Shokki!

Olen blokannut joitakin aikoja kaikesta maan ja taivaan väliltä. Blokistia kiinnostaa, ainakin minua, se miten niitä luetaan ja missä maassa lukijat ovat lukuhetkellä olleet. Aluksi oli vain Suomen karttaa, mutta vähitellen niitä maita tuli lisää ja on jotenkin sykähdyttävää, että Euroopan lisäksi joku lukee Kauko-Idässä silloin ja tällöin. Amerikka on myös kiinnostava. Tiedän, että Kauko-Idän lukijat ovat lomailevia suomalaisia. Kuitenkin ajattelen lämmöllä niitä, joiden lomanviettoon sopii hetki blokieni parissa.

Eräänä päivänä katsoin tilastoa ja siihen liittyvää karttaa. Siinä oli punaisella koko Venäjä ja Suomi siinä kyljessä samanvärisenä. Kummallinen ajatus kävi mielessäni, ollaanko jo näin pitkällä, kunnes järki alkoi heräillä ja totesi viileästi: Suomessa ja Venäjällä on ollut yhtä monta lukukertaa ja siksi väri on samanlainen. Ei siis Itärajaa olekkaan poistettu. Halleluja! Vaikka sydämestäni jäikin palasia sinne jonnekkin, kun siellä aikanaan kuljimme Isän asioilla.

Siis rauha maassa eikä mikään ollutkaan muuttunut. Olkoon koko suuri Äiti-Venäjä tervehditty! Ollaan ihmisiksi se on kumminkin parree!

2 kommenttia

 • Tässä ei taida nähdä. Minä olen blokannut WordPress-sivustolla ja siellä on mahdollisuus katsoa. Ylläpito varmaan näkee täälläkin, mutta en tiedä miten niitä pääsisi katsomaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Lauri Lahtinen

  Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, kun kokoontuminen ei nyyt onnistu kasvotusten.... Olen värkännyt tuubisivun ja siellä julkaisen viime vuosituhannen lopulta juttuja, kun Inkerin kirkon yhteydessä toimittiin. Lauri L Lahtinen youtube.com

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit