Sley teki digiloikan

Evankelinen herätysliike syntyi 1840-luvulla pastori Fredrik Gabriel Hedbergin löydettyä Martti Lutherin tavoin synnin hädässään Raamatusta varmuuden pelastuksesta. – Yllä olevan YouTuben palautteen perusteella näemme, miten Sley-vanhus on taipunut vielä melko onnistuneeseen digiloikkaan.

Pelkästään viimeisen 28 päivän aikana Sleyn YouTube-sivulla on ollut 14 858 katselukertaa ja uusia tilaajiakin on kertynyt peräti 34. Kaikkiaan Sleyn pääorganisaation YouTube-kanavaa tilaa 1477 henkilöä. Lisäksi Sleyn messuyhteisöillä on omia sivustoja, joita seuraa lähestulkoon toinen mokoma (yksityisen) digiloikan tehnyttä ihmistä.

Kokonaisuutena Sleyn ohjelmia on katsottu yli 400 000 kertaa. – Tällaisia lukuarvoja löytyy siis pelkän YouTuben nopealla vilkaisulla. Vaikka olemme uskonymmärryksemme sisältökysymyksissä Raamattu- ja tunnustuskonservatiivinen järjestö, uusien julistus-, todistus-, ja opetusmuotojen käytössä taidamme olla aika nykyaikainen kristillinen toimija.

Lappeenrannan pienen paikallisen Sleyn yhteisön ohjelmaakin on jo melko mukavasti netissä. Meitäkin voi seurata ”ison Sleyn” YouTube-sivujen kautta etsimällä sieltä soittolistan, jonka nimi on Lappeenrannan Armonkallion ohjelmaa. Viimeisimmän jumalanpalveluksemme suoralinkki löytyy tästä:

https://www.youtube.com/watch?v=ykqmi9u-X0E

 

Tämän blogin keskusteluboksissa kysyn sinun kokemuksistasi uudesta digitilanteesta, ja oman seurakuntasi/uskonyhteisösi digiloikkimisesta. Kerro siitä jotakin kokemuksia.

Keskustelu on avoinna huomiseen iltaan asti.

 

  1. Omana henkilökohtaisena digikokemuksenani täytyy kertoa, että näiden uusien taitojen opetteleminen on vienyt itseltäni niin paljon aikaa ja energiaa, että huomaan kirjoittaneeni tänne Kotimaa24:ään viimeeksi toukokuussa!

  2. Mä en näistä taidoista tiedä juurikaan, mutta karanteenin alusta olen joka torstai tehnyt liven Agape-kodi Fb sivulle. Aaattelin, että jotain täytyy tehhä, kun naamatusten ei päässyt. Tosin pienessä porukassa on pienet lukemat tuhanteen en ole vilä päässyt kertaakaan.

    • Jaan kyllä kanssasi kokemuksen uuden opettelusta. Kyllä tämä itsellänikin lähtee aika pienestä, vaikka ”iso Sley” pelaakin jo suuremmalla viheriöllä!

    • Kiitos palautteesta. Vaikuttaa siltä, että se minkä itse(kin) ajattelin vähän kaukaisempana tulevaisuutena onkin jo nyt nykyisyyttä…

    • Hienoa kuulla, että e-evikset oli onnistunut kokemus. Yritämme ehkä letun paistoa ensi vuonna paremmalla menestyksellä ?.

  3. Kun kirjoitin tämän blogin, en tiennyt Suomen evl-piispakunnassa parhaillaan tapahtuvasta uusimmasta murtumasta avioliiton suhteen. – Jos olisin ollut tästä tietoinen, olisin varmaan joko pysynyt poissa täältä Kotimaa24:stä, tai ottanut sitten blogissani kielteisen kannan esimerkiksi Teemu Laajasalon juuri uutisoituun lupaukseen sallia hiippakunnassaan saman sukupuolen pariskuntien kirkolliset vihkimykset. – Tämän lisäkommentin kirjoitan nyt omantuntoni tähden, mutta toivon silti, että tämän blogin keskustelu pitäytyy kristillisen työn digiaiheissa.

  4. Nyt näyttäisi siltä, että tätä omalle tietokoneelle saarnaamista pitäisi osata vähän analysoida. Livetilaisuus on kuitenkin vuorovaikutusta kuulijoiden kanssa ja nyt se puuttuu. Huomasin itse, että se jotenkin hajosi. En puhunutkaan omalle porukalle, vaan se oli kuin haulikolla roiskimista eikä tiedä osuuko yhtään maaliin. Ehkä se käsinkylväjäkään ei ihan tarkasti tiedä mihin siemenet putoilevat oikeasti?

    • Mekin teimme keväällä hengellistä ohjelmaa pelkästään nettilähetyksenä. Minulla on sama kokemus siitä, että silloin helposti jotenkin kohtaamisen ”ote lipsuu”. – Toki Raamatun sanaan uskova voi silloinkin ajatella, että itse sana tekee kyllä työnsä (Jes.55:11). Nyt oli ilo järjestää kesän aikana live-tilaisuuksia, kun saimme koko kesä- ja heinäkuun ajaksi käyttöömme Lappeenrannan kesäteatterin. Se oli suuri kiitosaihe! Ehkä jotakin tästä ilosta välittyi myös em. taltiointeihimme… Nyt ollaan taas sisätiloissa, mutta toivottavasti pandemia ei pian taas sulje kokoontumisia!

Kirjoittaja

Manu Ryösö
Manu Ryösö
Olen pastori, joka haluaa sitoutua Pyhään Raamattuun ja sen perustalle rakentuvaan luterilaiseen tunnustukseen.