Seurakunta pommisuojassa

Jeesus sanoi omilleen: Älkää lähtekö Jerusalemista ennen kuin teidät puetaan voimalla korkeudesta. Koolla oli siis 120 henkilöä. Näin kerrotaan Raamatussa. Aikajakso oli siis 40+10 päivää pääsiäisestä. Ulkona liikkuminen ei ollut turvallista, koska Mestari oli poissa eikä Hän ollut valinnut oikeastaan oman viittansa kantajaa.  Emme ehkä tiedä minkälainen se paikka oli, jossa odotus tapahtui. Jos kumminkin miettisimme nykyaikaista pommisuojaa, niin mieleen tulisi heti montakin ongelmaa.

Olisiko ihan sattumalta 40 vuotta taivallus Egyptistä Luvattuun maahan? Molemmat aikajaksot olivat tarpeelliset, mutta pituus ihmetyttää. Egyptistä paluu olisi vienyt reilusti mitaten ehkä kuukauden, mutta matkaan tuli mutkia. Emme tarkasti tiedä kuinka kauan kansa oli Jordanin toisella puolella leirissä ja joka aamu näki luvatun maan, mutta rohkeus mennä yli, puuttui.  Mooses näki siinä vaiheessa enemmän, kun hän sai nousta korkeammalle paikalle katsomaan.

Noudattivatko sitten Jeesuksen omat Hänen käskyään eli kehotustaan? Eivät noudattaneet. Pietari taaskin etunenässä lähtee vanhoihin hommiin ja saa mukaansa muutamia. Huonotkin ideat saavat kannatusta, jos luotettavaksi luultu henkilö sitä ehdottaa.  On jotenkin kuvaavaa, että Jeesus tiesi suunnitelman ja menee itse paikalle tehdäkseen kysymyksen: Lapset onko teillä mitään syötävää? Huomaamme, että ei ole syötävää, kun poiketaan Jeesuksen tahdosta.

Miksi sitten tämä pitkä taivallus ja pitkähkö odotus. Ajattelen, että siinä on kaksi syytä. Ensinnäkin ihmisen, pitää oppia pois niistä tavoista, jolla on elämäänsä elänyt ennen uskon käsittämistä. Mielen uudistus on käytävä läpi eikä se ole helppo tai kovin nopea toimitus. Toiseksi yhteisöllisyyden oppiminen. On opittava luottamaan matkakumppaniin ja siellä varsinkin pommisuojassa ei ole yksilöllistä elämisen mahdollisuutta.

Uskovana eläminen on ehkä helpointa silloin, kun ei ole paljon salaisuuksia piilotettavia luurankoja kaapeissa. Kun ihminen elää rehellisenä niin ei tarvitse muistella mitä kullekin on asiasta sanonut, koska totuuden kertominen ei vaihtele kerrasta toiseen huomattavasti. Kun vielä ottaa huomioon, että Jumala kuitenkin tietää kaiken. Sitten eräänä päivänä lupaus täyttyi ovi voitiin avata, joka oli sisältä lukittu. Tuli rohkeus astua ulos ihmisten pariin joita oli ehkä kovastikin pelätty.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
  1. Olisiko kyse myös oppimisprosessista, tai tavasta oppia ihan oikeasti.

    Kerran työelämässä meiltä tiedusteltiin tarvetta nopean lukemisen kurssille. Kollegani teki vastakysymyksen: eikö olisi tarjolla nopean ymmärtämisen kurssia? Ei kuulemma ollut.

    Pelkiken ”luentojen” tai ”kirjaviisauden” perusteella ei tulla varsinaisesti osaajaksi. Vasta harjoitus tekee mestarin (siis tässä yhteydessä pienellä alkukirjaimella kirjoitettuna).

  2. Hei, nimeni on Nira. Olin suhteessa Andersonin kanssa vuosia, mutta hän erosi minusta. Yritin kaikkeni saadakseni hänet takaisin, mutta kaikki oli turhaa. Halusin todella hänet takaisin, koska rakastan häntä. Anoin häntä kaikella, tein lupauksia, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani ystävälleni, ja hän ehdotti, että ottaisin yhteyttä loitsunvalvojaan, joka voisi auttaa minua loitsussa palauttamaan hänet. Vaikka en koskaan uskonut loitsuihin, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla sitä. Joten lähetin sähköpostin loitsunkirjoittajalle, ja hän vakuutti minulle, että kaikki olisi hyvin kolmen päivän kuluttua ja exäni palaisi luokseni. Yllättäen se tapahtui toisena päivänä noin klo 16. Exäni soitti minulle, pyysi anteeksi kaikkea ja sanoi haluavansa minut takaisin, koska hän rakasti minua niin paljon. Olin niin onnellinen ja palasin hänen luokseen. Aloimme taas asua onnellisesti yhdessä. Lupasin kaikille tuntemilleni, joilla on parisuhdeongelmia, että ohjaan heidät sen ainoan todellisen ja voimakkaan loitsuntekijän puoleen, joka auttoi minua ongelmassani. Jos tarvitset hänen apuaan, voit lähettää hänelle sähköpostia osoitteeseen babawalewiseman01@gmail.com. Hän tarjoaa erilaisia loitsuja, kuten rakkausloitsuja, kadonneiden rakkausloitsuja, avioeroloitsuja, avioliittoloitsuja, sitomisloitsuja, katkaisuloitsuja, rakkaansa karkottamista menneisyydestä, ylennysloitsuja, tyytyväisyysloitsuja ja parannuskeinoja kaikkiin sairauksiin, joista kärsit. Ota yhteyttä häneen saadaksesi kestävän ratkaisun kaikkiin mahdollisiin ongelmiin.
    kautta babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +19286009532

Lahtinen Lauri
Lahtinen Laurihttps://laurileevi.wordpress.com/,%20Lauri%20Leevi%20Mikael%20Lahtinen%20youtube.com
Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, Kun corona esti kokoontumisen...Olen jatkanut torstai juttuja otsikolla. Torstaihartaus.