Tasa-arvosta

Tasa-arvosta Jumalan edessä

Paavali jutustelee Korinttilaisille:

”Seuratkaa minun esimerkkiäni, niin kuin minäkin seuraan Kristusta”

-Paavali kertoo jo Luomisen alusta tiedetystä marssijärjestyksestä.

”Teidän tulee kuitenkin tietää, että jokaisen miehen pää on Kristus, naisen pää on mies ja Kristuksen pää on Jumala.”

-Kyse oli pään peittämisestä, mutta samalla Paavali opettaa, kuka on Jumalan kunnian heijastuma-ja että naisen tehtävä on heijastaa miehensä kunniaa. Ei kuulosta siltä tasa-arvolta, jota ihmiset ovat keksineet tehdäkseen hyväksyttäväksi synnin (josta Raamattu toisaalla varottaa).

”Miehen ei pidä peittää päätään, koska hän on Jumalan kuva ja heijastaa hänen kunniaansa. Nainen taas heijastaa miehen kunniaa.”

”Miestä ei ole luotu naisesta vaan nainen miehestä.” 

Tämä on feministien paha paikka. Eikös me oltu täällä ensin, me naiset?

”Eikä miestä luotu naisen takia vaan nainen miehen takia.Naisen tulee siis pitää päässään arvonsa merkkiä enkeleiden takia. Herran edessä ei kuitenkaan ole naista ilman miestä eikä miestä ilman naista,”

-HAHAA! Eikös olekaan eritelty naista ja miestä??? Olenkos nyt erehtynyt pahan kerran??? Mutta ei, luetaanpa eteenpäin: 

”Herran edessä ei kuitenkaan ole naista ilman miestä eikä miestä ilman naista, sillä niin kuin nainen on luotu miehestä, myös mies on syntynyt naisesta. Mutta kaikki on saanut alkunsa Jumalasta.”

-Huomio nyt tähän. HERRAN EDESSÄ. Mutta KAIKKI on saanut alkunsa JUMALASTA. 

-JUMALAN !!! EDESSÄ !!! ME OLEMME TASAVERTAISIA!!!  Kohtelihan Jeesuskin kauniisti kaikkia. MUTTA täällä maailmassa meille on annettu Raamatun kautta Säädöksiä, joita meidän tulee noudattaa, että edes jotenkin tämä kurja sukupolvi pysyisi koossa Herran Tulemukseen asti.

-Paavali niittaa opetuksensa lujasti:

”Jos joku kuitenkin väittää vastaan, niin sanon hänelle, ettei meillä ole sellaista tapaa eikä yleensäkään Jumalan seurakunnilla.”

Lukekaa Raamattua HITAASTI, AJATUKSELLA. Pyytäkää Hengen ohjausta. Ei Isä antanut lapsilleen Kirjaa, jota ei ymmärtäisi. Mutta Salattu se on. Kuin Aarre, jota etsiä. Eikö olekin mielenkiintoista :) 

44 kommenttia

 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Kaikki sikiöt ovat kohdussa ensin tyttöjä. Pojaksi kehtittyminen alkaa myöhemmin. Kenen miehen ”pää” on naisella, joka ei ole avioliitossa ? Kaikki eivät mene koskaan avioliittoon. Isän (ehkä kuollut ), veljen (ei ole), vai kenen ? Pitääkö ostaa kirpputorilta vai onko jossan myynnissä miespäitä naiselle ? Vai pitääkö entiseen malliin hakea vapautusta sukupuolestaan miestaivaaseen päästäkseen ? HAHAA !

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Ei näitä kuule Charlotta tieteelliset tosiasiat kiinnosta. Embryologia menee raa’asti yli hilseen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Marko Sjöblom sanoo:

   Kyllä meitä tiede eri muodoissaan kiinnostaa kovastikin. Itse kunkin edellytysten mukaisesti. Raamattu ei vain ole embryologian eikä edes seminologian oppikirja.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Jaa ei ole vai, epäilenpä että Genesiksessä on ihmisen kehitys kuvattu aivan oikein, ei tarvitse kuin tutkia Genesiksen käyttämien monien eri ihmiseen, mieheen ja naiseen liittyvien käsiteiden erilaiset merkityssisällöt, esim. mitä tarkoittaa se , että sekä zakar (’sikari’) että neqebah (’aukko’) yhdistettiin samaan saman päivän adamiin… Myös ihmisen kromosomit ovat sanan adam gematriassa tieteellisen tämällissti oikeat(44 45 46)

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   ”…eikä edes seminologian oppikirja.”

   No sanoohan se Raamattu, että Jeesus oli isänsä puolelta Daavidin sementä eli spermaa…Mitä muten luulet kertovan sen tosiasian, että heprean pystyssä olevan kala-nimen saanut () kirjain Nun piirrettiin miehen siittiösolun (semen/siemenen) näköisenä: https://www.google.com/search?q=Nun+letter+as+sperm&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjC8cyhpdr3AhVvx4sKHSFXDMEQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1026&bih=468&dpr=1.88#imgrc=pI6Tz41rNrqNkM

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Matias Roto sanoo:

   Seppo

   En tiedä mistä lähteestä olet napaunnut nuun kirjaimen , נ , sanaloppuinen ן, kummallisen selityksen. Siinailla löytyneistä piirtokirjoituksista käy selvästi esille että nuun -kirjain on peräisin egyptiläisestä käärmettä merkitsevästä hieroglyfistä.

   Viittaamasi sivusto ainakin sotkee muutaman aivan oikeankin tiedon palasen sellaiseen kokonaiskehykseen, että pidän sen kokonaiskuvaa täysin huuhaana.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Matias, Egyptin käärme ja heprean nun ovat selvästi samaqa ideogrammaattista juurta ,ei ole sattuma että esim. heprean käärme sana nachas alkaa juuri nun kirjaimella. Nun eli ’kala’ ja ’käärme’ eli siittiö sisällyttää kuvaansa molemmat ideat, sekä naisen aukon että miehen siittiön. Kerrotaan Matti Aaltosen(Väinö Aaltosen pojan) huudahtaneen nähdessään Egyptissä pylväässä käärme hieroglyfin, että tuossahan on miehen siittiösolun kuva!!! Nunin kuva siemenä, jossa on häntä, on lähes sataprosenttisesti identtinen mikroskooppikuvatun miehen siittiön kanssa. Ei se Matias sattuma ole… Huuhaaksi leimaminen kunnolla perustelematta on aivan liian helppoa ja kertoo vain hämmennyksestäsi :Muinaiset heprealaiset siis tiesivät, että kirjaimen NUN nimi, muoto ja merkitys edustivat siementä, joko maassa itävää tai siittiö-solua, joka matkaa naisen tai eläimen kohtuun ja jatkaa siten elämää. He tiesivät useita tuhansia vuosia sitten, miltä siittiö näytti, ja dokumentoivat tietonsa kirjain pictogrammein. Mistä muinaiset heprealaiset ja juutalaiset saivat tietonsa? He saivat tiedon luomisen sanojen kirjaimista, ja heprealaisista sanoista, jotka itse selittävät täsmällisesti aineellisen olion, jonka elohjim loi sanansa kautta.

   http://hashomerisrael2.com/index.php/2018/01/07/now-you-seed-it-now-you-dont-a-brief-hebraic-study-on-the-hebrew-letter-nun/

   http://www.ancient-hebrew.org/alphabet_letters_nun.html

   ”The ancient pictograph of the Hebrew letter nun נ/ן (N) is the picture of a germinating seed. In Judaism and ancient Hebraic thought, the seed represents a new generation of life that will grow and produce a new generation of life, therefore, the letter NUN also means “to continue.” The letter [נ/ן] Nun in form and meaning also means “offspring and heir.”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Kysyit Matias lähdettä, tässä yksi:

   https://www.paleohebrewdictionary.org/alphabet/nun Josta ote: Nun kirjaimen merkityksen historia Sanan kuva on siemenestä , josta lähtee juuri. Siemen on uuden elämän alku. Kuva muistuttaa kuitenkin myös miehen siittiökuvaa, joka myös edustaa uutta elämää hedelmöittyessään naisen munasolun tai munasolun. Ābarayam-sana poikaa varten on kielto ( 🐤𐤍 ). Ensimmäinen kirjain on bayt ( 𐤁 ) ja sanakuva talosta. Toinen kirjain on nunna ( 𐤍 ), jolla on sanakuva elämästä. Nämä kaksi kirjainta yhdessä ovat sanakuva ”elämästä talossa”. Näin poika jatkaa perheen elämää; pojan kautta sukupolvet tulevat.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Kettunen sanoo:

   Eipä täälläkään Samut, Sepot ja Martit päätä mitä Raamatussa on ja miten se tulkitaan, vaan Raamattu ihan itsellisesti. Se on hyvä uutinen tässäkin sekavassa ajassa. Totuus on se, joka vapauttaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   ”Eipä täälläkään Samut, Sepot ja Martit päätä mitä Raamatussa on ja miten se tulkitaan, vaan Raamattu ihan itsellisesti.”

   Vielä vähemmän Kettuset ja kun Raamattu ei itse osaa puhua, niin kyllä se ei itsellisesti todista yhtän mitään, vaan kyllä sen tekstin tulkinta jonkun lukijan aivoissa on synnyttävä. Näin arkilogiikan mukaan, mutta olen kyllä huomannut ettei kettusten pahin vihollinen ole ateisti eikä harhaoppinen vaan Logiikka se heillä pahiten ontuu..

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Matias Roto sanoo:

   Seppo

   Kiitos vastauksistasi.

   Oma käsitykseni hylkää monet noista kuvittelemistasi vihjeistä epärealistisina mielikuvuksen keksintöinä.

   Sen sijaan kehitys hieroglyfeistä Siinain piirtokirjoitusten konsonanttikeskeiseen kirjoitukseen ja sitä kautta edelleen vanhaan heprealaiseen kirjoitukseen ja edelleen nykyiseen heprealaiseen, foinikialaiseen, arabialaiseen jne sekä kreikkalaiseen ja latinalaiseen jne kirjoitukseen muodostaa johdonmukaisen ja aukottoman kirjainten kehityksen ketjun ilman, että tarvitaan mitään kosketuskohtia sen paremmin taruihin kuin muihinkaan sanojen merkitysten kuvitelmiin.

   Pidän tätä arkirealistista kehityskulkua ainoana mielekkäänä kirjainten kehityksen ymmärtämisen selityksenä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Matiuas: Oma käsitykseni hylkää monet noista kuvittelemistasi vihjeistä epärealistisina mielikuvituksen keksintöinä.

   Matas, miksi annat harhaanjohtavan kuvan, että kyse olisi vain minun mielikuvituksestani, kun antamissani linkeissä ajatus esiintyy eli mm. paleograafisessa heprean sanakirjassa: https://www.paleohebrewdictionary.org/alphabet/nun Ja kyllä nunin yksi vanha kirjoitusmuoto ja miehen siittiösolun kuva ovat siksi identtiset että vain sokea voi olla yhtenevyyttä näkemättä etenkin kun heprean kirjain nun ja verbi nun saavat juuri lisääntymisen liittyvät merkitykset. Uskalla Matias nähdä mitä silmiesi edessä selvästi on. Faktiset kuvat ja merkitykset ovat konkreettisia näyttöjä asiassa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Matias Roto sanoo:

   Seppo

   En suinkaan pidä silmiäni kiinni vaan yritän palauttaa asioiden historian niiden arkitodelliseen realiteettiinsa. Esimerkiksi siittiöiden tutkimus nykyaikaisessa mielessä on vasta muutaman sadan vuoden vanhaa, siltä ajalta kun mikroskoopit tulivat riittävän tehokkaiksi niiden tutkimiseen.

   Joten jo tämä realiteetti paljastaa

   k a i k k i

   spekulaatiot siittiöiden muodosta vasta muutaman vuosisadan sisällä keksityiksi tarinoiksi. Jopa vessataiteen alimman tason tuotteiden vertaisiksi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Jaa ei ole vai, epäilenpä että Genesiksessä on ihmisen kehitys kuvattu aivan oikein.” Oli tai ei, se ei vielä tee Raamatusta oppikirjaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   ”Esimerkiksi siittiöiden tutkimus nykyaikaisessa mielessä on vasta muutaman sadan vuoden vanhaa,

   Et v oi tietää, millä tasolla tutkimus on ollut tuhansia vuosia sitten Egyptissä ja Sumerissa. Nykyaikainen arkeologia on panemassa ajoitukset ja kehitysvaiheet uusiksi ja ns. urstubiditeetti ei enää pidä välttämättä paikkaansa. Ja mukana on koko ajan ’enkeli’- Razielin eli siemenen salaisuuden enkelin arvoitus. Ja et anna arvoa sille nun sanan merkityksille, joka viitta juurikin lisääntymiseen. Ei se sattuma ole. Kuten ei sekään, että Joosua oli Nunin poika… https://www.youtube.com/watch?v=2HJ5YTvty-k Videossa piirretään NUN selvästi siittiön kuvana ja sille annetaan mm. merkitykset ’siemen’ ’perillinen’ ’poika’ ja ’jälkeläinen’. Pitäisi nuo nunin merkityksetkin vanhasta ideogrammista puhumattakaan saada kellot soimaan…

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Matias Roto sanoo:

   Seppo

   Miksi väität niin kategorisesti etten voi tietää millä tasolla muinainen Mesopotamian tutkimuksen taso olivat.

   En väitä tietäväni kaikkea, mutta tehtäköön sinulle tiedoksi, että sumerilaisia tekstejä olen lukenut sekä Ilmari Kärjen että Armas Salosen oppilaana, akkadia Erkki Salosen oppilaana, hepreaa, arameaa ge’eziä sekä johdatusta seemiläisiin kieliin Jussi Aron oppilaana, sekä myöhemmin myös syyriaa Tapani Harviaisen oppilaana ja egyptologiaa Rostislav Holthoerin johdolla.

   Jotenkin sinulta näyttää jäävän huomaamatta hyvin käytännöllinen ja hyvin merkittävä arkirealistinen todellisuus siittiöiden tutkimisessa, nimittäin niiden pienuus, joka tekee mahdottomaksi niiden tarkemman tutkimuksen ennen kuin mikroskoopit kehittyivät riittävän tehokkaiksi. Joten valitettavasti teoriasi leijuu mahdotomien sarjassa kuin jos joku väittäisi lentäneensä ennen ilmapallojen ja lentokoneitten keksimistä. Aivan yhtä suuri välttämättömyys on riittävän tehokkaan mikroskoopin mukana olo siittiöiden tutkimuksessa kuin noiden lentovälineitten läsnäolo ihmisen lentämisessä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Matias, et voi tietää millä tasolla teknologia on voinut olla muinaisuudessa. Jo yksin juutalainen perimätieto shamirista (’valomadosta’/laser) nostaa eten monia kysymyksiä. Antikytheraan hienomekaanisesta astrolabista puhumattakaan. Sumerilaisilla on itsellään voinut olla mikroskooppi tai he ovat voinet saada kuvat siittiöstä annettuina eräiden ’enkeleiden’ toimesta. Minä olen muuten myös keskustellut Ilmari Kärjen kanssa. Hän kuului sukupolveen, jolla ei olut vielä käytössään uudemman arkeologian ihmettelyjä. Yhdessä ihmetelimme kylläkin eräiden sumerin kielen muotojen yhteyttä vanhaan suomeen. Ja koko ajan ohitat nun sanan merkitykset, jotka viittaavat juurikin lisääntymiseen ja jälkeläisiin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Matias Roto sanoo:

   Seppo

   Mielestäni kuvitelmasi muinaisen kulttuurin tutkimuksen tasosta toisaalta alueista jossa sen osaaminen oli suurempi kuin nykyaikana voidaan aavistaa ja toisaalta erittäin monista ilmiöistä joita ei yksinkertaisesti ollut vielä olemassakaan leijuu täysin mielikuvituksellisten tarinoiden tasolla.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   yksinkertaisesti ollut vielä olemassakaan leijuu täysin mielikuvituksellisten tarinoiden tasolla.

   No ei leiju, yksin Antikytheran astrolabin (ajalta Ekr.) tieteellinen ja hienomekaaninen taso on jotain mitä arkeologit eivät ole kyenneet selittämään, minulla on myös kirja, jossa luetellaan satoja artefakteja ja teknisiä ihmeitä (esim. Baalbekin terassi), joille ei ole löydetty perinteisen urstubiditeetti-olettaman pohjalta mitään järkevää selitystä. Ne perustuvat tuntemattoman tekniikkaan. Ja on käsittämätöntä, että shamirin nimi ja tekniset ominaisuudet olisi kyetty pelkästä mielikuvituksesta edes keksimään. https://www.mayimachronim.com/mystery-of-the-shamir/

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Matias Roto sanoo:

   Seppo

   En ymmärrä miksi ihmettelet eräiden sekstantia yksinkertaisempien suunnistuslaitteiden käyttökelpoisuutta aikana jolloin nykyaikaisempia suunnistautumismenetelmiä ei vielä ollut käytössä. Etkö hyvä ihminen huomaa, että meillä on valtava määrä tähtitieteellistä havaintomateriaalia jo yli 5000 vuoden ajalta. Jo noin 2 100 eKr. näiden havaintojen määrä oli niin suuri, että tähtien ratoja pystyttiin laskemaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Matias, Unohtunut vastata tähän astrolabin ongelmaan. Ongelma Ei ole Matias laskennan tasosta van laitteen rattaiston hienomekaanisesta tasosta, jota ko laskelmien sovellukset rattaistossa edellyttää monimutkaisten ratojen ajoitusten ilmentämiseksi. Mitään vastaava tekniikka kun ei ole tuolta ajalta eikä paljonmyöhemmältäkään löydetty! Enkä minä ole asian ainoa ihmettelijä, asia ovat hämmästelleet monen monet tiedemiehet.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   ”En ymmärrä miksi ihmettelet eräiden sekstantia yksinkertaisempien suunnistuslaitteiden…”

   En ymmärrä mihin laitteeseen viittaat, sillä Antikytheran astrolabi ei ole mikään suunnistuslaite ja se on äärettömästi monimutkaisempi kuin yksikään ajan suunnistuslaite.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Roos sanoo:

  Pipo päähän vaan sitten kaikki naiset 😊 Vai onko kenties niin, että ”meillä ei ole sellaista tapaa eikä meidän seurakunnillamme”…

  ”Paavali jutustelee…” Eikö siis olekaan Jumalan ehdottomasta sanasta kyse vaan jutustelusta?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Mitäs luulet Pentti Jeesuksen tarkoittaneen ’lapsella’?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Tässä viime aikoina olen suuresti ihmetellyt, että mistä fariseukset ja kirjanoppineet olivat saaneet senkin tiedon, että käsien pesu ennen ruokailia ja torilta tullessa on hyvä ja terveellinen tapa. Ennen ruokailuvälineitä on ollut tapana syödä käsin ja murtaa leipää käsin.

  Jeesuksen mielestä pesemättömin käsin syöminen ei saastuta, vaan se, mitä suusta tulee ulos. Jeesus tekee täysin turhaksi peseytymisen, hän luulee sitä omavoimaiseksi tavaksi pyrkiä taivastille.

  Kirjanoppineet tiesivät, että kysymy ei ole riivaajahengistä joita voi manata ulos loitsuilla, eikä ihminen sairastu siksi, että on tehnyt syntiä, vaan kysymys näkymättämistä pöpöistä, joita voi karkottaa vesipesulla.

  Meillä ei otettu kirjanoppineiden pelastavaa tietoa vastaan, ja käsien pesun hyödylisyys tajuttiin vasta 1800- luvulla, kun ihmisiä kuoli jopa lääkäreiden epäpuhtaiden käsien kourissa. Kuten myös monissa epidemioissa ja ruttotaudeissa puutteellisen hygienian seurauksena.

  Kun varsinaista bakteriologista tiedettä ei vielä ollut, niin mistä se tieto tuli fariseuksille ja kirjanoppineille jo tuhansia vuosia sitten? Ja missä muussa he olivat oikeassa ?

  Kuka torppasi pelastavan tiedon ? Tyhmät tietysti. Ja sitten on juutalaisia käännytetty viisaudesta pois, eli kristinuskoon. Luulis nolottavan.

  Tästä ei löydy tasa-arvoa, vaan viisautta ja tyhmyyttä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kaisu Hildén sanoo:

   Hei Tarja! Matt.15 ”Jeesus vastasi: »Oletteko tekin yhä noin ymmärtämättömiä? 17Ettekö käsitä, että se, mikä menee suusta sisään, jatkaa kulkuaan vatsaan, ja sitten se ulostetaan. 18 Mutta se, mikä tulee suusta ulos, on lähtöisin sydämestä, ja se saastuttaa ihmisen. 19 Juuri sydämestähän lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, siveettömyys, varkaudet, väärät todistukset ja herjaukset. 20Nämä ne ihmisen saastuttavat, ei se, että syö pesemättömin käsin.»” Jeesus tarkoittaa, että sydän saastuu näistä pahoista ajatuksista, jotka tulevat suustamme. Hän pitää vähemmän arvossa sitä, p…aa, mikä ulostetaan, koska se ei tee ihmisestä murhaajaa, siveetöntä, jne.-kuten Jeesus tuossa Raamatun kohdassa sanoo. Kirjanoppineet, fariseukset olivat varmasti älykkäitä ja oppineita. Mutta viisaus ja taidollisuus on varmasti parempi. Jos vertaa nykypäivän nuoreen, joka on kirjoista oppinut esim. hoitamaan vanhuksia, niin kokeneempi hoitaja on ehkäpä etusijalla, koska hänellä on käytännön osaamista. Näin minä ajattelen sinun sinänsä jännästä ajatuskuviostasi. Liika älykkyys ja ajattelu ei aina auta arjen elämässä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kaisu Hildén sanoo:

   Tässä vielä Jeesuksen sanat käsien pesusta, ym. perinnäissäännöistä. Ne olivat varmaan sinällään ok, mutta ne oli ihmisten sääntöjä,ja niillä yritettiin vain tehdä turhaksi Jumalan käskyn. ”Hän vastasi heille: »Te tekopyhät! Oikein on Jesaja teistä ennustanut. Onhan kirjoitettu: – Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta sen sydän on kaukana minusta. 7 Turhaan he minua palvelevat, kun opettavat oppejaan, ihmisten tekemiä käskyjä. 8Te olette hylänneet Jumalan käskyn ja noudatatte ihmisten perinnäissääntöjä.» 9Ja hän jatkoi: »Taitavasti te teette tyhjäksi Jumalan käskyn, jotta voisitte noudattaa omia sääntöjänne”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kaisu Hildén sanoo:

   Ja tähän perustuu osin nykypäivän ihmisten omatekemät säädökset ja lait, jotka kumoavat, tai yrittävät kumota, Jumalan lain. Minkä Jumala on säätänyt, ei ihmisellä, savipaakulla, ole nokan koputtamista. https://www.youtube.com/watch?v=H8wsXO-sJfo

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Hyvä huomio Tarja tuo hygienia. Muta käsien pesusta oli tehty antiikissa myös rituaali, joka oli myös juutalainen tapa:

   Wiki: ”The washing of the hands has the outward sign of an internal purification. Hence the Psalmist says, ”I will wash my hands in innocence, and I will encompass thine altar, Jehovah.” In the ancient Mysteries the washing of the hands was always an introductory ceremony to the initiation, and, of course, it was used symbolically to indicate the necessity of purity from crime as a qualification of those who sought admission into the sacred rites; and hence on a temple in the Island of Crete this inscription was placed: ”Cleanse your feet, wash your hands, and then enter.”

   Indeed, the washing of hands, as symbolic of purity, was among the anciects a peculiarly religious rite. No one dared to pray to the gods until he had cleansed his hands. Thus Homer makes Hector say, –

   Iliad. vi. 266. ”Pelkään tuoda pesemättömin käsin suitsuketta ja viiniä uhriksi Jovelle ”

   Samassa uskonnollisessa hengessä, Aeneas, jättäessään palavan Troian, kieltäytyi astumasta Cereksen temppeliin, äskeisestä kahinasta saastuneena, ennen kuin oli peseytynyt virtaavassa vedessä..

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Jesajan lausuma ei viittaa millän tavoin käsien pesuun, vaan johonkin tilanteeseen joka on näkynyt hänen omana aikanaan. Siksi sen liittäminen tuohon yhteyteen ontuu.

  Ja sillä ei ole mitään merkitystä, onko käsien pesu ihmiskäsky, vai jumalalllinen käsky, koska kysymys on hygieniasta, ei uskonnollisesta rituaalista.

  Vaikka se onkin toistuva tapa, ja siinä mielessä rituaalinen, niin se ei ole uskonnollinen, vaan hyvinvointiin liittyvä ohjeistus. Ei Jumala sitä pahalla katso, kun ihmisiä oikeaan ohjataan.

  Kyllä fariseukset ja kirjanoppineet olivat viisaita opettajia.

  Perinnäissääntö tarkoittaa sitä, että asia on sukupolvien saatossa kokemuspohjaisesti hyväksi tai pahaksi havaittu, ja se on siirtynyt sukupolvelta toiselle suullisena perintönä, sääntönä, ennen kirjoitustaitoa. Kirjoitustaidon kehittyessä se on kirjoitteu ylös, muidenkin saataville.

  Senjälkeen on tullut rakkikoirat mitätöimään ja haukkumaan ristiin rastiin hyviä neuvoja, joita ei haluta noudattaa, kun meitä ei kukaan saa komentaa, mutta aina ne nousee ylös. Joskus rankasti, kuten käsien pesu nyt koronan aikana.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kaisu Hildén sanoo:

   🙂 Sinä selität tämän omilla aivoituksillasi. Katso Jumalan Sanasta, Raamatusta, tämä kohta kokonaisuudessaan. Emme me voi Jumalan suuhun laittaa omia sanojamme. Meille on Kaikki Tarvittava ilmoitettu Raamatussa. Hyvää päivänjatkoa vaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Pentti sanoo:

  ’Tämä lapsi’ tarkoitti sitä räkänokkaista ipanaa, jonka hän sattui sillä kertaa kohtaamaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kosti Vasumäki sanoo:

  Seppo tarkoitti tietenkin ”lapsella” lapsen uskoa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Tuskinpa… Essealaiset kutsuivat kolmiluokkaisen ’koulunsa’ ekaluokkalaisia pienikisi eli lapsiksi. Siksi Paavalikin muutti nimensä ’pieneksi’ , mitä Paulus siis merkitsee.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kosti Vasumäki sanoo:

  Hmm.. ”essealainen”? Niinhän Paulus sanoi: ”Hänen tulee kasvaa ja minun vähetä.”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kaisu Hildén

  Kaisu Hildén on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän harrastaa taidemaalausta, kirjoittamista, käsitöitä ja liikuntaa. Virsien veisuu ja gospelmusiikki ovat lähellä hänen sydäntään. Raamattu tuli hänelle rakkaaksi jo nuorena-ja hän ei vain voi olla evankelioimatta. Perheeseen kuuluu aviomies ja koira-ja kaikki kolme haukkuvat vain tarvittaessa. :)

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit