Suus kiinni jo, Sadinmaa!

 b2ap3_thumbnail_Sadinmaa.jpg

Kerjääkö tämä mies a) rahaa? b) huomiota? c) verta nenästään?

Se, miten jokin asia sanotaan, on aivan yhtä tärkeää kuin se, mitä sanotaan.  Siksi provosointi on silloin tällöin ihan tervetullutta ja paikallaan, mutta ei agitaattorin agendaa voi alvariinsa käyttää. Silloin siitä menee teho. Kuulijat ovat hyviä ummistamaan korvansa niin  jatkuvalta pauhaamiselta kuin myös nalkutukselta. Sydän ei avaudukaan vaan paatuu. Ja puhuja voipi saada sirkuspellen maineen.

 

Yhteiskunnallisista tai kirkollisista epäkohdista ei missään nimessä saa vaieta, mutta kaikkia mahdollisia ratkaisua kaipaavia asioita ei kannata pitää räikeinä epäkohtina tai huutavina vääryyksinä, joita sitten profeetallisin äänenpainoin megafonin kanssa kaiutetaan sopivissa ja sopimattomissa paikoissa enemmän tai vähemmän korrektilla tyylillä. Tietysti, jos Jumalan on antanut sinulle vasaran roolin, niin saatat nähdä pienetkin asiat nauloina, joita sinun pitää pakonomaisesti paukutella vähän sinne sun tänne.

 

Vaan varohan, mies hyvä: Julkisuus ei aina ole pelkästään hyvästä!  Julkisuuden valokeilaan ei kannata hakeutua tai jäädä keinolla millä hyvänsä.  Itse ajattelen niin, että mediamyllyn pyöritykseen suostutaan silloin, kun tarve vaatii, mutta sitten sieltä huomion keskipisteestä on tajuttava tulla myös pois. Ainakin papin sopii niin tehdä.

 

Et ka sitten kotonasi oppinut, että on rumaa osoitella toisia sormella? Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin.  Minä en ole koskaan haukkunut kuulijoitani pystyyn samalla tavalla kuin sinä, sillä minun mielestäni se ei ole oikein. Kirkkojärjestys ei siihen kannusta. Samoin katson olevani aina ja kaikkialla sen firman edustaja, joka minulle palkkaa maksaa.  Toisin sanoen sen lauluja laulan, jonka leipää syön.  Toisaalta kurkussa se minunkin lauluääneni pilaantuu,  joten laulan nuotin vierestä, mutta  teen sen kauniisti.

 

Pari radiohartauttasi olen kuullut. Ihan hyviä aiheita sinänsä, mutta foorumi kokonaan väärä.  Viitsisitkö vähän vilkaista radiohartauspuhujille annettuja ohjeita? Aamuhartaudesta kuulija mieluusti etsii jonkinlaista hengellistä evästä tulevaa päivää varten. Annatko sinä jylinälläsi kuulijoille leipää vai kiven?

 

Joskus kokeilit siipiäsi myös Stand up-koomikkona.  Well, kovasti sinulla oli silloinkin sanottavaa, mutta  oli pääsääntöisesti  kiusallista jossakin seurakuntayhtymän työntekijöitten yhteisessä tapahtumassa joutua kuuntelemaan alaleuatonta  läpänheittoasi kirkollisista epäkohdista, kun samalla piti  posket punaisina myötähävetä juttujasi.

 

Jossakin vaiheessa huumori katosi puheistasi, kun rupesit Totiseksi Torvensoittajaksi. Jäljelle jäi vain tuo Stand up. Nyt, veli hyvä, antaisin sinulle tällaisen ohjeen:  Sit down, please! Relax! You are not the Last Man standing!

 

Tästä puhutaan siis nyt:

https://www.kotimaa.fi/uutiset/kotimaa/11296-pappi-rinnasti-wahlroosin-breivikiin

 

 

 

 

68 kommenttia

 • jorma ojala sanoo:

  Mulla olisi vielä 20 kpl Gardbergin kirj Pipliaseuran kirjapainon historiaa. Tarkoitin tänne K24:ään kun täällä on puute hyvistä teksteistä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Teemu Kakkuri sanoo:

  Mulla olisi vielä 20 kpl Gardbergin kirj Pipliaseuran kirjapainon historiaa.

  Kappas vaan. Se on siitä mielenkiintoinen teos, että nootit ovat vain ruotsinkielisessä versiossa.

  Tarkoitin tänne K24:ään kun täällä on puute hyvistä teksteistä.

  Joo, ymmärsin kyllä. Mutta kun leipätyö täyttää ajan, ei ole aikaa harrastuksille, ja päinvastoin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Hannu Kiuru sanoo:

  Hei, hei, Teemu ja Jorma: Meidänhän kai piti tässä antaa isällisiä neuvoja ja ohjeita nuorelle Sadinmaalle, ettei mies joudu aivan tärviölle, silmätikuksi, sylkykupiksi ja kesäkuussa erotetuksi virastaan…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • jorma ojala sanoo:

  Anteeksi, rovasti, että olen kirjoittanut tänne sopimattomia aiheen vierestä, mutta tuskin hän minun neuvojani kaipaaa, kun eivät kelvanneet Ruttopuiston postistakaan lähteneet. Men till Teemu bör jag meddela, att även på svenska finns…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Hannu Kiuru sanoo:

  Jorma: Pitkissä ketjuissa on todella suuri vaara, että keskustelu lähtee rönsyilemään ja lipsahdetaan aiheen viereen. Eräät blogistit pitävät tätä niin pahana asiana, että poistavat maalin ohi menneet viestit.

  Sen sijaan muutama kommentoija on minulta spostilla ja chatissa kysellyt, että olenko poistanut heidän viestinsä, kun niitä ei näy. En ole poistanut ensimmäistäkään tekstiä. Asiaa täytyy kysellä Ylläpidon suunnalta. En usko heidänkään poistaneen, vaan kyse on mitä ilmeisimmin jonkinlaisesta bugista. Yrittäkää vielä, ellei juna jo mennyt…

  Mitä taas Sadinmaahan tulee, niin luulenpa, että hänet on nyt taidettu tällä erää jo kaluta loppuun, vai mitä arvelette?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • jorma ojala sanoo:

  Olet kaikin puolin oikeassa, onhan se vähän rumaa kirj. aiheen vierestä. Koetan muistaa tulevaisuudessa

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jouko Halttunen sanoo:

  Eiköhän kivitetä Sadinmaa Tuomikirkon ja Valtioneuvostonlinnan väliselle kadulle, siitä saa hyvin kiviä irti.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Hannu Kiuru sanoo:

  Jouko: paikka olisi kyllä hyvin valittu, mutta jos nyt ei kuitenkaan miestä ihan marttyyriksi kuitenkaan, niin profeetan kohtalo se kuin olisikin. Moni virkaveli voisi tulla kateelliseksi, ja niin alkaisi todellinen valeprofeettojen buumi…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ruttopuiston rovasti Hannu Kiuru

  Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121