Tiede kukisti syntiinlankeemuksen ja pelasti tarpeettomalta pelastukselta
Kun Antero alkoi pikkunassikkana kiinnostumaan kirjoista ja lehdistä, hän luki Aku Ankan lisäksi Jehovan todistajien lapsille suunnattua Kirjani Raamatun kertomuksista -kirjaa.
Kirja kuvaa Raamatun kertomuksia ja iskostaa lapsen ajatteluun syntiinlankeemuksen, vedenpaisumuksen ja monet muut tunnetut Raamatun tarinat. Näin Anterokin oppi tuntemaan syyn sille, miksi ihmiset olivat langenneita ja miksi he tarvitsivat pelastuksen, jonka Jeesuksen kuolema paalulla (kuten Jehovan todistajat väittävät) mahdollisti.
Jo hyvin nuorena tiesin siis, mistä maailmassa on kyse. Kuten myös sen, että perisynnin taakan voi voittaa, koska Jeesus lunasti meille kaikille siitä vapaalipun.
Kun aikaa kului ja kristinuskon käsitykset ja koukerot alkoivat ihmetyttämään enenevissä määrin, usko jäi hiljalleen taka-alalle. Se ei ollut koskaan antanut mitään mutta vienyt paljon. Sellaista elämä toki on muissakin uskonnollisissa kulteissa - ihmiset ovat kultille vain kulutushyödykkeitä ja hammasrattaita sen koneistossa. Väsyttäähän se, pidemmän päälle. Myöhemmin ymmärsin, etten ollut koskaan uskova sanan varsinaisessa merkityksessä, vaikka olinkin kuvitellut sellainen olevani. Minut oli vain kasvatettu sellaiseksi.
Kun tästä kului vielä jonkin aikaa, kiinnostus tieteeseen alkoi nostaa päätään. Ja siihen, mitä tieteellä on sanottavana raamatullisista asioista. Jehovan todistajana tieteestä poimittiin vain kaikki se, mikä tuki kultin kreationistisia käsityksiä (tai vaikka ei tukenutkaan, niin laitettiin tukemaan), lopulla tiedettä ei ollut niin väliä. Sehän oli vain tiedemiesten propagandaa.
Asiaan tutustuttuani havaitsin, että jos täällä joku oli asiasta propagandaa syytänyt, niin se oli Jehovan todistajat ja heidän uskonnollinen järjestönsä. Esimerkiksi evoluutioteoriasta oli kerrottu minulle hyvin harhaanjohtavia versioita. Kreationistinen kirjallisuus pursusi argumentaatiovirheitä ja naiiveja vertauksia. Sittemmin kävi selväksi, että syystäkin. Kreationismi ei ollut puolusteltavissa muuten kuin vääristelemällä tiedettä.
Lopuksi kävi myös ilmi, että ihminen ei suinkaan ole kuusi tuhatta vuotta vanha keksintö. Tästä seuraa, ettei mitään paratiisia koskaan ollut eikä siellä tapahtunutta syntiinlankeemusta. Näin ollen ei ole myöskään mitään tarvetta pelastukselle. Koko kristinuskon tarinalta tippui pohja.
Tiede pelastaa tarpeettomalta pelastukselta.
Mitä mieltä sinä olet kristinuskon syntiinlankeemuksen ja pelastuksen käsitteistä sekä siitä, että syntiinlankeemusta ei ole koskaan tapahtunut sellaisena kuin Raamattu sen esittää?
Mihin sinä koet tarvitsevasi pelastusta tapahtumasta, jota ei koskaan tapahtunut?
177 kommenttia
Antero, ”syykin on selvä. Tiede ei tutki uskomuksia.” Kuitenkin esität ylimielisen ja absurdin väitteen: ”Tiede kukisti syntiinlankeemuksen ja pelasti tarpeettomalta pelastukselta.”
Uskontotiede tutkii uskomuksia. Se ei ota kantaa niihin uskomiseen.
Ne, jotka ovat luopuneet Jumalasta, jäävät vaille valoa. Röyhkeän käsivarsi murskataan. Job. 38:15
Kuinka rohkeasti julistetaankaan Jumalan kuolemaa. Kuinka surutta häntä pilkataankaan, jos hän ei suojele katastrofilta. Kuinka väkevästi saarnaavat jumalankieltäjät uskoa ihmiseen ja tieteeseen. Sen saarnan vakavasti ottava joutuu myöntämään: kristillisen ihmiskuvan haaletessa jää lopulta vain vahvemman oikeus. Ihmisellä ei ole itseisarvoa luotuna ja lunastettuna, Jumalan käsiin piirrettynä arvokkaana persoonana. Kun Job haastoi Jumalan, Herra vastasi hänelle osoittaen luomistyönsä mahtavuutta. Jumala ei avannut Jobille kärsimyksen ongelmaa, vaan haastoi hänet katsomaan kauemmas: ”Oletko käynyt meren lähteillä, oletko tutkinut syvyyden pohjan? Nousivatko eteesi tuonelan portit, saitko nähdä kuoleman varjon ovet? Oletko tutkinut maan sen ääriä myöten? Jos olet tämän kaiken tehnyt, kerro toki!” (Job. 38:16-18) Jumalan kieltäjien uho ja ylpeys tulevat vielä murtumaan. Rukoilla sopii, että se tapahtuu ennen ikuisuuteen siirtymistä. Sen jälkeen on liian myöhäistä.
Juha Vähäsarja, Joka päivä varjelet tieni, Symbolum Oy, 2018.
Ilmoita asiaton kommentti