Tarinoita Iranista: Pastori Iman sai tehtävän ihmisten kalastajana

Katso video

Ihmisten kalastaminen Jeesuksen omiksi ei ole helppo tehtävä jyrkän islamistisessa yhteiskunnassa. Sen sai pastori Iman kokea, kun hän uskoontulonsa jälkeen alkoi julistaa evankeliumia ystävilleen ja sukulaisilleen kotimaassaan Iranissa: häntä ei uskottu ja häntä jopa pidettiin mielenvikaisena. Pastori Iman kuitenkin jatkoi julistustaan, kunnes joutui viranomaisten pidättämäksi ja lopulta vangitsemaksi. Vapauduttuaan vankilasta ehdonalaiseen pastori Iman oli jatkuvan tarkkailun kohteena. Hänen oli lopulta paettava perheineen Turkkiin, missä avautui Open Doorsin tukemana uusi mahdollisuus julistustyölle – myös iranilaisten keskuudessa.

Lue lisää kristittyjen tilanteesta Iranissa.

22 kommenttia

 • Mikko Suni sanoo:

  Tarja,

  tässä kohtaa lopetan omalta osaltani keskustelumme.

  Tahdon tervehtiä sinua vielä psalmin 145 sanoilla:

  ”Daavidin ylistysvirsi. Minä kunnioitan sinua, Jumalani, sinä kuningas, ja kiitän sinun nimeäsi aina ja iankaikkisesti. Joka päivä minä kiitän sinua ja ylistän sinun nimeäsi aina ja iankaikkisesti. Suuri on Herra ja sangen ylistettävä, ja hänen suuruutensa on tutkimaton. Sukupolvi ylistää sukupolvelle sinun tekojasi, ja he julistavat sinun voimallisia töitäsi. Sinun valtasuuruutesi kirkkautta ja kunniaa ja sinun ihmeellisiä tekojasi minä tahdon tutkistella. Sinun peljättävien töittesi voimasta puhutaan, sinun suurista teoistasi minä kerron. Julistettakoon sinun suuren hyvyytesi muistoa ja sinun vanhurskaudestasi riemuittakoon. Herra on armahtavainen ja laupias, pitkämielinen ja suuri armossa. Herra on hyvä kaikille ja armahtaa kaikkia tekojansa. Kaikki sinun tekosi ylistävät sinua, Herra, ja sinun hurskaasi kiittävät sinua. He puhuvat sinun valtakuntasi kunniasta ja kertovat sinun voimastasi. Niin he ilmoittavat ihmislapsille hänen voimalliset työnsä ja hänen valtakuntansa kirkkauden ja kunnian. Sinun valtakuntasi on iankaikkinen valtakunta, ja sinun herrautesi pysyy polvesta polveen. Herra tukee kaikkia kaatuvia, ja kaikki alaspainetut hän nostaa. Kaikkien silmät vartioitsevat sinua, ja sinä annat heille heidän ruokansa ajallaan. Sinä avaat kätesi ja ravitset suosiollasi kaikki, jotka elävät. Herra on vanhurskas kaikissa teissään ja armollinen kaikissa teoissaan. Herra on lähellä kaikkia, jotka häntä avuksensa huutavat, kaikkia, jotka totuudessa häntä avuksensa huutavat. Hän tekee, mitä häntä pelkääväiset halajavat, hän kuulee heidän huutonsa ja auttaa heitä. Herra varjelee kaikkia, jotka häntä rakastavat, mutta kaikki jumalattomat hän hukuttaa. Minun suuni lausukoon Herran ylistystä, ja kaikki liha kiittäköön hänen pyhää nimeänsä, aina ja iankaikkisesti.”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Psalmi 89

  20) ” Minä olen pannut avun sankarin käteen, olen kansan keskeltä korottanut valittuni, 21) minä olen löytänyt Daavidin, palvelijani. olen voidellut hänet pyhällä öljylläni. 22) Minun käteni on lujasti tukeva häntä, minun käsivarteni on häntä vahvistava.”

  27) Hän kutsuu minua:” Sinä olet minun isäni, sinä minun Jumalani ja pelastukseni kallio.”

  35) ” En minä liittoani riko, enkä muuta sitä, mikä on minun huuliltani lähtenyt. 36) Minä olen kerran vannonut pyhyyteni kautta ja totisesti minä en Daavidille valhettele. 37) Hänen jälkeläisensä pysyvät iankaikkisesti ja Hänen valtaistuimensa on minun edessäni niinkuin aurinko, se pysyy lujana iankaikkisesti niinkuin kuu. Ja tosistajja pilvissä on uskollinen. ”

  Daavid oli paimenpoika Betlehemistä. Ja hänestä tuli kuningas, joka muistetaan vielä meidän päivinämme.

  Kiitos keskustelusta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Open Doors

  Open Doors on vuonna 1955 perustettu kansainvälinen avustusjärjestö, joka toimii vainottujen kristittyjen auttamiseksi yli 60 kohdemaassa. Open Doors Finland ry toimii osana maailmanlaajuista Open Doors –järjestöä. Toiminta Suomessa käynnistyi keväällä 2015. Tutustu historiaamme: http://opendoors.fi/historiaa