Suunnitteilla: Kirkollinen takaisinpissausjärjestelmä!

pissaava seinä

Tästä oppia meillekin: Saksassa on jo joillekin rautatieasemille rakennettu seiniä, jotka vastaavat samalla mitalla kuin niihin pissitään.

Kirkkojen nurkkiin kuseskelijat yllättyisivät toden teolla, jos ja kun nynnynä pidetty kirkko pissaisikin takaisin! Tällainen kirkollinen takaisinpissausjärjestelmä voisi antaa suoraa palautetta niille, jotka ilmaisevat haisevan  mielipiteensä kirkosta pitämällä kirkkorakennusten seiniä kusiränneinä.

Menetelmä on vanha koettu: Vastatuuleen ei kannata pissata. Tutkainta vastaan on turha potkia. Sitä saa, mitä tilaa. Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa. Ylpeys käy lankeemuksen edellä. Tee toisille niin kuin toivoisit itsellesikin tehtävän.

Maassamme on tällä hetkellä tuhansittain nuoria muslimimiehiä pakolaisina. Heitä kristinuskon ”heikkous” tuntuu loukkaavan: Käännä toinenkin poski, älä kosta pahaa pahalla, pah! Varmasti hekin oppisivat kunnioittamaan kirkkoa enemmän, jos näkisivät kirkollisen takaisinpissausjärjestelmän toiminnassa. He ymmärtäisivät, että ei kirkollekaan ihan mikä tahansa käytös käy.

Tässä kirkollisessa uudistuksessa ei varsinaisesti laiteta kovaa kovaa vastaan, vaan vain käännetään raivoisan virran suuntaa: ei enää alas seinää pitkin vaan takaisin lähettäjälle. Arvatenkin hän tykkää kulkea märissä housuissa ja haisevissa kengissä.

Systeemin saksalainen prototyyppi on ymmärtääkseni mykkä, siihen ei ole liitetty minkäänlaista kaiutinjärjestelmää, videokamerasta nyt puhumattakaan. Kirkollinen viritelmä on kuitenkin paremmin varusteltu versio, jota Suomessa olisi tarkoitus ensimmäisen kerran kokeilla v. 2017 reformaation 500-vuotisjuhlavuonna. Onnistuneen feedbackin kunniaksi kirkon tornista alkaa kuulua Lutherin taisteluvirsi 170, värssyn 3 alku: Jos täyttyisikin maailma / nyt valheen enkeleistä / niin pimeys ei voittoa / kuitenkaan saisi meistä.

Helsingin Vanha kirkko on kirkollisen takaisinpissausjärjestelmän pilottikohde. Tämä tuolloin yli 190-vuotiaan puukirkon kivijalat saavat kunnian ensimmäisenä toimia tämän nerokkaan anti-pissimistisen suorapalautejärjestelmän kokeilukohteena.

7 kommenttia

 • Hannu Kiuru sanoo:

  Hmmm. Tässä hieman toisenlainen bloggaus kuin muilla. Kun toiset ryhtyivät adventisteiksi, niin minä ajattelin olla vähän erilainen nuori. Kun muut ovat juhlimassa, niin täytyyhän jonkun sillä aikaa olla linnaketttakin puolustamassa…?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Risto Rautkoski sanoo:

  Hannu – sait luovuuden liikkeelle! Kun musliminuorista Englannissa tehdyn tutkimuksen mukaan ottaa vakavissaan uskonsa 80 % ja Suomessa noin 25 %, niin olisiko meidän nuortemme ryhdistäydyttävä ja otettava usko tosissaan ja siitä todistettava muslimeille. Missä ovat meidän hengellisesti takaisin antavat nuoret miehemme kohtaamaan nuoria ns. pakolaisia, joista reilu puolet käännytetään pois. Onko tämä käännytyskin tuota vastatuuleen pissaamista tai pissaamisen virran kääntämistä? On tärkeää kulttuuri- ja turvallisuussyistä, että muslimien vastapissaaja on samaa sukupuolta. Naiset eivät yleensä onnistu tuossa seinään pissaamisessa. Näistä nuorista miehistä meillä on pulaa ja suomalaisten pissan lento on heikkoa eli usko ja rohkeus todistaa on oikein toimi musliminuorukaisten kohtaamisessa. Nuoret miehemme ovat kuin vanhat miehet tuossa uskon todistamisen lennossa ja kaaren pituudessa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Rautkoski: ”Näistä nuorista miehistä meillä on pulaa ja suomalaisten pissan lento on heikkoa”

   Pitäisi sitten kai alkaa treenata suomalaisia kristittyjä miehiä kusikaaren pituuden parantamiseksi. Siinä olisi oiva uusi innovaatio lähetyskentille. Pakanat ja vääräuskoiset vaan kristittyjen kanssa samalle viivalle ja kenen kaari on pisin, sen usko on oikea.

   Rautkoski: ”Nuoret miehemme ovat kuin vanhat miehet tuossa uskon todistamisen lennossa ja kaaren pituudessa.”

   Joo, ei olisi meikäläisestäkään varmaan enää lähetystyöhön. Tuskin lentää enää kengänkärkiä pitemmälle.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Ristolle: Ottaessamme miehistä mittaa olemme löytäneet uuden elinkaarimittarin. Pissauskilpailut ovat paljon vaarattomampia kuin itsemurhapommit tai läntiset pommikoneet.

   Helpointa maailman asioitten hoitoa voisi kuitenkin olla se, että maailman johtajat ottaisivat mittaa toisistaan shakkipelin jalossa taidossa. Kyse olisi sananmukaisesti verettömästä vallankaappauksesta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Kimmo: Joo, noin sen kaaren kanssa aikaa myöten pruukaa käydä. Olen kuitenkin kuullut, että vauvana Ruttopuiston rovasti oli alan huippuja. Ilmakylvyt tarjosivat hyvän tilaisuuden tarkkuusammuntaan: Siitä vaan nopea kohtisuora laukaus kovasti yllättyneen kätilön silmään. Kätilö oli ensimmäinen vaan ei viimeinen uhrini!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Tuollaisessa kilvotteluhenkisessä ”kaarilähetystyössä” saattaa tosin piillä sellainen vaara, että tulee niin sanotusti ”kustua silmään” vääräuskoisia ja uskonnottomia pakanoita.

   Ymmärrän kyllä ettei Ruttopuiston rovastilla ollut vielä varhaisessa nuoruudessaan sellaisia aikomuksia edellä kuvatussa kätilön tapauksessa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Risto Rautkoski sanoo:

  Taisi edellä arvioni Suomen nuorista (25 %) sekoittua Englannin nuoriin, joiden osalta katolisuus nostaa uskon vakavasti ottavien lukemia eri tasolle kuin Suomessa on nuorten kohdalla tilanne. Kuka tietää oikeamman luvun?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ruttopuiston rovasti Hannu Kiuru

  Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121