Sanankuuliain rukous

O Jumala Pyhä Henki, joka meille pyhän sanas, joka on sielun oikia ruoka, niin armollisesti ja runsaasti antanut olet: anna meille hurskaat, jumaliset ja uskolliset opettajat, jotka meille jumalisella elämällä hyvän esimerkin antaisivat. Anna myös meille pyhä armos, että me uskolla ja sydämmen halulla sinun sanas vastaan ottaisimme, sen kautta lisääntyisimme uskossa, toivossa, rakkaudessa ja kärsivällisyydessä, siinä loppuun asti vahvana pysyisimme ja viimein katoomattoman elämän kruunun saisimme, Jesuksen Kristuksen meidän Herramme kautta.

Vanha Suomalainen Virsi- ja Evankeliumikirja, s. 852, Raumalla 1963.

9 kommenttia

 • Mika Rantanen sanoo:

  Vaikka Jumalan laista ja omasta kokemuksestasi näet itsesi kuinka kurjaksi syntiseksi tahansa, niin kuitenkin saat vapaasti uskoa, että Jeesuksen veren armo on ylivoimaisesti syntejäsi suurempi ja riittää sinunkin autuudeksesi ja tuntosi haavojen lääkkeeksi. Tämä uuden liiton veri lepytti suurena sovintopäivänä Jumalan vihan sinunkin kohdaltasi, jotta sinullakin on Isän sydämessä ihan valmis syntien anteeksiantamus. Tämän uskoessasi on sinulla omantunnon rauha ja ihana vapautus kuoleman ja tuomion pelosta.

  H. J. Pätiälä, Saarnaa Sanaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Kiitos Mika blogistasi. Täyttä asiaa. Pätiälällä on hyvä päivähartauskirja, jossa Jeesuksen veren evankeliumi on kokoajan läsnä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Matias Roto sanoo:

  Pätiälän teksti Jeesuksen veren armosta on todella suuremmoinen Vapahtajamme työn merkitysen kuvaus.

  Kiitos Mika

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Usko on elävä, voimallinen asia, sillä sen kautta ihminen pitää rohkeasti sanasta kiinni ja turvaa siihen. Jumala suokoon, että meillä olisi tämä elävä usko!

  Martti Luther, Hengellinen Aarreaitta, s. 217, Aurinko Kustannus ja Arkki-kirjat, 2016.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  ”Ja tomu palajaa maahan, niin kuin on ollutkin, ja henki palajaa Jumalan tykö, joka sen on antanutkin” (Saarnaaja 12:7).

  Elämän koko tarkoitus ei siis olekaan tämä lyhyt matka täällä, vaan jotakin paljon enemmän. Eteinen on kyllä samaa rakennusta kuin itse talo, mutta varsinainen asuminen tapahtuu sisähuoneissa. Sama koskee myös elämää. Tämän elämän maanpäällinen osa on eteinen, jonka kautta käydään sisähuoneisiin. Vajaasta saadaan siirtyä täydelliseen, puolinaisuudesta kokonaiseen. Ja tästä näkökulmasta alkaa ihmiselle hahmottua myös elämän mielekkyys uudella tavalla, ja kaikkeen tulee uutta sisältöä. Hänen kaipauksensa, ikävänsä ja ahdistuksensa saattavat johdatella häntä sille ovelle, jossa elämää, ikuista elämää, saadaan elää jo nyt.

  Jeesus Kristus, joka oli myös mitä todellisin ihminen, teki ”maavierailun” aikoinaan tänne luoksemme. Hän tuli oveksi elämään. Hän sanoo: ”Minä olen ovi; jos joku minun kauttani käy sisälle, niin hän pelastuu.” (Joh. 10:9) Hänen suuressa suunnitelmassaan ei ole sivullisia, vaan jokainen ihmisyksilö on keskeinen. Jos yksi eksyy, häntä etsitään, jos joku kompastuu, hänet autetaan uudelleen nousemaan, jos joku väsyy, häntä kannetaan.

  Erkki Leminen, Kirjeitä Kiusatuille, s. 45-46, Karas-Sana, 1980.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Herra näki hyväksi runnella häntä, lyödä hänet sairaudella. Jos sinä panet hänen sielunsa vikauhriksi, saa hän nähdä jälkeläisiä ja elää kauan, ja Herran tahto toteutuu hänen kauttansa. Jes. 53:10

  Mikä kummallinen vaihdos: viaton saa tuomion ja rikollinen vapauden; siunattu kirotaan ja kirottu siunataan; elävä kuolee ja kuollut saa elämän; häpeä peittää kokonaan kunnian kantajan ja kunnia peittää kokonaan häpeän kantajan. (2. Kor. 5:21)

  JACQUES LEFEVRE, Armoa armosta, SLEY, 1966. Sulku on allekirjoittaneen lisäys.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  ”Kristus on kauttaaltansa Pyhään Raamattuun käärittynä aivan kuin ruumis vaatteeseen.” (Martti Luther, Kirkkopostilla 2, s. 19, v:n -42 painos, SLEY)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Sen tähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus. Matt. 24:12

  Ilmoita asiaton kommentti