Totuus

Jeesus rukoili: ”Pyhitä heidät totuudessa; sinun sanasi on totuus”. (Joh. 17:17)
b2ap3_thumbnail_Totuus.jpg

Miksi Jeesus haluaa, että hänen seuraajat olisivat totuudessa?

Koko Raamattu on Jumalan sanaa; miksi Raamattu on ainoa paikka, josta löydämme koko totuuden Jumalasta ja meistä ihmisistä?

Miksi totuus, joka on Jumalan sanassa ei muutu maailman mukana, vaan on pysyvä, eikä meidän mielipiteet vaikuta siihen mitään?

 

Miksi meidän pitää tutkia itseämme Jumalan sanan valossa?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

138 kommenttia

 • jorma ojala sanoo:

  >>>>välillä annat ymmärtää ettei vastapuoli ole kristitty (”milloin olet tullut uskoon”; ”Jumala hoitakoon sinua”; ihminen ei ota luonnostaan vastaan Jumalan Hengen puhetta).>>>> Panu Saarela

  Nämäkin ovat niitä sinun omia väitteitäsi, ei minun tekstini sanomaa eikä minun väitteitäni!!!! Kun ne eivät pidä paikkaansa, mitä ne sitten ovat? Eikö tuokin kaikki ole silloin muuta kuin totuutta?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Panu, sinun vierailusi blogillani päättyy noihin kahteen viimeiseen kommenttiisi. Jatkossa kommenttisi, jos niitä tulee, saa OFF-TOPIC leiman ja samoin tulee leima niihin kommentteihin, jotka on sinulle osoitettu. Toivon, että kunnioitat toivomustani ja pysyt poissa blogiltani; en myöskään halua yhtään sähköpostia sinulta. Kiitos!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Jokaisen näkemyksen luotettavuus selviää käytännön kautta: Hedelmistä puu tunnetaan. Raamatun Sanan totuudellisuudessa ja sen vaikutuksissa ainoa epäonnistuva kohta on minä itse.

  Tapani, kiitos erinomaisesta kommentista. Näin on. Olemme heikoin lenkki.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Panu Saarela sanoo:

  – – –

  O F F – T O P I C

  – – –

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kotimaa24 Ylläpito sanoo:

  Hyvät keskustelijat sen koommin yksilöimättä,

  On hyvä, että tunnettakin on pelissä, mutta ehkä aavistuksen kunnioittavampaa asennetta toivoisi keskusteluun paikka paikoin. Häirikköilmoituksia on tullut, joten siinäkin mielessä olisi ehkä syytä puhaltaa pari kertaa ennen kuin julkaisee tekstin. Ehkä nämä valehtelu-jutut voisi ainakin jättää ainakin mainitsematta. Väite voi olla valhe mutta henkilöitä ei pitäisi valheista syytellä. Yksi kommentti poistettu ylläpidon toimesta, jääkööt muut kun kyseessä on kuitenkin ketjukokonaisuus. Hyvää lauantai-iltaa ja levollista pyhäpäivää huomenna! Kunnioittavasti, Ylläpito

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tapani Luoma sanoo:

  Viestittämisen vaikeudesta pientä näkökulmaa: Sopivasta käyttäytymisestä ja kommunikaation vaikeudesta ja riidasta ja kommunikaation opettelusta ja avun pyytämisestä ja saamisesta sain hyvän oppitunnin, kun pari kaksikymmpistä nuorta suunnittelivat opinnäytetyönään yli tunnin pituisen koonaisuuden liittyen perheen elämään, lasten ja nuorten kasvukipuihin vanhempien kasvukipujen keskellä. Loistava konaisuus, johon kuului 18 eri koreografiaa. Meidän miesten heprealainen ylistysryhmä sai osakseen koreografian no: 11. : ”Isä astuu oikealle paikalleen”. Aivan mahtava esitys vedettiin läpi kahdelle yleisölle viime sunnuntaina. Tilasin heti kaksi videotallennettakin. Opin taas, että sanoin esitetty viestittäminen tarvitsee usein tuekseen ja onnistuakseen värit, musiikan, lauuat, kehon kielen visuaalisuuden, tyttöjen, poikien, naisten ja miesten tunne-elämän rikkaudenkin. Meidän miesten heprealaistyyppinen esitys lippukoreografioineen sai kaikkein raikuvimmat suosionosoituset… yleisö rupesi tapauttamaan raivokkaasti jo kesken esityksen… Olen entistä vakuuttuneempi siitä, että kun me miehet menemme hyvään edellä, niin pojat ja tytöt ja naiset tulevat aina mukaan…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Kiitos Tapani. Näin on. Viestintä ja kommunikointi on vaikeaa, ainakin minulle. Moni meistä elää kristillisessä avioliitossa, jossa saamme harjoitella kommunikointia päivittän. Tulemmeko koskaan mestareiksi viestinnän alueella?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit