Uskaltaako messu vaihtaa kellonaikaa?

Aivan mainio blogikirjoitus Kotimaa Prossa. Avoin kirje jumalanpalvelukselle, kirjoittajana Imatran kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Liisa Teräslahti.  Salittakoon lainaus:

"Haluaisinkin tietää, miltä sinusta nyt vaikuttaa tämä Imatran seurakunnan suunnitelma, tai oikeastaan päätös laittaa jumalanpalvelukset alkamaan kolmessa kirkossamme sunnuntaisin eri kellonaikoina? Tässä on nyt ollut monenlaisia syitä, miksi tällaiseen ratkaisuun on päädytty. En sinua niillä sen enempää rasita, eivätköhän nuo päättäjät ole asiansa punninneet. Olen vain kuullut, että joillekin sinun todellisille ystävillesi totutuista tavoista on kovin vaikea luopua."

Kysymys jumalanpalvelusten kellonajoista puhutta varmaan muuallakin. Moninaisuus lisäänntyy, mutta ei iilman hämmennystä.

Teräslahti kirjoittaa:

"Jos sinut, rakas Jumalanpalvelus meinaa joskus kaiken tämän myllerryksen keskellä alakulo yllättää, muista ja pidä mielessäsi, että sinun puolestasi rukoilevia ihmisiä on Imatrallakin paljon. Älä pelkää, luota Jumalaan! Lopuksi toivotan sinulle ja kaikille läheisillesi runsasta Jumalan siunausta! Kiitos kaikesta hyvästä, mitä olet jakanut minun ja muiden ystäviesi sekä koko kotikaupunkini elämään!"

Lue lisää Kotimaa Prosta. Tilaa, reksiteröidy tai kirjaudu esimerkiksi täältä

Kaikilla Kotimaa Pron käyttäjillä on mahdollisuus blogata sivustolla!

 

3 kommenttia

 • Merja Ruuska sanoo:

  Tällä paikkakunnalla on jo jonkun aikaa messu alkanut klo 14 iltapäivällä. Ihmiset ovat alkamisaikaan erittäin tyytyväisiä. Enemmän siitä pidetään kuin kello kymmenestä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Marja-Sisko Aalto sanoo:

  Ollessani töissä Imatralla 1982-2010 tuohon aikaan mahtui ainakin neljä eri kokeilua jumalanpalvelusajasta muulloin kuin klo 10. Kaikki päättyivät samaan tulokseen: palattiin entiseen. Syynä voimakkaasti ilmaistu kansalaismielipide.

  Saa nähdä, miten nyt käy.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuire Kajasvirta sanoo:

  Lapsiperheitä taitaa olla kaikkialla aika vähän sunnuntai-aamun jumalanpalveluksissa?

  Sunnuntaihan on ainut aamu viikossa,joka ei mahdollisesti ole pakkotahtinen. Voi nukkua pidempään ja aloittaa päivän kiireettömästi.

  Pitäisiköhän heitä ajatellen tarjota muukin vaihtoehto kuin kello 10 alkava jumalanpalvelus.

  Ilmoita asiaton kommentti