”Pyydämme viisautta poliitikoille ja sotilaille…”

Sateenkaarimessussa Helsingissä seurakuntalainen johtaa kutakuinkin aina yhteisen esirukouksen. Huhtikuun viimeisenä lauantaina oli minun vuoroni:

Rukoilemme yleismaailmallisen rauhan puolesta.

Pyydämme viisautta poliitikoille ja sotilaille, joiden vallassa ovat mittavat asearsenaalit, jotta he eivät tarttuisi niihin, vaan vähentäisivät ja hävittäisivät niitä.

Toivomme löytyvän sellaista kykyä ja päättäväisyyttä, jolla saadaan lopetetuksi paikalliset ja alueelliset konfliktit, joissa tänä päivänä vuodatetaan verta.

Rukoilemme niiden ihmisten ja väestöryhmien puolesta, jotka joutuvat elämään epävakaissa ja turvattomissa oloissa, jotta heidän olisi tulevaisuudessa mahdollista elää sovussa ja turvallisuuden ja keskinäisen kunnioituksen vallitessa.

Rukoilemme erityisesti Syyrian sisällissodan lopettamisen ja israelilaisten ja palestiinalaisten välisen konfliktin rauhanomaisen ja oikeudenmukaisen ratkaisun puolesta.

Pyydämme ymmärrystä toimia niin, että voimme luopua luomakuntaa, luontoa ja ympäristöä, ilmaa ja vesiä tuhoavasta elämäntavasta.

Toivomme, että meistä he, joilla on jo tarpeeksi, ja varsinkin he, jotka elävät yltäkylläisyydessä, kokisivat satuttavana päivän sanan – ”älkää unohtako tehdä hyvää ja antaa omastanne, sillä sellaiset uhrit ovat Jumalalle mieleen” -, ja että kykenisimme asettumaan sosiaalisesti osattoman asemaan ja toimimaan sen mukaisesti.

Pyydämme selvänäköisyyttä ja oikeudenmukaista mielenlaatua yhteiskuntamme asioista päättäville.

Toivomme viisautta ja avarakatseisuutta piispoille, kirkolliskokouksen jäsenille ja muille kirkon elämään ja tulevaisuuteen vaikuttaville heidän toimissaan.

Rukoilemme kaikkien niiden puolesta, jotka ovat tulleet kohdelluiksi kaltoin etnisen alkuperän, sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuolen ilmaisun, uskonvakaumuksen, poliittisen mielipiteen tai muun yksilön ominaisuuden vuoksi, sekä heidän paremman tulevaisuutensa puolesta.

Muistamme kaikkia heitä, jotka ovat menettäneet läheisensä tai kohdanneet muita vakavia vastoinkäymisiä, ja rukoilemme heidän puolestaan.

Tapahtukoon Sinun tahtosi.   

Sateenkaarimessut järjestää Kallion seurakunta yhteistyössä Malkuksen, Arcuksen ja Yhteys-liikkeen kanssa syys- ja kevätkaudella kerran kuukaudessa Alppilan kirkossa. Helsinki Pride -tapahtumaan liittyvä messu pidetään Kallion kirkossa (tänä kesänä 28.6.). 

  1. Vankilalähettinä jouduin miettimään urani alussa vakavasti sitä, että minkälaista on se sana ,jota siellä julistetaan? Kun kirkossamme on alettu viettää eri teemoilla messuja, niin kysymys kuuluu: Onko sana samassa asemassa joka paikassa?

    Nimittäin itse sain rauhan kamppailussani sanoista, jotka Pyhä Henki antoi sisimpääni: Evankeliumi on kaikille ihmisille sama! Sen jälkeen ei ole ollut vaikeutta missään. Jokainen syntinen saa armon ja syntien anteeksiantamuksen, joka sitä tarpeeseensa Herralta pyytää ja meidät ihmiset on lähetetty sitä kertomaan ihmisille.

Kirjoittaja