Tärkeä talkootyö

Kirkkopäiville etsitään useampaa sataa vapaaehtoista tekemään meidän kaikkien yhteistä kirkollista juhlaa. Kouvolassa on aina ollut hyvä talkoohenki ja tekijöitä on löytynyt niin Elimäen kirkon katon tervaukseen kuin keskustan Jouluvaelluksen järjestämiseenkin.

Nyt näitä ahkeria ihmisiä kutsutaan jälleen mukaan toteuttamaan Kouvolassa ainutlaatuista tapahtumaa ja osallistumaan omalla työpanoksellaan kaikkien hyväksi.

Liikenteenohjaaja

Kirkkopäivillä Kouvolassa ei suljeta katuja, mutta pysäköintialueilla tarvitaan apua tilan täydelliseen hyödyntämiseen. Kuten joskus on huomattu, niin hiekkakentällekin mahtuisi kolmasosa enemmän autoja, jos joku olisi hieman pysäköintiä pitänyt silmällä. Myös täyden parkkialueen sulkeminen ja opastaminen seuraavaan paikkaan on hyvää palvelua, josta jokainen autoilija kiittää.

Rakentaja

Lavojen rakentamista, telttojen pystyttämistä ja pöytien kasaamista. Usein nämä ovat niitä niin sanottuja miesten töitä, ja talkootyö onkin usein ollut miehille se luontevin tapa osallistua mukaan seurakunnan toimintaan. Käsillä tekeminen ja fyysinen työ ei silti välttämättä vaadi juuri miestä, vaan naisetkin ovat enemmän kuin tervetulleita mukaan Kirkkopäivien rakennusporukkaan. Jokainen tekee niillä taidoilla mitä on, ja jokaisen työ on yhtä arvokasta.

Kaupunkiopas

Vaikka Kouvola on vuoden 2009 liitosten seurauksena melkoinen möhkäle, niin Kouvolan keskustan koko on pysynyt mukavan kompaktina. Mittasin että pisin matka keskustan tapahtumapaikkojen välillä on vain kolme kilometriä. Kaupungintalo, Keskuskirkko, hotellit, Hiljaisuuden Talo ja seurakuntakeskus ovat viiden minuutin matkan päässä toisistaan. Silti olisi mukava, jos joku olisi ensi kertaa Kouvolassa vierailevaa vastassa heti parkkipaikan lähellä tai rautatieaseman ovien ulkopuolella. Kaupunkiopas onkin palveluhenkinen ja sosiaalinen ihminen, joka myös tuntee Kouvolan kuin omat taskunsa ja osaa vinkata parhaan lounaspaikan tai lähimmän yleisövessan.

Hiljaisuuden Talon päivystäjä

Hiljaisuuden talossa tutustutaan hengelliseen hiljaisuuden viljelyyn, joka on lisännyt vuosi vuodelta suosiotaan Suomessa. Ihan tuppisuita ei päivystäjien silti tarvitse olla, sillä tarjolla on monenlaista tehtävää. Hiljaisuuden talona palvelevassa Koiviston talossa on kolme kerrosta. Ylin kerros on pyhitetty täysin hiljaisuudelle – tehtävinä on mm. veden kaataminen ja vieminen hiljaa olevien ihmisten lähelle sekä hiljaisuuden vaaliminen. Keskikerroksesta tullaan taloon sisään, ja vastaanottaja paitsi kertoo mistä Hiljaisuuden Talossa on kyse, myös ottaa ylös osallistujien nimiä hiljaisuuden ryhmään. Alin kerros toimii rukoushetkien ja ohjausryhmien pitopaikkana, täällä päivystäjä jakaa käsiohjelmia hetkipalveluksissa ja tahtoessaan osallistuu palveluksiin itsekin.

Ilmoittaudu mukaan

Jos joku näistä tehtävistä olisi sinulle sopiva ja haluaisit tulla mukaan, niin käy ilmoittautumassa osoitteessa kouvola.suurellasydamella.fi. Sieltä löydät myös kaikki muut Kirkkopäivien talkootehtävät. Ulkopaikkakuntalaisille emme valitettavasti voi tarjota majoitusta, onneksi Kouvola on hyvien liikenneyhteyksien päässä.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
Mononen Suvi
Mononen Suvi
Kouvolassa 22.-24.5.2015 järjestettävien Kirkkopäivien kirkkopäiväsihteeri. Lue lisää Kirkkopäivistä: www.kirkkopaivat.fi