Toteutetaanko rippikoulua jo nurinpäin?

Uusi rippikoulusuunnitelma painottaa nuorten osallisuutta seurakunnan toiminnassa. Yksi mahdollisuus tähän olisi toteuttaa rippikoulua ns. nurinpäin, jolloin seurakuntaan tutustuminen tapahtuisi enemmän vasta leirin jälkeen.

Olen kuullut, että joissain seurakunnissa kirkossa on tätä jo toteutettu. Tiedän itse vasta yhden  seurakunnan. Tietääkö joku, missä seurakunnissa näin toimitaan? Millaisia kokemuksia siitä on?

3 kommenttia

 • Pekka Pesonen sanoo:

  Pirkkalassa. Arto Köykältä on siitä kirja : ”Nuorisotyön alku ja jatko. ” se on mainio opaskirja rippikoulu ja nuorisotyöhön. Miksi yrittää keksiä ruutua uudelleen. Arto on sen kehittänyt ja testannut. Nuoret tulevat riparin jälkeen joukolla mukaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Ville Hassinen sanoo:

   Kiitokset Pekka. Pyörää ei kannata keksiä uudelleen, siksi on hyvä kysyä jo asiaa testanneilta. Ei tiennytkään on aihepiiristä on jo kirjakin olemassa. Hyvin kiinnostava asia. Se siirtyy lukulistalle välittömästi.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  24.7 2015 Kirjoitin Pirkkalan leirillä blog in: Ottaa päähän. Vielä ihmettelen sitä, ettei Arton perusideoita ole enempää lähdetty toteuttamaan. Ei Artolta voi kaikkea kopioida sellaisenaan. Perusideat SEN sijaan voi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ville Hassinen

  Kuopiolaissyntyinen ja neljänkymmenen alkupuolella oleva seurakuntapappi ja sivutoiminen tutkijanplanttu. Aikansa Pohjois-Karjalan laulumaita kierreltyään olen palannut kotiseuduilleni vaatimattomien (ja niitten oekeetten) ihmisten pariin Savoon Kuopion kupeeseen seurakuntapapiksi. Kirjoittelen osin seurakuntatyön näkökulmasta, milloin sitten eksyn naputtelemaan pohdiskellen ja sukeltelen syvempiin uomiin.