Tasa-arvosta

Tasa-arvosta Jumalan edessä

Paavali jutustelee Korinttilaisille:

”Seuratkaa minun esimerkkiäni, niin kuin minäkin seuraan Kristusta”

-Paavali kertoo jo Luomisen alusta tiedetystä marssijärjestyksestä.

”Teidän tulee kuitenkin tietää, että jokaisen miehen pää on Kristus, naisen pää on mies ja Kristuksen pää on Jumala.”

-Kyse oli pään peittämisestä, mutta samalla Paavali opettaa, kuka on Jumalan kunnian heijastuma-ja että naisen tehtävä on heijastaa miehensä kunniaa. Ei kuulosta siltä tasa-arvolta, jota ihmiset ovat keksineet tehdäkseen hyväksyttäväksi synnin (josta Raamattu toisaalla varottaa).

”Miehen ei pidä peittää päätään, koska hän on Jumalan kuva ja heijastaa hänen kunniaansa. Nainen taas heijastaa miehen kunniaa.”

”Miestä ei ole luotu naisesta vaan nainen miehestä.” 

Tämä on feministien paha paikka. Eikös me oltu täällä ensin, me naiset?

”Eikä miestä luotu naisen takia vaan nainen miehen takia.Naisen tulee siis pitää päässään arvonsa merkkiä enkeleiden takia. Herran edessä ei kuitenkaan ole naista ilman miestä eikä miestä ilman naista,”

-HAHAA! Eikös olekaan eritelty naista ja miestä??? Olenkos nyt erehtynyt pahan kerran??? Mutta ei, luetaanpa eteenpäin: 

”Herran edessä ei kuitenkaan ole naista ilman miestä eikä miestä ilman naista, sillä niin kuin nainen on luotu miehestä, myös mies on syntynyt naisesta. Mutta kaikki on saanut alkunsa Jumalasta.”

-Huomio nyt tähän. HERRAN EDESSÄ. Mutta KAIKKI on saanut alkunsa JUMALASTA. 

-JUMALAN !!! EDESSÄ !!! ME OLEMME TASAVERTAISIA!!!  Kohtelihan Jeesuskin kauniisti kaikkia. MUTTA täällä maailmassa meille on annettu Raamatun kautta Säädöksiä, joita meidän tulee noudattaa, että edes jotenkin tämä kurja sukupolvi pysyisi koossa Herran Tulemukseen asti.

-Paavali niittaa opetuksensa lujasti:

”Jos joku kuitenkin väittää vastaan, niin sanon hänelle, ettei meillä ole sellaista tapaa eikä yleensäkään Jumalan seurakunnilla.”

Lukekaa Raamattua HITAASTI, AJATUKSELLA. Pyytäkää Hengen ohjausta. Ei Isä antanut lapsilleen Kirjaa, jota ei ymmärtäisi. Mutta Salattu se on. Kuin Aarre, jota etsiä. Eikö olekin mielenkiintoista :) 

44 kommenttia

 • Seppo Heinola sanoo:

  Kosti, tuon sanoi Johannes Kastaja, joka viitasi syysauringon pienemiseen ja kevätauringon kasvuun…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kosti Vasumäki sanoo:

  Olet Seppo oikeassa. Näin sanoi Johannes Kastaja. Paavali kylläkin tarkoitti samaa, kun Saatanan enkeli rusikoi häntä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Leo Tihinen sanoo:

  Tarja Parkkila: ”Ja sillä ei ole mitään merkitystä, onko käsien pesu ihmiskäsky, vai jumalalllinen käsky, koska kysymys on hygieniasta, ei uskonnollisesta rituaalista.”

  ”Vaikka se onkin toistuva tapa, ja siinä mielessä rituaalinen, niin se ei ole uskonnollinen, vaan hyvinvointiin liittyvä ohjeistus. Ei Jumala sitä pahalla katso, kun ihmisiä oikeaan ohjataan.”

  ”Perinnäissääntö tarkoittaa sitä, että asia on sukupolvien saatossa kokemuspohjaisesti hyväksi tai pahaksi havaittu, ja se on siirtynyt sukupolvelta toiselle suullisena perintönä, sääntönä, ennen kirjoitustaitoa. Kirjoitustaidon kehittyessä se on kirjoitteu ylös, muidenkin saataville.”

  Raamatussa on vähän ohjeita käytännön elämää varten. Tuo Tarjan esille ottamat asia on yksi niistä harvoista, mutta tärkeitä vielä tänä päivänä, kuten Korona-epidmia on opettanut. Kiitos.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Leo Tihinen:””Raamatussa on vähän ohjeita käytännön elämää varten. Tuo Tarjan esille ottamat asia on yksi niistä harvoista, mutta tärkeitä vielä tänä päivänä, kuten Korona-epidmia on opettanut. Kiitos.””

   Entäpä kaikki kymmenen käskyä, eikö ne ole ”käytännön elämää” varten?

   Mielestäni juuri niiden ymmärtäminen ja niiden mukaan eläminen varjelee ja suojaa omaa elämää. Tämän ymmärtäminen on juuri evankeliumin sanoman pohja, Jumala tahtoo auttaa ihmistä elämään oikein eli siten mikä on hyväksi ihmiselle itselleen.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Leo Tihinen sanoo:

  Ari Pasanen voin myöntää, että kymmenen käskyä on annettu ohjeeksi käytännön elämää varten. Kansakoulussa jo jouduin ne opettelemaan ulkoa. Kuudetta käskyä en oikein ymmärtänyt, sillä se ei ole tarkoitettu lapsille.

  Ajatukseni kommenttia kirjoittaessani oli kuitenkin arkipäivän käytännön asioissa, kuten ruuanlaitossa, pyykinpesussa, puutarhan hoidossa, sairauksien hoidossa ym. sellaisessa. On siellä lueteltu saastaiset eläimet, joita ei pidä syödä ja muita säännöksiä, joita ei enää nykypäivänä kirkossakaan noudateta. Esimerkkinä voisi mainita synnyttäneiden naisten ”kirkottamisen” .

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kaisu Hildén sanoo:

  Kysehän keskustelussa alunperin oli tästä: ”20Nämä ne ihmisen saastuttavat, ei se, että syö pesemättömin käsin.»” Jeesus tarkoittaa, että sydän saastuu näistä pahoista ajatuksista, jotka tulevat suustamme. Hän pitää vähemmän arvossa sitä, p…aa, mikä ulostetaan, koska se ei tee ihmisestä murhaajaa, siveetöntä, jne.-kuten Jeesus tuossa Raamatun kohdassa sanoo.”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Seija Rantanen sanoo:

  Euroopassa soditaan, Suomi elää historiansa vaarallisimpia aikoja sitten toisen maailmansodan.

  Luulisi, että tämä jollakin tavalla yhdistäisi suomalaiset puolustamaan omaa demokratiaamme ja perustuslakiamme.

  Mutta ei. Aina löytyy näitä, jotka raamatunlauseiden tai niiden väännösten takaa haluavat hajottaa kansakuntaamme tällaisella hetkellä. Oma minä ja omat raamatuntulkinnat nostetaan jumalalliseen korkeuteen ja sieltä syydetään sappea toisten kristittyjen kasvoille. Surullista luettavaa nämä tällaiset ulostulot.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Matias Roto sanoo:

  Matteuksen evankeliumin luvussa 18 lapsen kaltaiseksi tuleminen on ilmaistu sellaisella sanamuodolla, että se viittaa kasteeseen.

  https://www.kotimaa.fi/blogit/kaste-jumalan-lapseuteen/

  Jeesuksen elämän aikoihin juutalaisuudessa oli noin 15 eri koulukuntaa.

  Paavali ei ollut essealainen. Hän oli fariseus. Vielä kristittynäkin hän kertoi olevansa tätä liikettä lähellä kun häntä kuulusteltiin Jeesuksen seuraajana.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit