Raskausaika lyhyemmäksi!

vaavit

 • Suomen nykyinen hallitus tahtoo lyhentää kansalaisten lapsuutta, lomia ja eläkeikää. Työtä on vain tehtävä, vaikka palkka ei elämiseen riitä!
 • Yhden asian hallitus on elämänkurjistamiskiihkossaan kuitenkin unohtanut: Raskausaika on edelleenkin yhtä pitkä kuin aina ennenkin.
 • Ei vetele! Samalle viivalle kaikki vaan! Raskausaika on jonkinlainen ihmeellinen muinaisjäänne maailmasta, jollaista ei enää ole ja ajasta, jollaista ei enää tule. Nyt vannomme muutoksen ja tehokkuuden nimiin.
 • Joo, kolmannes raskausajasta on saatava heti pois! Aikakin on rahaa ja just sitähän meiltä puuttuu.
 • Kasvun, kehittymisen ja kypsymisen idea kuului jonnekin agraariyhteiskuntaan. Me asfaltin ja sementin keskellä kasvaneet emme sellaiseen enää usko. Me olemme sellaisia, millaisiksi itsemme brändäämme. Kaikki mulle heti nyt!
 • Luin hiljattain naisesta, joka meni vatsavaivojensa takia lääkäriin. Lääkäri totesi naisen olevan raskaana. Tunnin kuluttua vatsavaivainen synnytti lapsen. Tässä on jotakin hyvin esimerkillistä. Ei maailmassa saada mitään aikaan turhalla valittamisella. Tuskin tämä kyseinen 47-vuotias  työn sankari vaatii itselleen edes äitiyslomaa. The Show must go on!
 • Niin, valittajia ja vihapuhujia tästä maasta kyllä löytyy, virtuaalisesta maailmasta varsinkin. Missä on nyt se kuuluisa suomalainen sisu? Rautainen tahto, joka vie läpi harmaan kallion?
 • Toisaalta: kyllä kilteilläkin ihmisillä omat ongelmansa on.
 • Jaa, miten niin? Liittyvätkö ne jotenkin tähän synnyttämisaiheeseen?
 • Tavallaan kyllä ja toisaalta ehkä ei.
 • Kerro nyt kuitenkin!
 • Eräässä EU:n ulkopuolisessa kuningaskunnassa eli tavattoman kiltti kuningas kera yliystävällisen kuningattarensa. Kansa rakasti hallitsijoitaan ja hallitsijat kansaa. Ainoa murhe oli, että parilla ei ollut jälkeläisiä. Joskus tosin huhuttiin kuningattaren olevan raskaana, mutta sekin asia unohtui, kun mitään ei kuulunut syntyväksi. Vuodet kuluivat. Kuningas kuoli. Leskikuningatar eli satavuotiaaksi ja kuoli lopulta hänkin. Lääkärit tahtoivat saada selville, mikä esti kuningatarta aikanaan saamasta lapsia.
 • Huh, onko ihan välttämätöntä kertoa kaikkea?
 • On, on. Kun kuningattarelle tehtiin ruumiinavaus, niin vatsasta löytyi kaksi pitkäpartaista vanhaa ukkoa, jotka kohteliaasti viittilöivät ja ystävällisesti selittivät toisilleen:  Olkaa hyvä vain ja menkää edellä! Vasta teidän jälkeenne, kiitos!
 • No, pääsivätpä äijänkäppyrät sentään lopultakin ulos kohdusta! Mitä tästä opimme?
 • Hallitus päättää tai on päättämätön, mutta Jumala säätää.
 • Kieltämättä kiinnostus hallituksen päätöksiä kohtaan heräsi tämän keskustelun aikana.
 • Ajatella, jos Suomi olisi maailman ensimmäinen maa, joka…

 

Jälkijättöinen kirjoitus: Jotenkin yhteiskunnan on saaatava  sikiöt paremmin  alusta lähtien kontrolliinsa. Digitekniikan opettaminen voitaisiin aloittaa jo odotusaikana: Musiikin kuuntelua, valistusfilmejä, nettipelejä sekä Periskooppi-ohjelman käyttöä.  Emme voi millään sallia toimettomuutta aikana, jolloin lapsen loppuelämään voidaan ehdollistamalla vaikuttaa paremmin kuin kenties koskaan.

 

Putous

 

25 kommenttia

 • ismo malinen sanoo:

  Ironia on vaikea laji, Hannu onnistuu siinä hyvin. Eikös nuo syntyvät lapset voisi laittaa heti kouluun ja kuulokkeet päähän, voisivat opetella kaikki tarvittavat kielet jo heti syntymän jälkeen. Olisivat sitten valmiita kaupan ja finassibisneksen käyttöön, tulkkeina heti kun oppivat kävelemään.

  Joku isä ehdotti kerran, että lapselle voisi kautta luistimet jalkaan ennen kun oppii kävelemään, niin saisi etumatkaa NHL:n pyrkiessään…

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Ismo: Ennen luistimia täytyy suorittaa vauvauintikoulu.

   Finanssibisneksen innoittamana lisäsin tekstiini vielä toisenkin kuvan, josta tosin puuttuvat nuo tuiki tärkeät tonttuilumyssyt. Ihminen näyttäisi olevan uransa huipulla, kun hänellä on liituraitapuku ja salkku. Raha näyttää olevan johtotähti ihmislasten teillä, en kyllä ymmärrä, miksi. Kun ihminen on riittävän kauan jahdannut rahaa, alkaa raha jahdata ihmistä.

   Jyrkänteen reunalla ei kenelläkään ole aikaa jäädä ihailemaan maisemia. Kun astutaan reunan yli tyhjyyteen, on pudotus kova. Ja kun ollaan romuna rotkon pohjalla, niin ei rahasta enää niin ole väliä. Se jää tänne…

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Aarnio sanoo:

  Hyvä blogi. No meillähän on porvarihallitus ja sen mukaan mennään. Viimeisimpien hallitusten aikana, myös ei niin kauan sitten Lipposen demareiden johdolla, köyhyys ja eriarvoisuus ovat lisääntyneet vauhdilla. Eniten meikäläistä ihmetyttää tiedot, joiden mukaan jotkut hoitsut ja kaupan kassat jne eli matalapalkkajoukot äänestävät oikeistopuolueita, huh!

  Vaan toisaalta, alkaahan olla vaikea päättää enää, ketä yleensä äänestää. Raha vain ratkaisee. Pomoille ökyliksat ja bonukset, muista viis. Ihmiset, erityisesti puolustuskyvyttömät kuten lapset, sairaat, vanhukset jne. ynnä jopa ilman omaa syytään työttömät ovat näiden viimeisimpien hallitusten laskuissa ainoastaan riesa. Kovasti onkin lakia säädetty, jottas kurjistuisivat enemmänkin. Tarkoitus päästä koko joukosta eroon?

  Nukkuvien määrä on hälyyttävä. Jos ei heitä saada mukaan liikkeelle vaatimaan suunnan muutosta niin ei mikään muutu. On tässä maassa muinoin menneisyydessä, huomattavasti köyhemmin eväin varustettuna, rakennettu hyvinvointiyhteiskuntaakin. Eikös ole ällistyttävää?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Tarja: Minä olen aina kuvitellut, että politiikassa on kyse YHTEISTEN ASIOITTEN HOITAMISESTA, ei missään tapauksessa puoluepoliittisesta kähminnästä. Nyt meillä olisi aivan koko kansana isoja yhteisiä asioita, joista pitäisi päästä mahdollisimman yksimieliseen ratkaisuun. Kansan etu ennen puolueitten tai jopa yksityisten ihmisten etua.

   Ennen uhkailtiin, että Rahat tai henki, nyt tuntuu siltä, että tällä menolla menevät molemmat…

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Olen sitä mieltä, että olipa hallituksessa mitkä puolueet tahansa, niin nykyisenä maailmanaikana kukaan ei osaa sen paremmin ohjata maata niin, että se tyydyttäisi kaikkia kansalaisia. Oppositiossa olevien on niin kovin helppo räksyttää sen sijaan, että yhdessä yrittäisivät rakentaa yhteiskuntaa. Ainakin minua on alkanut jo ärsyttää SDPn jatkuva haukkumaralli. Olisi mielenkiintoista nähdä miten he onnistuisivat hallitusvastuussa. Jonkun on kuitenkin oltava johdossa ja tällä kertaa kansalaiset itse ovat äänestämisellään mahdollistaneet nykyisen muotoisen hallituksen kokoonpanon.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Salme: Minä taas palauttaisin presidentille Isännän äänen: Nyt tämä vatulointi saa riittää. Hajoitan hallituksen ja pistän virkamiehet tilalle!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   RR: ”Minä taas palauttaisin presidentille Isännän äänen”

   Entäs jos ”isännän” nimi olisikin olisikin Pekka Haavisto, Paavo Väyrynen tai Timo Soini, eikä Sauli Niinistö?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  Salme Kaikusalo :”Olisi mielenkiintoista nähdä miten he onnistuisivat hallitusvastuussa. ”

  Uskon, että hyvin onnistuisivat, jos saisivat jatkaa hyväksi havaitsemallaan YYA-Suomen bilateraalisen kaupan mallilla.

  Hyvinvointivaltion kustannuksia maksettiin mm. Neuvostoliiton kanssa käydyn bilateraalisen clearing-kaupan avulla. Clearing-rupla oli sidottu dollariin ja kauppaa käytiin maailmanmarkkinahinnoilla kirjaamalla ostot ja myynnit keskuspankeissa oleville clearing-tileille. Vientiyritykset saivat maksunsa Suomen Pankista markkoina. Maailmanmarkkinoiden hinnannousu maksettiin Neuvostoliittoon lisäämällä Suomen vientiä, mikä tietysti sopi hyvin mm. Suomen suurille rakennusliikkeille öljyn maailmanmarkkinahinnan noustessa. Kun öljyn hinta 80-luvulla laski, sen ei annettu vaikuttaa Neuvostoliiton vientiin, vaikka Nl ei pystynyt maksamaan ostamiaan hyödykkeitä. Kun Nl hajosi, siltä jäi clearing-tilille n. 6 miljardin markan saatava ja kun tavaraa oli myyty myös clearing-tilin ohi, suurten pankkien luottotappioiksi jäi n. 2 miljardia markkaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  Juhani Ketomäki ”En tiedä yksityisten pankkien luottotappioiata mutta Venäjä on kyllä maksanut pois NL:n clearing-velat.”

  Minäpä tiedän, kun olin pankissa töissä. Etkö muista mitä kohua ns. ”pankkituki” sai aikaan? Bilateraalinen kauppa aiheutti sen, että 90-luvun lama oli Suomessa syvempi kuin muualla Euroopassa. Venäjän ”maksuista” on jäänyt mieleen vastikkeeton ”lähialueyhteistyötuki” ja mm. ekokonversio, jossa Suomi omilla kustannuksillaan rakensi ekologisia hankkeita federaation maaperälle, mutta kirjasi ne ikään kuin Venäjän maksamiksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juhani Ketomäki sanoo:

   Ainakin osittain lama johtui nimenomaan siitä että bilateraalinen kauppa loppui. Ja muutenkin tarkoitukseni oli lähinnä oikaista kommentistasi mahdollisesti saatava väärinkäsitys että Venäjä ei olisi maksanut clearing-velkojaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Hannu Kiuru sanoo:

  Tätä blogia kirjoittaessani mielessäni pyöri ykkösajatuksena se, että me emme enää osaa / viitsi / halua odottaa mitään. Jumalan myllyt jauhavat ihan eri tahtiin kuin maalliset hullunmyllyt.

  Odota Herraa!

  Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   RR: ”Nyt tämä vatulointi saa riittää. Hajoitan hallituksen ja pistän virkamiehet tilalle!”

   RR: ”me emme enää osaa / viitsi / halua odottaa mitään. Jumalan myllyt jauhavat ihan eri tahtiin kuin maalliset hullunmyllyt.

   Odota Herraa!”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  Hannu Kiuru :” Jumalan myllyt jauhavat ihan eri tahtiin kuin maalliset hullunmyllyt.

  Odota Herraa!”

  Asia näyttää jatkuvalta kiistelyltä siitä, kumpi on maailman suurin, maailman pienin jättiläinenkö vai maailman suurin kääpiö? Ehkä kristillisyyttä koskevat ongelmat alkoivat siitä, kun katolinen kirkko joskus 800-luvulla teki päätöksen, että vain se omistaa ”hengen”, joka tietää totuuden ja jätti ihmisten omaisuudeksi vain sielun ja ruumiin. Nyt tilanne on se, että vailla minkäänlaista kilvoittelua tai henkisyyttä ainakin joissakin piireissä vaaditaan, että yhteiskunnan on kustannettava jopa kondomit pelkkien fyysisten vaistojensa ja viettiensä noudattajille. Tästä kulttuurikehityksestä välittämättä me toisinajattelijat aina vaan laulamme ”minnekä rientää ihmisen henki, tiedätkö sen?”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Tarja: ”On tässä maassa muinoin menneisyydessä, huomattavasti köyhemmin eväin varustettuna, rakennettu hyvinvointiyhteiskuntaakin. Eikös ole ällistyttävää?”

  Tuo on suuri ihmetys, mutta löytyneekö syy osiattain siitä, että yksilön rikastumisen tieltä on raivattu esteitä suuren kansan osan kustannuksella? Verojen kertymä ja valtion yritysten vauraus on siirtynyt pikkuhiljaa yksityiselle, joka taas siirtää omistustaan pääomamarkkinoille ulkomaisiin pörsseihin.

  EU toi mielestäni mukanaan epäterveen suhtautumisen yhteiskuntaan ja se rakenteiden kustannuksiin. Kaikki entisaikojen rakenteet olivat yht`äkkiä vanhanaikaisia ja Suomalaiset liikemiehet ja kauppiaat näkivät tilaisuutensa rikastumiseen tulleen.

  Hektinen kaikki mulle heti asenne on mielestäni asettunut Suomeen kaikille rintamille, mutta todellisuus on kuitenkin niin, että henkisen ja Kristillisen kansanluonteen (jota Suomi on hyvin edustanut maailmassa) rakentaminen on ollut pitkäjänteistä ja vuosisatoja kestävää, mutta hajottaminen käy hetkessä, muutamassa vuosikymmenessä. ”Jos ei Herra huonetta rakenna, niin sen rakentajat näkevät turha vaivaa”

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuula Hölttä sanoo:

   ismo malinen :””EU toi mielestäni mukanaan epäterveen suhtautumisen yhteiskuntaan ja se rakenteiden kustannuksiin. Kaikki entisaikojen rakenteet olivat yht`äkkiä vanhanaikaisia ja Suomalaiset liikemiehet ja kauppiaat näkivät tilaisuutensa rikastumiseen tulleen.”

   Emeritusprofessori Tauno Tiusanen: ”Vuonna 1990 otin esiin valuuttakurssikysymyksen Suomen ja Neuvostoliiton välillä. Neuvostoliiton talousuudistuksen edetessä oli 2000 yritykselle annettu omat, suorat ulkomaankauppaoikeudet. Clearing-kauppa ei enää aikaisempaan tapaan sopinut neuvostojärjestelmään. – – Ehdotin markan kelluttamista, jotta sen ulkoinen arvo heikkenisi markkinatilannetta vastaavaksi. Seuraavana päivänä sain tulikiven katkuisen soiton Suomen Pankista. Sieltä ilmoitettiin, että en ole vastuussa valuutta- enkä muustakaan rahapolitiikasta. Suomen Pankki on päätynyt vahvan markan linjalle.”

   Me kaikki, ja erityisesti ne reilut 60 000 yritystä ja yrittäjää, jotka ajettiin konkurssiin vahvan markan politiikan seurauksena, tiedämme mitkä todella olivat Suomen vallankäyttäjien linjausten katastrofaaliset seuraukset 90-luvun lamassa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Juhani Ketomäki sanoo:

  Mainittakoon että presidentti ei pysty hajottamaan hallitusta. Hallitus jatkaa niin kauan kuin sillä on eduskunnan luottamus tai se itse päättää erota.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Presidentin valtaoikeuksia on nähdäkseni riisuttu liikaa. Kyllä meillä pitäisi olla päivänpolitiikan yläpuolella taho, joka tarvittaessa jyrähtäisi, että Saatanan tunarit, nyt teille tulee Noutaja!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   RR: ”Kyllä meillä pitäisi olla päivänpolitiikan yläpuolella taho, joka tarvittaessa jyrähtäisi, että Saatanan tunarit, nyt teille tulee Noutaja!”

   Jaa, että oikeinko 30- luvun Saksan malliin tai tämän päivän Vennään maan malliin? Eläköön diktatuuri!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Tuli Kekkosta ikävä! Kumpaan ryhmään hän mahtaisi kuulua?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Kekkoslovakian aika on onneksi jo ollut ja mennyt. Taitaisi olla vaan parempi, että papit keskittyisivät odottamaa Herraa ja jättäisivät maallisen regimentin asiat niille, joille ne kuuluvat.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Kimmo: Tuo ehdotuksesi, että pappien ei pitäisi lainkaan puuttua maallisen regimentin asioihin, voisi olla aivan lokoisa juttu. Silloin meikäläinenkin pääsisi aikamoisen vähällä. Nythän on koko 36 virkavuoteni aikana ollut tosi suuri rasitus, kun minun on täytynyt pappina puuttua sellaisiin maallisen regimentin asioihin kuin avioliittoon vihkiminen…

   En tykkää besserwisserismistä missään muodossa, mutta kun kerran esität ihmeellisiä käsityksiä, niin kerronpa jotakin:

   Molemmat regimentit ovat Jumalan säätämiä, ei siis vain se hengellinen. Regimentit ovat aivan erilaiset ja toisistaan erillään, mutta ne eivät ole irrallisia toisistaan. Ne ilmentävät Jumalan kahtalaista herruutta elämässä.

   On kyse Jumalan kahden käden hallinnasta. ”Verrattaessa toisiinsa molempia regimenttejä niiden haivaitaan olevan niin kaukana toisistaan kuin taivas on maasta, mutta sitä huolimatta Jumala kätkeytyy maalliseenkiin regimenttiin varauksettomasti. Siksi sekin on ’eytel Göttlich ding’ eli pelkästään jumalallinen.” (Lennart Pinomaa).

   Jumala käyttää siis maailmanhallinnassaan kumpaakin regimenttiä. Maallinen on ”Jumalan vasen käsi”, hengellinen ”oikea käsi”. Vasenta kättään Jumala joutuu käyttämään, sillä hänen yläpuolellaan ei ole ketään muuta, ei edes Kekkosta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   RR: ”Jumala käyttää siis maailmanhallinnassaan kumpaakin regimenttiä. Maallinen on “Jumalan vasen käsi”, hengellinen “oikea käsi”. Vasenta kättään Jumala joutuu käyttämään, sillä hänen yläpuolellaan ei ole ketään muuta, ei edes Kekkosta.”

   Jaa, no jos näin on, niin eipä voi Jumalalle siinä tapauksessa kovin hääppöistä arvosanaa sekulaarista maailmanhallinnasta antaa. Luulisi kaikkivaltiaan pystyvän parempaankin vaikkei Kekkonen – ainakaan tiettävästi – olekaan. Taitaa olla ukko keskittynyt enemmän hengellisen regimentin hommeleihin ja jättänyt maallisen puolen rempalleen – eikä ihan vähääkään.

   En tiedä onko Jumala koskaan kuvitellut olevansa Kekkonen, mutta Kekkonen on kyllä tainnut monesti kuvitella olevansa Jumala.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   RR: ”En tykkää besserwisserismistä missään muodossa”

   Tunnut kuitenkin itse harrastavan sitä varsin ansiokkaasti.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Juhani Ketomäki sanoo:

  Nyt kun on ollut Ukrainan kriisi ja turvapaikanhakijakriisi, tuntuu yhä kauhistuttavammalta että Pekka Haavistosta olisi voinut tulla presidentti.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ruttopuiston rovasti Hannu Kiuru

  Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121