Ryhdy ihmeessä seurakuntavaaliehdokkaaksi!

Elokuinen Taiteiden yö Paavalin kirkon pihalla teki sielulle, sydämelle ja seurakunnalle hyvää. Se teki näkyväksi ihmisten yhteisön, jossa on hyvä olla ja jossa saan tulla ja mennä. Ja jossa minutkin nimeltä tunnetaan.

Kirkon seinällä retkotti suuri ”Paavali soikoon” –lakana. Kirkossa oli englantilaistyyppinen kävelykonsertti: huippukuorot esiintyivät juhlapuvuissaan ja tällingeissään 20 minuuttia ja sitten seurasi toinen yhtä häikäisevä esitys.

Erityisesti rakastan Filomelan upeita ja naisenergiaa pulppuavia taitajia kuoronjohtajansa Marjukka Riihimäen ohjauksessa ja yllättävällä ohjelmistolla. Kun laulajat ympäröivät piirissä kirkkosalin, tuntui kuin olisi yhtäkkiä ollut hyvän, pyhän hengen keskiössä. Suloista sielulle.

Ja seurakuntalaiset tulivat kuuntelemaan suosikkiaan, sukulaisiaan ja tuttaviaan sadoittain. Kirkossa oli elämää.  Osa tuli nauttimaan ja olemaan hetken hiljaa. Hekin, jotka harvoin muuten uskaltautuvat mukaan.

Kirkon pihalla sai myös makkaraa ja pullakahvit. Ja hyvän sanan. Ilona ja hupina istui vielä kirkkoherra kylpytynnyrissä pikku poikansa kanssa. Toinen tynnyrissä iltaansa viettänyt mies tuumasi poistuessaan, että saisipa omankin pomon kerran tynnyriin.

Tällainen seurakunta voi olla sinunkin naapurustossa. Ihan tavallisena torstaina. Seurakuntaneuvostolla on tällaiseen valtaa. Luoda sellainen elävä yhteisö, jossa myös Pyhä koskettaa arjessa. Ei ehkä heti tule kylpytynnyriä pihaan mutta makkaraa ja sen vegevaihtoehtoa varmasti! Luottamusta rakentamalla syntyy uutta. Sinähän siitä päätät.

Seurakuntavaalit järjestetään, jotta seurakunta voisi olla paikka, jossa on tuota luottamusta, toivoa, uskoa ja rakkautta - ihmisen hyvä olla.

Seurakuntavaaleihin voit ilmoittautua ehdokkaaksi vielä 17.9. asti. Uudet päättäjät valitaan seurakuntavaaleissa 18.11.2018.

Luottamushenkilöt ratkaisevat työntekijävalintoja, päättävät erilaista isoista tapahtumista, rahavarojen ohjaamisesta sekä valitsevat kirkolliskokouksen jäsenet kahden vuoden päästä.

Itselleni keskeisiä ovat seurakunnan ja alueemme yhteisön naapuri-ilo: meillä on hyvä yhteisö ja samalla seurakuntamme hyväksi kannattaa nähdä vaivaa. Lisäksi seurakuntamme ei ole vain meitä varten vaan olemme osa isoa globaalia kirkkoa ihan maailmanlaajuisesti.

Liity samalla globaalikirkko.fi -joukkoon:

Minun kirkkoni on globaali.
Minun kirkkoni muistaa maailman köyhimmät.
Minun kirkkoni kertoo Jumalasta sanoin ja teoin.

Iiris Kivimäki
viestintäjohtaja
Suomen Lähetysseura

P.S: Kirkossa Somnium Ensemble johtajanaan Tatu Erkkilä ja kirkon pihalla iloisia luottamushenkilöitä ja heidän tukijoitaan.

Kirjoittaja

Missioblogi

Missioblogi on moniääninen blogi, josta voit lukea kuulumisia kirkosta ja lähetystyöstä eri puolilta maailmaa. Sen kirjoittajat ovat Suomen Lähetysseuran tai sen yhteistyökumppanien työntekijöitä, jotka tuovat terveisiä etelän kasvavista kirkoista, ilonaiheista, ongelmista ja teologisesta keskustelusta sekä uskon, toivon ja rakkauden työstä kehittyvissä maissa. Tuoreimman Missioblogin on kirjoittanut Lähetysseuran Kirkko ja teologia ohjelma-asiantuntija Tuomas Meurman.