Saarnan aiheena MOT ja demonit

Ei tiennyt MOT mitä teki. Ohjelmassa (25.2.) puhutaan demoneista. Myös ensi sunnuntaina kaikissa Suomen kirkoissa saarnataan demonista, ainakin mikäli lähtökohdaksi otetaan päivän evankeliumiteksti eli Luuk. 11: 14-23 (24-26).

Evankeliumia alkaa: "Jeesus ajoi mykästä miehestä pahan hengen."

Kyseisen kohdan lopussa eli suluissa mainittu osuus kuuluu rajusti:

("Kun saastainen henki lähtee ulos ihmisestä, se harhailee autioilla seuduilla ja etsii lepopaikkaa, mutta ei löydä. Silloin se päättää: 'Minä palaan kotiini, josta lähdin.' Kun se sitten tulee ja löytää huoneensa lakaistuna ja hyvässä järjestyksessä, se hakee seitsemän vielä pahempaa henkeä, ja ne tulevat sisään ja asettuvat sinne asumaan. Näin sen ihmisen tila on lopussa pahempi kuin alussa.")

Ei käy kateeksi saarnanvalmistajia. Maailmankuvien välillä on hankala tasapainoilla.

Voisinpa olla kärpäsenä kuuntelemassa, kuinka kirkon demoniopetus muotoutuu satojen saarnojen kuorona.

54 kommenttia

 • Hannu Lehtonen sanoo:

  Ari Pasaselle: Älä rienaa pyhää kastetta! Teemun huomautus on tosi tärkeä. Kasteessa saadaan Raamatun todistuksen mukaisesti Pyhä Henki (Tit. 3:4-7). On kaikesta huolimatta suuri asia, että enemmistö suomalaisista on edelleen kastettuja emmekä siinä suhteessa elä pakanamaassa. Sinä sälytät miltei kaiken pahan lapsikasteen syyksi. Oikein olisi syyttää epäuskoa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jussi Tynkkynen sanoo:

  Niin, joku kysyi jossakin, tunnustaako ev.lut kirkko Raamatullisten riivajien ja riivattujen olemassa olon nykypäivänä.

  Ajattelen niin, että Raamatun sanoille riivaaja ja riivattu, löytynee nykyaikana vastaus lähinnä psykiatrian puolelta: -ihmisten mielenterveyden häiriöt ja -sairaudet.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Hannu Lehtoselle, en rienaa kastetta vaan sanon ettei lapsikaste ole oikea kaste. Voitko näyttää yhtään kohtaa Raamatusta jossa lapsi kastettiin?? Mikään selkeä kohta ei tue lapsikastetta, näin se vaan on, Jeesus ei kastanut lapsia vaan aikuisia, miksiköhän???

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Hannu Lehtonen sanoo:

  Ari Pasaselle: Raamattu kertoo perhekuntien kasteista (esim. Ap. t. 16:15). Kaiketi perhekuntiin kuului myös lapsia, vieläpä ihan pieniä lapsia! Jeesuksen kastekäsky (Matt. 28:18-20) puhuu kansoista, joihin kuuluu tietenkin myös paljon lapsia. Mistäs kohtaa sinä keksit tuon, että ”Jeesus ei kastanut lapsia vaan aikuisia”?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Hannu Lehtonen, onko tuo selkeä kohta kun puhut perhekunnasta, siis et voi lukea sitä että lapsia kastettiin, ei minulle ole tämä ongelma vaan ketä yrität harhauttaa sanomalla että lapsia kastettiin???

  Raamatussa lukee kuinka Johannes kastaja kastoi aikuisia, Jeesus ja Hänen opetuslapset kastoivat aikuisia, mutta Jeesus ei kastanut lapsia joita tuotiin Hänen luo vaan siunasi.

  Jeesus antoi kastekäskyn opetuslapsilleen eli esim Pietarille joka helluntaina antoi selkeän sanan siitä kuinka päästään Jumalan valtakuntaan:

  ”Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. 39 Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu.”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Yki Räikkälä sanoo:

  ”Kouluttamattomat luonnonkansat ovat aina ja yhä monet uskovat henkiolentoihin.”

  Niin koulutetut suomalaisetkin uskovat henkiolentoihin. Ja siihen, että vedellä läträäminen ja parin loitsun lukaiseminen tuottaa ihmiseen ”pyhän hengen”. Mitäs tuohon sanoa. Taikauskoa? Uskoa henkiolentoihin?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Liisa Sorsa sanoo:

  Yki, lue uudelleen uskontunnustukset.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Liisa Sorsa sanoo:

  Edelliseen kommenttiin viitaten jäähy ja ohjaus on varmasti paikallaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Liisa Sorsa sanoo:

  Siis, viittasin edellä Lähdesmäen kommenttiin, joka liittyi jääkiekkoon.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • René Malmström sanoo:

  Kristillisen perinteen mukainen käsitys demoneista ja henkivalloista on lähinnä pitkästyttävä toisin kuin Japanin shinto-buddhalaisuuden käsitys kamista. Sitä ei voi syyttää mielikuvituksettomaksi, jos sellainen ilmaisu tässä yhteydessä sallitaan.

  Ilmoita asiaton kommentti