Rauhaan pakottamistako?

Kun SLEY oli otsikoissa, niin raamatullisesti sanottuna minun sydämeni elpyi ajattelemaan tätä tilannetta. Yrittääkö kansankirkko nyt pakottaa rauhaan kaikkia, jotka ajattelevan tuhatvuotisen virkakäsityksen mukaisesti. Onko myös niin, että isoveli valvoo ja vaikuttaa hengellisten yhdistysten toimintaa ja antaa määräyksiä miten pitää elää? Jos tilanteita ei voida järjestää ilman sitä 40% toista sukupuolta, niin miten on mahdollista järjestää jumalanpalveluksia joissa ei ole yhtään miestä toimituskunnassa? Jos aiotaan rakentaa kirkko keskelle kylää, niin silloin tulee olla tasapuolisuus olla kaikissa asioissa ja tilanteissa. Totuus ei voi olla kuin spiritistin laudalla liikkuva juomalasi, joka antaa itselle sopivia vastauksia.

67 kommenttia

 • Leo Tihinen sanoo:

  Kiitos Laurille napakasta vastauksesta. Noinhan se asia on.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Missä on Jumalan kunnia? Missä on ihmisten omatunto, jos ajatellaan, että puolustetaan vain jotan jäpiintynyttä asennetta. Mitäs ihmiset sanotte, jos näillä ihmisillä on omatunto, joka ottaa vastaan pilkan ja ahdistelun? Miksi ihmiset maailmalla menevät kuolemaan Kristuksen nimen tähden, jos mukautuminen olisi yhtä autuasta?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kevennys! Jos siitä on sopivaa loukkaantua, ettei saa kutsua puhetilaisuuteen, niin minulla sitä olisi tosi paljon. Nykyään ei kutsuta enää mihinkään.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mielenkiintoinen sana tuo rajattiin! Kuka rajasi, hyvä kysymys. Ajettiinko intiaanit reservaattiin vai pyrkivätkö ihan itse?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Yrjö Sahama sanoo:

  Kirkon hajoamisen ensimmäinen askel on jo otettu Lähetyshiippakunnan perustamisen muodossa. Onko yhteys vielä pelastettavissa riippuu siitä, löytyykö liberaalisiivessä suvaitsevuutta konservatiiveja kohtaan niin paljon, että heidän annetaan toimia ainakin omissa yhteisöissään. Jos ahdamielisyys tuolla taholla yhä kärjistyy, voi käydä niin, että evankeliumiyhdistys, kansanlähetys ja lestadiolaiset lähenevät yhä enemmän lähetyshiippakuntaa. Silloin me maltilliset konservatiivit voimme joutua vaikean valinnan eteen. Jotta näiltä uhkakuvilta varjeltuisimme olisi joka taholla tehtävä vankasti parannusta, jotta voisimme nähdä kaikki Jeesukseen uskovat sisarina ja veljinä erimielisyyksistä huolimatta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Werner Janhonen sanoo:

  MITÄ SE ON KENELTÄKÄÄN POIS? Jos jotkut järjestävät omissa tiloissa oman tilaisuuden ilman Naispappia? Tai vaikka ilman pappia?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Aamen WJ! Niinhän me monet teemmekin ja saamme nauttia Jumalan lasten vapaudesta. Miksi yrittää tehdä mahdotonta ja yrittää kontrolloida ihmisten elämää.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Omat tilaisuudet omissa tiloissa ovat aina pois niiltä, jotka olisivat halunneet mukaan, mutta eivät ole päässeet, koska tilaisuudet on järjestety ilman juuri heitä. Hylkääminen on julmuutta, vaikka se selitettäisin miten hienosti tahansa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Werner Janhonen sanoo:

   Martti P toivoisin, että et enää vastaisi tähän kommenttiketjuuni. Olen mielestäni jo vastannut tarpeeksi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Toivoa saa aina. Minä puolestani toivon, että vastailisit asiallisemmin, iolman ’susia ja hyeenoita’.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Miksi yrittää tehdä mahdotonta ja yrittää kontrolloida ihmisten elämää?” Tähän minä sanon aamenen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Werner Janhonen sanoo:

   Arvoisa blogisti LL Olemme joutuneet vihollisen sissitoiminnan häiritsemiksi. Voisitko rajoittaa Martti Pentin loputtomia kommentteja ja alkaa poistaa niitä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Leeni Luukko sanoo:

   Werneri Janhoselle:

   Tämä on käsittääkseni aivan kaikille asiallisille osanottajille tarkoitettu keskustelupalsta. Keskustelupalstalla tietysti voi esittää omia mielipiteitään, omia käsityksiään. Mitään vaatimusta esittää vain yhdensuuntaisia mielipiteitä ei ole.

   Netin somesta löytyy helppoja alustoja, joihin voi tehdä rajoitteita oman halunsa mukaan. Ota käyttöön vaikka oma facebook-sivu. Aseta oikeudet niin, että vain kaverisi voivat kirjoittaa sinne, vain kaverisi näkevät sivun jne. Mikäli joku kavereistasi kuitenkin kirjoittaa jotakin sinulle kelpaamatonta, niin sinulla on täydet oikeudet poistaa kirjoitettu. Facebook-sivua voit sitten ilolla vaikka sunnuntaiaamuisin lueskella ja silmiin ei satu mitään, joka ei miellyttäisi sinua.

   Me muut voimme sitten mielenkiinnolla seurata täällä käyviä keskusteluja ja todeta, että tuostakin asiasta voi olla tuota mieltä. Keskustelun parasta antia ovatkin usein eri näkökannat.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Antero Syrjänen sanoo:

  Werner Janhonen: ”Arvoisa blogisti LL Olemme joutuneet vihollisen sissitoiminnan häiritsemiksi. Voisitko rajoittaa Martti Pentin loputtomia kommentteja ja alkaa poistaa niitä.”

  Martti Pentille tässä vaiheessa tiedoksi, että erääseen blogiini tuli jostain syystä paljon ilmoituksia asiattomista kommenteista. Kaikki asiattomaksi ilmoitetut kommentit olivat Martti Pentin kirjoittamia. Kommenteissa ei ollut mitään asiatonta ja ihmettelin, miksi joku ilmoittaisi asiattomaksi kaikki (tai ainakin suurimman osan) juuri tietyn henkilön kommenteista, joissa kommenteissa ei edes ollut mitään ilmoittamisen aihetta.

  Wernerin kommentti saattaa sisältää tapahtuneeseen yhden selityksen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Minä en hallitse tuota sensuuripuolta, jos joku rikkoo lakia, niin yllpito hoitakoon. En tykkää, että itseäni sensuroidaan, jkoten en tee sitä toisillekkaan. Asiat eivät mene eteenpäin rajoituksilla vaan keskustelemalla, ainkin se keskustelu on hauskempaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Lauri Lahtinen

  Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, kun kokoontuminen ei nyyt onnistu kasvotusten...Olen jatkanut torstai juttuja otsikolla. Torstaihartaus.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit