SINKKUMIES, SATSAA LUKEVAAN NAISEEN!

 

miksi luemme

”Tahtoisin tutustua sellaiseen naiseen, joka ei juo, tanssi eikä ole kevytkenkäinen!” tuumasi sinkkumies kaverilleen. ”Mitä varten?” ihmetteli ja kummasteli ystävä.

Tarinan sinkkumies ei esittänyt mahdolliselle daamilleen ulkonäkökriteereitä, mikä seikka on sinänsä ihan hieno asia näinä ulkokultaisuuden aikoina. Tiedämmehän me toki jo vaikkapa täytekakuista sen, että ulkonäkö pettää: Moni kakku päältä kaunis, silkkoa sisältä. Ei naisenkaan sovi olla niin pinnallinen, että sinänsä näyttävien missineitosten tapaan jää haastatteluissa kiinni heikosta yleissivistyksestä.

Jälleen on tietoisuuteemme saatettu eksaktilta kumppaninvalintatieteen alalta uusi tutkimus, jonka mukaan sinkkumiesten kannattaa lähteä liehittelemään lukevia sinkkunaisia. On olemassa myös kirjoittavia, laulavia, urheilevia ja kyldyrelleja naisia, muta he voivat olla sinulle liian hankalia tapauksia. Eikä heidän luonteenpiirteistään ole tehty kattavia tutkimuksia, mitä avio-onneen tulee. No, onni lukevilla, ystävänpäivä ja karkauspäivä helmikuussa 2016 kaikilla.

Lukunaistutkimus heittää kehiin pitkän listan syitä päätyä kirjatoukkasinkkunaiseen mieluummin kuin linssiluteeseen.

 1. Lukeva nainen on empaattinen
 2. Lukeva nainen viihtyy myös itsekseen
 3. Lukeva nainen on kriittinen ajattelija
 4. Lukeva nainen on keskustelutaitoinen
 5. Lukeva nainen ei ole materian perään
 6. Lukevalta naiselta opit mielenkiintoisia asioita
 7. Lukeva nainen on utelias
 8. Lukeva nainen on hyvä kuuntelija
 9. Lukevalle naiselle on helppo keksiä lahja
 10. Lukeva nainen on yhteiskunnallinen
 11. Ehkä myös sinä ryhdyt lukemaan?

Satsaaa lukevaan naiseen, niin voit kaikessa rauhassa skipata lukemattomat naiset yli laidan. Rajoitus tekee mestarin, ei kuitenkaan kirja-alalla. Naisen on hyvä olla kaikkiruokainen kirja-ahmatti. Jos hän taas on ahmatti myös ruokapöydässä, niin varo!

Katso vain, sinkkumies, että et valitse sellaista naista, joka lukee sinua kuin avointa Aku Ank… siis kirjaa.

naisten loppuunmyynti

 

Pieni myönnytys: Meillähän on vielä toistaiseksi täällä Suomessa voimassa yksiavioisuus eli monotonia. Eli kahdesta pah… vaihtoehdosta on valittava toinen. Olemme kuitenkin hyvää vauhtia menossa kohti ns. lukumääräneutraalia avioliittoa, jolloin sinä, sinkkumies, voit valita sekä lukijanaisen että linssiludenaisen itsellesi. Tämän järjestelmän kiusallinen puoli on se, että kaupantekijäisinä saat myös kaksi anoppia, mutta se on jo oma luku sinänsä.

Kirjat yhdistävät kirjojen ystäviä eli bibliofiilejä. Eduksi olisi, että olisitte molemmat lukeneet edes yhden yhteisen kirjan. Varsin hellyttävää olisi, jos te kumpikin olisitte pipliafiilejä.

3 kommenttia

 • ismo malinen sanoo:

  Lukeminen sivistää sanotaan… Nykyisin luetaan paljolti ruudulta, mutta ei kirjoja. Olen törmännyt moneen listaan, jossa luetellaan mitkä kirjat pitää lukea ennen kuolemaa… Siellä on yleensä klassikoita ja kultti kirjoja, hyvä niin. Voisin antaa myös hyvän vinkin sinkkumiehille, etsikää nainen joka lukee Raamattua ja käy kirkossa. Tuo pätee myös tosin päin, sinkku naiset etsikää mies, joka lukee…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Jep tuo oli hyvä, meni tuo loppu silmiltä ohi 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ruttopuiston rovasti Hannu Kiuru

  Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121