Rakentava vai loukkaava lyönti?

Kuten Kotimaa24 taannoin uutisoi, nyt kerätään uusia teesejä. Teema nousee sekä itsenäisyyden juhlavuoden että reformaation merkkivuoden sisällöistä: Yhdessä – Armo on sitä, ettei jää yksin.

Ensimmäisen viikon aikana on kirjoitettu melkein 200 teesiä. Tykkäyksiä on jaettu moninkertainen määrä.

On ollut ilahduttavaa huomata, että monet suosiota saaneista teeseistä tarttuvat teemaan myönteisessä hengessä. Vaikka ne puuttuisivatkin ongelmaan, ne pikemmin kannustavat tilanteen korjaamiseen kuin tuomioiden jakamiseen. Vasara ei hakkaa teesejä seinään rikkoakseen vaan rakentaakseen.

Noin viisisataa vuotta sitten muuan augustinolaiseremiitti kirjoitti kuuluisiksi nousseet 95 teesiään. Niistä ensimmäinen kehotti koko elämän kestävään parannuksentekoon. Myönteisen kautta siis lähdettiin liikkeelle - joskin vaativalle tielle.

Toivon, että kun merkkivuoden lopulla teesit2017.fi-sivulta kootut sata teesiä luovutetaan yhteiskunnallisille ja kirkollisille päättäjille, ne pitävät sisällään monia rakentavia ajatuksia, joihin voidaan sitoutua yhdessä.

 

2 kommenttia

 • Ville Hassinen sanoo:

  Nuo teesit innoittivat idean aamunavaukseen. Sieltä löysin monia tosi hyviä teesejä, joita luin murrosikäisille nuorille.

  Oma teesini luultavasti kuuluisi: Säilytä hyvä omatunto.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Timo-Matti Haapiainen

  Olen nelikymppinen vantaalainen pappi ja ikiteekkari. Toimin projektisihteerinä kirkkohallituksessa.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit