Sinisiä ajatuksia politiikkaan?

Rohkea veto ex-perusuomalaisilta. Puolueesta irronneiden perustamasta eduskuntaryhmä Uudesta vaihtoehdosta aletaan työstää poliittista puoluetta, Sinistä tulevaisuutta. Sampo Terhon mukaan nimi keksittiin taivaalle katsomalla. Onneksi ei ollut harmaa päivä.

Sininen on oiva väri, siihen yhdistetään yleisesti taivas ja meri, Suomessa myös tuhannet järvet. Se vaikuttaa paitsi viileältä ja etäiseltä, myös rauhoittavalta ja luottamusta herättävältä väriltä.

Politiikassa sininen tapaa viitata enemmän oikestoon ja konservatiivisuuteen kuin punaiseen mieltyneesseen vasemmistoon. Sininen on aateluuden väri, mutta myös poliiseihin liitetty väri. Hälysajoneuvojen valot ovat siniset. Partiolaisten paidat ovat siniset, monen lippukunnan nimeen liittyy sana sininen. Suojeluskunnan vaakunaa käyttävä  Siniset ry. näyttäisi olevan "vaihtoehto nykyisille puolueille: Valta takaisin Suomen kansalle."

Sininen, taivaansininen, on myös kirkollinen eli liturginen väri, Marian, taivaan äidin väri. Sitä voidaan käyttää violetin sijasta.

Veikko Huovisen korpifilosofi Konsta Pylkkänen fundeerasi sinisiä ajatuksia. Ehkä niitäkin tarvitaan politiikkaan, rauhoittavia, lennokkaita, kauas liitäviä. Siniset ajatukset sinisen hetken

Sinisellä on useita sävyjä, joista tunnettuja ovat mm. ultramariini, turkoosi, preussinsininen ja valeansininen,  mutta suklaisin kaikista on "Fazerin sininen". Minkähän sinisen sävyn uusi puolue ottaa? EU:n lipun sinisen?

Toivotaan vain,  että puoluehankketta ei kohtaa Sininen uni.

Olli Seppälä

 

4 kommenttia

  • HK:n Sininen on myös sellainen klassinen peruslenkki…

    Ilmoita asiaton kommentti