Tunnustuskirjat – Lunastus

Minä uskon Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi neitsyt Mariasta, kärsi Pontius Pilatuksen aikana, ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, astui alas helvettiin, nousi kolmantena päivänä kuolleista, astui ylös taivaisiin, istuu Jumalan, kaikkivaltiaan Isän, oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. 

Mitä se merkitsee? Vastaus: Uskon, että Jeesus Kristus, Isästä ikuisuudessa syntynyt tosi Jumala ja neitsyt Mariasta syntynyt tosi ihminen, on minun Herrani. Hän on lunastanut minut, kadotetun ja tuomitun ihmisen, ostanut omakseen ja voitollaan vapauttanut kaikista synneistä, kuolemasta ja Perkeleen vallasta, ei kullalla eikä hopealla, vaan pyhällä, kalliilla verellään ja syyttömällä kärsimisellään ja kuolemallaan. Hän lunasti minut, jotta tulisin hänen omakseen, eläisin kuuliaisena hänen valtakunnassaan ja palvelisin häntä ikuisessa vanhurskaudessa, viattomuudessa ja autuudessa, niin kuin hän itsekin kuolleista nousseen hallitsee iankaikkisesti. Tämä on varmasti totta.

Tunnustuskirjat/Vähä katekismus/Toinen uskonkohta(sivut 305-306)

 b2ap3_thumbnail_Lunastus.jpg

Miksi Jumala sallii meidän joutua ahdistukseen tekemistämme synneistä?

Miksi on tärkeä uskoa siihen Jeesukseen, josta Raamatussa kerrotaan?

Jumala vihaa syntiä ja kuolema on synnin palkka; onko taivas auki ohitse Kristuksen ristin ja millä perusteella?

Puhe rististä ja lunastuksesta oli juutalaisille herjausta ja muiden mielestä hullutusta; mitä se on tänäpänä meidän aikamme ihmisille?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

15 kommenttia

 • Martti Pentti sanoo:

  ”Onko taivas auki ohitse Kristuksen ristin ja millä perusteella?” Lainatuissa luterilaisissa teksteissä toistuu perfekti, loppuun tehdyn työn aikamuoto. Lunastus on siis jo suoritettu. Eikö se tarkoita sitä, että ’ristin ohitse’ ei voi joutua? Sen varjo lankeaa kaikkialle.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Martti Pentti, kiitos hyvästä kommentista. Pitkälti ajattelen samoin. Jeesus on lunastanut kaikki ihmiset, mutta on ihmisiä, joille Jeesuksen lunastustyö ei kelpaa, eivätkä he halua kuulua Jumalan valtakuntaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Pentti sanoo:

  ”Jeesuksen lunastustyö ei kelpaa, eivätkä he halua kuulua Jumalan valtakuntaan.” Taivas on siis kaikille auki, mutta kaikki eivät sinne tahdo tai osaa mennä. Näinkö?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • jorma ojala sanoo:

  Kaikki eivät löydä ahdasta ovea, josta mennä sisään elämään. Pitäisi riisua oman pyhyyden paksu turkki yltä ja jättää omien hyvien tekojen matkalaukut portaille…. mutta ei…. käy…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Kiitos kommenteista. Joo, jotkut vain ovat liian ”pyhiä” tunnustaakseen syntisyytensä ja turvatakseen yksi Kristuksen työhön. Moni luulee kelpaavan, koska on elänyt riittävän pyhää elämää. Toisaalta on niitä, jotka elävät suruttomasti ja pilkkaavat Jeesusta ja hänen ristiään. Lisäksi on paljon muitakin, jotka eivät halua taivaaseen, vielä. Viimeisellä tuomiolla on turhaa yrittää vaihtaa puolta, jossa seisoo.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit