Uusi kirkko

Eilispäivänä olin todistamassa historiallista hetkeä, nimittäin uuden kirkon vihkimistä Sipoon Söderkullassa. Piti mennä paikalle, sillä välttämättä seuraavaa kertaa ei omalle kohdalle enää osu lähitienoilla. Viimeksi ja tähän mennessä ainoan kerran olen ollut kirkon vihkimisjuhlassa lähes 20 vuotta sitten.

On monella tapaa erityistä ja harvinaista, että näinä aikoina rakennetaan uusia kirkkoja. Milloin sinä muistat sellaista tapahtuneen? Montakohan kirkkoa on tällä hetkellä rakenteilla tai päätökset tehty? Ehkä helpompi olisi listata käytöstä pois otettuja Herran huoneita. Pari viikkoa sitten eräässä nuotiopiirissä muisteltiin, milloin viimeksi itäiselle Uudellemaalle on rakennettu uusi kirkko. Ehkäpä viime vuosisadan alkupuolella.

En käy nyt enempää saarnaamaan kirkon merkityksestä, koska piispa Teemu saarnasi vihkimismessussa asiasta niin hyvin, että kannattaa lukea hänen ajatuksensa Helsingin hiippakunnan nettisivuilta. Piispa Björn peesasi toisella kotimaisella; onhan Sipoo kahden seurakunnan ja kahden kielen aluetta. Totean kuitenkin, että kirkko on aina tulevaisuuden ja toivon merkki.

Jäi kyllä hyvä mieli tuosta juhlasta. Onnittelut Sipooseen!

Kirjoittaja

Kupiainen Antti
Kupiainen Antti
Olen seurakuntapappi henkeen ja vereen, nyt pienen maalaisseurakunnan kirkkoherra itäisellä Uudellamaalla. Sydämeni on myös Virossa ja Saimaanmaalla. Olen kirkon uskollinen poika, joka rakastaa kirkkoaan, vaikkei se ihan täydellinen olekaan. Kukas meistä olisi?