Suomen hiippakuntien piispat ja monet kirkkoherrat ja papit voisivat varauksetta hyväksyä.

Käännöstyö perustuu siihen periaatteeseen, että ei käännetä sanatarkasti eikä edes katsota tarkoitustakaan tai sanomaa, vaan nykysuuntauksen mukaisesti yksilön mielipiteen ilmaisuvapautta korostaen sekä suurinta ääntä pitävien perusajatuksia esiintuoden. Tämä lähtee kirkon nykytrendistä, että ei kysytä Jumalan mielipidettä, vaan tiedustellaan kansalta, mitä kansa haluaa kirkolta ja sen tunnustukselta ja turvaudutaan konsultteihin ja psykiatreihin Jumalan tahdon tulkinnassa.

Käännöstyö on vielä kesken, mutta tässä muutamia tärkeimpiä uudistuksia:

1.Kor 10:25. Syökää kaikkea, mitä lihakaupoissa on tarjolla, tekemättä kysymyksiä omantunnonsyistä, MUTTA PITÄKÄÄ KUITENKIN LIHATON LOKAKUU, JOTTA SINÄ IHMINEN ITSE SAAT HYVÄN OMANTUNNON.

Apt 15:29. Karttakaa epäjumalille uhrattua lihaa, samoin verta ja lihaa, josta ei ole verta laskettu, sekä haureutta, PAITSI TAPAUKSISSA JOISSA HAUREUS PERUSTUU AITOON RAKKAUTEEN.

1 Mooses 1:27 Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät, ELLEI IHMINEN ITSE KOHDALLAAN PÄÄTÄ JOTAIN MUUTA OLLA.

2 Mooses 31:15 Kuutena päivänä viikossa tehtäköön työtä, mutta seitsemäs päivä on sapatti, Herran pyhä lepopäivä, ja jokaisen, joka tekee työtä seitsemäntenä päivänä, on kuoltava, PAITSI NIIDEN, JOTKA KOKOSYDÄMISESTI JA UHRAUTUVASTI PALVELEVAT TALOUSELÄMÄN VOITON TAVOITTELUA.

3 Mooses 18:22 Älä makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, sillä se on kauhistuttava teko, PAITSI JOS SE PERUSTUU AITOON RAKKAUTEEN.

3 Mooses 20:13 Jos mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, he ovat molemmat tehneet kauhistuttavan teon ja heidät on surmattava. He ovat itse ansainneet kuolemansa, JOLLEI PIISPA TAI TUOMIKAPITULI HEITÄ ARMAHDA.

Luukas 17:1- Jeesus sanoi opetuslapsilleen: Viettelysten täytyy tulla, se on välttämätöntä, mutta voi niitä, jonka kautta ne tulevat! Parempi olisi hänelle, että hänet heitettäisiin mereen myllynkivi kaulassa, kuin että hän johdattaa lankeemukseen yhdenkään näistä vähäisistä, LUKUUN OTTAMATTA LAPSILLE MIESTEN VÄLISTÄ SEKSIÄ OPETTAVIA TAI TYTÖILLE NAISTEN VÄLISTÄ SEKSIÄ OPETTAVIA KIRKON VIRANHALTIJOITA.

Luukas 16:22-  Sitten köyhä kuoli ja enkelit veivät hänet Abrahamin huomaan. Rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin. Kun hän tuonelantuskissa kohotti katseensa, hän näki kaukana Abrahamin ja Lasaruksen hänen rintaansa vasten. Silloin hän huusi: Isä Abraham, armahda minua! Lähetä Lasarus tänne, että hän kastaisi sormenpäänsä veteen ja vilvoittaisi kieltäni. Näissä liekeissä on kauhea olla, MIKSI EIVÄT PAPIT JA PIISPAT VAROITTANEET MINUA JA KEHOTTANEET PARANNUKSEN TEKOON ELÄESSÄNI?

Roomalaiskirje 1:26-  Siksi Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojensa valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen, ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin, ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan, VAIKKA TASA-ARVO JA YHDENVERTAISUUS JA IHMISARVO HEILLÄKIN SÄILYY.

1 Kor 6:9 Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet, JOLLEI SE PERUSTU AITOON PIISPOJEN HYVÄKSYMÄÄN RAKKAUTEEN.

Markus 16:17  Ja niitä, jotka uskovat, seuraavat nämä tunnusmerkit: Minun nimissäni he ajavat pois pahoja henkiä. MUTTA KIRKON TILOISSA EI TÄLLAISTA SAA TEHDÄ ILMAN TUOMIOKAPITULIN LUPAA, KOSKA JOTKUT SAATTAVAT SIITÄ JÄRKYTTYÄ.

Heprealaiskirje 10:26  Jos me näet teemme syntiä ehdoin tahdoin, senkin jälkeen kun olemme oppineet tuntemaan totuuden (= Jeesuksen (suom. huom)), ei ole enää mitään uhria syntiemme sovitukseksi, PAITSI TUOMIOKAPITULIN VAPAUTTAVA PÄÄTÖS.

Matteus 24: 40  Kaksi miestä on pellolla: toinen otetaan toinen jätetään. KAKSI MIESTÄ ON MAKUUHUONEESSA JA TULEVAT YHDEKSI LIHAKSI, MOLEMMAT OTETAAN TAI JÄTETÄÄN RIIPPUEN HIIPPAKUNNAN PIISPAN JULISTUKSESTA.

Efesolaiskirje 2:1- Jumala on tehnyt eläviksi teidät, jotka olitte kuolleet rikkomustenne ja syntienne tähden. Ennen te elitte niiden vallassa tämän maailman menon mukaan, totellen avaruuden henkivaltojen hallitsijaa, sitä henkeä, joka yhä vaikuttaa tottelemattomissa ihmisissä. Heidän joukossaan mekin kaikki ennen elimme noudattaen oman luontomme haluja ja tehden niin kuin ruumiimme ja mielemme tahtoivat, ja näin olimme luonnostamme vihan alaisia niin kuin kaikki muutkin. MUTTA TÄNÄÄN YMMÄRRÄMME ENEMMÄN JA SAAMME TOTEUTTAA ITSEÄMME NYKYAIKAISINA ÄLYLLISINÄ ITSENÄISINÄ OLENTOINA.

2. Kirje Korinttolaisille 5:11: Nyt täsmennän vielä: jos jotakuta sanotaan veljeksi mutta hän on siveetön tai ahne, epäjumalanpalvelija, pilkkaaja, juomari tai riistäjä, älkää olko tekemisissä hänen kanssaan. Älkää edes aterioiko tällaisen kanssa. POIKKEUKSEN TEKEVÄT SEURAKUNTAYHTEYDESTÄ ITSE ERKAANTUNEET JA OMAAN PÖYTÄÄNSÄ JO ERISTÄYTYNEET SEKSUAALISUUTTAAN MAINOSTAVAT IHMISET.

Paljon muutakin olisi vielä korjattavaa ja täydennettävää, jotta kirkolliskokouksen ei tarvitse muuttaa Kirkkolakia, ainoastaan muuttaa Raamatun sanan sisältöä. Ja työni jatkuu. Tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisesti kaikkien ihmisoikeuksia kunnioittaen ja kirkkoamme uudistaen sen oman halun ja tahdon mukaiseksi, kirkollisveroa maksavaa ihmistä rakkaudella palvellen!

 

 

45 kommenttia

 • Leo Tihinen sanoo:

  Kiitos Mikko vastauksesi oli hyvä. Sauna lämpiää vain jos sinne tulee energiaa (esim. kiukaan sähkövastus lämmittää) ja sauna kylmenee jos sieltä poistuu energiaa.

  Minulla tuli mieleen vielä yksi (maallikon) teoria, joka voisi selittää saunan jäähtymisen löylynheiton jälkeen: Jos saunan ilman lämpötila on esim. 120 astetta ja kiukaalle heitetään vettä. Veden- ja ilmeisesti ei vesihöyrynkään lämpötila normaalipaineessa voi nousta yli sadan asteen, joten 100 asteinen vesihöyry jäähdyttää yli sata asteista ilmaa. En keksi muuta parempaa selitystä. Olisikohan tuossa järkeä?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Päättelyssäsi on se ongelma, että vaikka vesi höyrystyykin normaalissa ilmanpaineessa 100 asteen lämpötilassa, 100 astetta ei ole maksimi lämpötila vesihöyrylle.

   Vesihöyry alkaa hajota vety- ja happimolekyyleihin vasta noin 3000 asteen lämpötilassa.

   Normaali saunan kiuas pystyy lämmittämään höyryn noin 150 asteiseksi. Ja toisaalta sauna on harvoin 80-90 astetta kuumempi saunojien pään korkeudella. Eli lähes aina saunan läpi kulkeva höyry kykenee lämmittämään ilmaan hieman.

   Höyryn aiheuttama lämpötilan nousu on kuitenkin niin pieni, että jäisi useimmilta huomaamatta. Saunoja kokema kuumuuden tunne löylyn heittämisen seurauksena ei johdu huoneen lämpötilan noususta vaan ilmankosteuden äkillisestä kohoamisesta. Kostea ilma luovuttaa lämpöä selkeästi viileämpään ihoon.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Leo Tihinen sanoo:

  Kiitos Erkki A ja Mikko N vastauksistanne. Nyt uskon, että saunassakin lämpötila laskee kun viskaa vettä kiukaalle. Jatketaan kohti uusia ongelmia.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Antero Syrjänen sanoo:

  Ei nyt erityisen yllättävää, että blogistin anteeksipyyntö täysin virheellisestä esityksestä (olohuoneesta saa 20 kuutiota vettä, joten maailmassa ei ole vesiongelmaa) jäi saamatta. Yllättävää ei ollut sekään, ettei blogisti kyennyt nöyrtymään anteeksipyyntöön halveksivan blogitekstinsä johdosta.

  Ylimielisyys, siitä kristityt tunnette, sanoi jo Jeesuskin. Vai miten se meni.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Leo Tihinen sanoo:

  Olisi tietenkin ollut hyvä, jos Erkki O Auranen olisi myöntänyt virheellisen esityksensä ja onhan hänen blogi myös monia loukkaava. En puolusta tuollaista käytöstä vaikka se on yleistä meidän ihmisten keskuudessa – niin kristittyjen kuin muittenkin. Tähän voisi sanoa, että Isä anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä he tekevät.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Erkki O Auranen sanoo:

   Ei minun blogissani ole mitään loukkaavaa. Jokainen jatkeeni on Helsingin hiippakunnan linjan mukainen!! Pidän loukkaavana esittää Jumalan tahdon vastaisia asioita muka tosiasioina. Loppupeleissä Jumala eli Jeesus määrää, kuka pääsee taivaaseen ja kuka menee tuleen. Kehotan vakavuudella lukemaan Luukkaan evankeliumin 16 luvun loppuosan. Kysymys ei ole mielipiteistä eikä loukkaamisesta, vaan kysymys on kuolemasta ja elämästä!

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkki O Auranen sanoo:

  Seppo Heinolalle: Kyllä on! Puun itsesyttymislämpötila on +350 astetta Celcius. Kuuma ilma ei sytytä puita, se on perätöntä propagandaa, jota vain asioita tietämättömät toimittajat ym uskovat ja levittävät.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Erkki O Auranen

  Olen kaivosinsinööri ja pappikin jo kohta 20 vuotta. Kokemusta on kansainvälisestä kaupasta, sillä olen allekirjoittanut vientiprojektisopimuksia seitsemällä eri kielellä ja toiminut kaupallisena attasheana Pekingin suurlähetystössämme hoitaen metallisteollisuuden vientiä Kiinaan ja Pohjois-Koreaan. Konepajayrittäjänä yritykseni meni konkurssiin 1980 ja olin 27 vuotta ulosotossa varattomana kokien kaikki sen elämän "ihanuudet", mm 22 vuotta konkurssin jälkeen täysi-ikäisten lasteni omaisuuksien (asunto auto, kesämökki) ulosmittaukset sivullisen ulosmittauksena, vaikka lapset olivat 2-9 vuotiaita yrityskonkurssini ajankohtana. Olen kirjottanut viisi kirjaa, mm Kiinakaupan käsikirja, Kirjeitä niille, jotka unohtavat oikean tien, Henkivaltojen Taistelu Suomessa, Tutustu Pyhään Henkeen, Strangling the North Koreans. Radio- ja TV-ohjelmia olen tennyt useita satoja mm Radio Dei, Radio Patmos ja Taivas TV7 kanaville.