USA ja ministerivallinnat

Niin kuin Turun seurakuntayhtymässä, niin USA:n uudessa hallituksessa näyttävät partiolaiset saaneet vaikutusvaltaa. Nyt jo useampi  Trumpin esittämä ministeri on ollut aktiivinen partioliikkeessä. Alla esitellään yksi heistä.

USA:n presidentiksi valittu Trump esitti eilen 14.12.2016 tulevaksi energiaministeriksi Teksasin kaikkien aikojen pitkäaikaisimman kuvernöörin James Richard ”Rick” Perryn.

Hän oli Bushin kuvernöörikaudella varakuvernööri. Kun Bush valittiin USA:n presidentiksi, niin Perry toimi kuvernöörinä Bushin loppukauden. Sen jälkeen hän voitti kolmet vaalit peräkkäin.  Neljännelle kaudelle hän olisi ollut ylivoimaisesti suosituin ehdokas mutta hän kieltäytyi jatkosta vajaan puolentoistakymmenen vuoden työskentelyn jälkeen.

Monet ovat pitäneet hän Teksasin parhaana kuvernöörinä.

Uskonnollisesti hän oli aikaisemmin metodisti mutta siirtyi sitten jäseneksi erääseen tunnustustenväliseen evankelikaaliseen seurakuntaan.

Hän korostaa voimakkaasti että Raamattu on kirjaimellisesti totta.

Hän on aborttien vastustaja, hyväksyy vain jos äidin henki on vaarassa.

Hän korostaa myös voimakkaasti että avioliitto on vain miehen ja naisen välinen liitto. Hän vastustaa homoavioliittoja.

Kirjoittaja

Matias Roto

Eläkkeellä oleva rovasti. Entinen Kamerunin lähetti. Sotainvalidien veljespappi Kanta-Hämeessä. Vuoden somerolainen 2012. Kepun Varsinais-Suomen piirin kirkollisasiain toimikunnan puheenjohtaja. Puoliso prinsessa Colette on Someron seurakunnan kirkkovaltuutettu. Fb Tauno Matias Roto Puh 040 - 356 06 25

Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit