Uskon hämärässä

IMGP0011Kun keskustellaan uskon kysymyksistä, ihmisten odotukset vaihtelevat. Yksi haluaa etsiä ja pohtia. Toinen haluaa julistaa omaa totuuttaan. Kolmas haluaa kuulla, miten asiat oikeasti ovat. Kaikkiin näihin odotuksiin ei oikeastaan voikaan vastata yhdessä keskustelusarjassa. Mutta kaikkein huonoin vaihtoehto on olla tarjoamatta mitään.

Oulussa oli omat agnostikkoiltansa. Tikkurilan seurakunta järjestää nyt kolmena peräkkäisenä sunnuntai-iltana keskustelusarjan otsikolla ’Uskon hämärässä’. Tarkoitus on tarjota kiinnostuneille mahdollisuutta pohtia uskon kysymyksiä alustusten pohjalta.

Otsikko on tietoisesti monitulkintainen. Jo sana ’uskon’ voi olla substantiivin ’usko’ genetiivimuoto tai verbin uskoa yksikön ensimmäisen persoonan muoto. Hämärä voidaan tulkita viittaavan vuodenaikaan, marraskuuhun. Toisaalta sen vastakohtana voidaan pitää sekä valoa että pimeyttä. Jollekin usko on näkemistä jo tässä ajassa. Joku taas kohtaa Jumalan luopumalla omasta näkemisestään.

Aiheiksi otimme kolme vaikeaa, mutta keskeistä teologista teemaa. Anna-Kaisa Inkalan aihe on ’Kuka hallitsee puhtaan opin?’ Jaakko Hyttinen pohtii Jumalan valtakuntaa Jeesuksen julistuksessa. Ja itse käsittelen Uuden testamentin erilaisia tulkintoja Jeesuksen ylösnousemuksesta.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Kirjoittaja