Rukous.

Nyt näin korona viruksen levitessä on myös kirkon piirissä tullut rukouskäytäntö näkyville, kuten erään kirjoittama blogi osoittaa.

Rukouksella ei ole mitään merkitystä. Maaplaneettamme on " annettu " tällä elävien olentujen hallittavaksi, joista nyt ihmiskunta on hallitseva. Korkein , jumala ei vaikuta planeetallamme. Rukouksen merkitys on jokaiselle ihmiselle, kuten minullekin, psyykkisen elinvoiman antaminen omalle elämälle. Sen merkitys ei ole niin voi sanoa realistinen sanan varsinaisessa merkityksessä.

Korkein , jumala, taivasten valtakunta, mitä se sitten onkaan, vaikuttaa meissä jokaisesa ihmisessä lähimmäisen rakkauden mentaliteetissa, jonka me jokainen ihminen saamme olemukseemme syntyessämme tännä maailmaan. Sen merkityksen ymmärtäminen on sitten jokaisen oma asia.

Kirkon rukouskäytäntö viittaa hyvin olennaisesti ns. taloudelliseen pyramidi huijaukseen. Annat kirkolle rahaa, olet kirkon jäsen, jumala auttaa sinua rukouksella.
Tästä nyt saamme yhden realistisen esimerkin lisää viittaamastani blogista. Rukoushan on eräs kirkon opin perusteista.

Oman elämänkatsomukseni mukaan en usko Korkeimman antavan positiivisen arvostuksen hänen väärin ymmärtämiseen.

7 kommenttia

 • ismo malinen sanoo:

  Reino, etkö luota (usko) Jumalaan, maan ja Taivaan Luojaan?

  Uskot kaiketi kyllä ihmiseen ja siihen, että puhut ilmojen halki kädessäsi olevaan laitteeseen ja olet varma, että maailman toisella laidalla oleva kuulee mitä sanot ja toivot?

  Kuinka ei Jumala kuulisi meitä, jotka Hänen puoleensa kääntyvät? Hänen, jonka tahdosta kaikki on saanut alkunsa ja yhä pysyy voimassa? Etkö ole lukenut, että universumi värähtelee kaiken aikaa ja kaukaisinkin paikka maailmankaikkeudessa on yhteydessä jokaiseen luotuunsa hienoimmalla mahdollisella tavalla. Onpa jokaisen sydämmen lyöntikin laskettu jo ennen maailman perustamista. Kuinka ei siis Kaiken luoja kuulisi, kun Hänen edessään rukoilemme.

  Mihin ihminen luottaa, sen mukaan hän myös elää. Kristitty elää Kristuksessa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Sami Paajanen sanoo:

  Reino Sunin, mielipide on pakanuutta parhaimmillaan. Tämä ei ole oikea alusta jakaa pakanuutta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Pietari Kuittinen sanoo:

   Olen Samin kanssa täysin samaa mieltä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Reino Suni sanoo:

   Minusta Jeesuksen sanoma lähimmäisen rakkaudesta on Korkeimman tahtoa. Ihmisten itsensä keskuudestaan valitsema jumala on pakanuutta. Sami Paajanen ja Pietari Kuittinen ystävällisesti perustelette realistisesti sanomanne.

   Luonnollisesti voitte olla sitä mieltä, että jumala on johtanut planeettaamme maailmansodista alkaen.

   Mimusta kuten olen useasti todennut, Jumala on rakkaus.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Rukous on toki toimiva psykologinen apparaatti,sillä se helpottaa rukoilijaa itseään ja saatta laukaista rukoilijassa voimavaroja toimia aktivisti rukoilemansa asian eteen. Mitään yliluonnolista ei asiassa välttämättä ole. Tämä on ns. existenssiteologian mukaista. Kuten Jeesus sanoo parantuneelle: ”Sinun u s k o s i on sinut parantanut.” Kyse on siis hengellisestä plasebosta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Reino Suni

  Uskon rehelliseen ja realistiseen Jeesuksen sanomaan. Kirjoitin kirjan " Kristinuskon kirja " 2010, josta käsitykseni ovat huomattavasti tarkentuneet perustan ollessa sama. Minusta saatietoa Googlesta haulla " Reino Suni ", josta osoite muuttunut ja yritykseni lopetettu. Koulutukseltani Ekonomi ja minua voi lähestyä e-mailin kymp.net kautta. Elämäni hallinnassani aktiivisen liikuntaharrastuksen myötä mutta yksinelo ei sovi minun mentaliteettiin etenkään kun lapset perheineen asuvat muualla.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit