Reformaatio.

Annan kiitettävän arvostuksen pappi Kai Sadinmaan käsitykselle vaikka en yksityiskohtaisesti tiedäkään hänen ajatteluaan. Otan tässä parisen esimerkkiä.

Jeesuksen syntymä. Kirkon oppi. Sikisi pyhästä hengestä. Siis jumalat keskustelivat keskenään miten Jeesus lähetetään tänne meidän planeetallemme. Jeesus ja Pyhä Henki tekivät päätöksen isä Jumalan hyväksynnällä, että Pyhä Henki sikiää Jeesuksen neitsyt Mariaan. Siis Pyhästä Hengestä tuli toinen isä Jeesukselle.

Ehtoollinen on Jeesuksenkin sanoman mukaan vaikka tavallinen perheen ateria tilaisuus, jossa keskustellaan myös uskosta Korkeimpaan, Jumalaan.

Abortti on täysin hyväksyttävä lukuunottamatta ehkäisy kuviota, jossa on käytettävissä pillereitä ja kondomeja. Meillä kaikilla ihmisillä on oma päätäntävalta elämäämme. Siis valtion antaman tasa-arvoisen ihmisarvostuksen pohjalta.

Kaikille ihmisille syntymästä saatu tasa-arvoinen ihmisarvostus vuosikalenterista alkaen. Henkilökohtainen usko Korkeimpaan ei kaipaa, tarvitse, muita ihmisiä, järjestöjä.

Tästä reformaatiosta on kirjoitettu kirja 2010 " Kristinuskon kirja ". Tämä riittäköön tähän.

7 kommenttia

 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Kirkko (joka väittää olevansa kristillinen) onkin perustettu, että ihmisiin voisi käyttää “taivaallista” valtaa maallisen lisäksi. Luotiin synti -käsite ja sillä rahastetaan edelleen. Kirkko tuntuu ajastaan jälkeen jääneeltä virastolta, joka järjestää toimintaa, siinä missä muutkin ohjelmatoimistot.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Uskonto on ollut ja on monille enemmän ja monile vähemmän tuottoisa elinkeino/bisnes. Räikeintä on agressiivinen eetterikerjääminen kun lähes 24/7 / 365 lähtee kerjuupyyntö ilmoille.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Raamatun mukaan kaikki vääryys on syntiä, eli Raamatun mukaan on olemassa vääryyttä. Jos joku kärsii elämässään vääryydestä, niin sille löytyy myös selkeä selitys Raamatusta, jos haluaa lukea ja ymmärtää, niin siitä vaan… Kirkko yrittää omalta osaltaan auttaa ja vapauttaa ihmisiä tuon vääryyden alta. Ei muuta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Reino Suni sanoo:

   ismo malinen

   Sinä uskot Raamattuun, minä Jeesuksen sanomaan. ” syntiä ei sellaisenaan ole “.

   Synnistä puheenollen tulee mieleen talouselämässä esiintyneet pyramidihuijaukset.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Kettunen sanoo:

   “Syntiä ei sellaisenaan ole.” Tuollaista ei oikeassa Raamatussa ole. On syntiä, koska ei uskota Kristukseen ja kaikki sen epäuskon hedelmät. Pyhä Henki näyttää maailmalla synnin.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkko Järvinen sanoo:

  Reino S. Tiedätkö että meistä jokainen tarvtsee syntien anteeksi saamista, jotta me pelastuisimme ja saisimme iankaikkisen elämän syntien anteeksi saannin kautta.

  “SYNTISEN RUKOUS” Rukoile vaikka seuraavasti: Tule Herra Jeesus elämäni Herraksi. Tunnustan Sinulle syntini ja kadun vääriä tekojani. Anna kaikki syntini anteeksi Jeesuksen Kristuksen nimessä. Ota minut omaksesi ja tule sydämeeni. Tahdon ottaa vastaan pelastuksen ja uudestisyntyä Pyhän Hengen kautta.

  Kiitos, että olet Golgatan Ristillä vuodattanut veresi syntini edestä. Kiitos, että olet sovittanut syntini. Kiitos, että Sinun sanasi mukaan minä olen pelastunut. Kiitos, että saan viettää iäisyyden kanssasi. Tule Pyhä-Henki elämääni. Anna Rauha sisimpääni Johdata minua tästä eteenpäin. Kiitos Jeesus.

  Kun lausut tämän rukouksen ajatuksella ja hartaudella, niin tulet saamaan vastauksen. Minä itse olen saanut kokea uudestisyntymän 40v sitten, enkä ole joutunut katumaan päätöstäni. Olen saanut useita ystäviä, joita ei ollut ennen uskoontuloa. Kannattaa kokeilla.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Reino Suni
  Reino Suni

  Uskon rehelliseen ja realistiseen Jeesuksen sanomaan. Kirjoitin kirjan " Kristinuskon kirja " 2010, josta käsitykseni ovat huomattavasti tarkentuneet perustan ollessa sama. Minusta saatietoa Googlesta haulla " Reino Suni ", josta osoite muuttunut ja yritykseni lopetettu. Koulutukseltani Ekonomi ja minua voi lähestyä e-mailin kymp.net kautta. Elämäni hallinnassani aktiivisen liikuntaharrastuksen myötä mutta yksinelo ei sovi minun mentaliteettiin etenkään kun lapset perheineen asuvat muualla.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Katso kaikki

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit